| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Čekaj me, ja sigurno neću doći Aka Cekaj me, ja sigurno necu doci Aka Wait for Me and I Will Not Come (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Čekaj me, ja sigurno neću doći Aka Cekaj me, ja sigurno necu doci Aka Wait for Me and I Will Not Come (2009)Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2009 u 20:04 |
|
Bioskopska premijera filma "Čekaj me, ja sigurno neću doći", Miroslava Momčilovića (autora filmova "Kad porastem biću kengur" i "Sedam i po") biće održana 15. oktobra u bioskopu Kolosej (T.C. Ušće). Momčilovićev prvi film “Sedam i po” u Srbiji je videlo preko 60.000 gledalaca, a prikazan je i osvojio je nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Posle priče o sedam smrtnih grehova, reditelj se okrenuo ljubavnoj tematici, s karakterističnom dozom crnog humora. U filmu “Čekaj me, ja sigurno neću doći” Momčilović prati više isprepletanih ljubavnih priča, baveći se neuzvraćenom ljubavlju i čovekovom opsednutošću u traganju za srećom, koju očekuje da mu drugi pruže. "Sreća u ljubavi nije samo puka fraza, ona ima i svoje uporište u fiziologiji. Zaljubljeni ljudi pojačano luče endorfin ili ’hormon sreće’. Vremenom, lučenje hormona se smanjuje, i kad konačno prestane, tj. kad se čovek vrati u ’normalu’ život deluje potpuno isprazno i besmisleno. Danas se takva stanja nazivaju emotivnom adikcijom. Zbog toga je ’skidanje s ljubavi’ jednako bolno kao i ’skidanje’ s nikotina ili neke druge droge. Nije slučajno što su neki konzervativniji mislioci takva stanja tretirali kao bolest. Opet, ko od nas nije makar jednom bio ’bolestan’? Većina bi dala sve na svetu da se makar još jednom ’razboli’", ističe Momčilović. Film je do sada osvojio mnogobrojne nagrade na festivalima "Cinema City" u Novom Sadu, "Sofestu" u Sopotu, "Herceg festu" u Herceg Novom, na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i na Filmskim susretima u Nišu. Glavni likovi u svojoj težnji da budu voljeni stvaraju začarani ljubavni krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči. Glavne uloge igraju Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Milica Mihajlović, Branislav Trifunović, Vanja Ejdus, Petar Božović, Danica Maksimović i drugi… izvor b92 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2009 u 20:44 |
|
Alek je očajan pošto ga je nakon trogodišnje veze Teodora ostavila. Pati, bezvoljan je, patetičan, stalno pominje samoubistvo, jednostvano ne miri se tim da je veza gotova. Ima svakodnevne samosažaljevajuće seanse kod svog drugara Baneta.
Uprkos Banetovim savetima Alek i dalje zove Teodoru koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju. A Teodora koliko god bila odlučna i čvrsta kada se vidja s Alekom, toliko je snishodljiva i bespomoćna kad provodi vreme s Nemanjom. Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, vec u u Marinu, nekoliko godina mlađu devojku. Na žalost Marina nije zaljubljena u njega, nju jako privlači Alekova "slovenska depresija". Ona ne zna da je razlog njegovom "šarmu očajnika" brodolom s Teodorom, ona misli da je Alek takav sam po sebi. Svako od njih bi dao sve na svetu da bude s onim ko ga u tom trenutku ne želi. Svako je čvrst kao kamen prema onom do koga mu nije stalo, a u isto vreme mekan kao pamuk prema onom koga bi da osvoji. Tako se stvara jedan emotivni sistem spojenih sudova, začarani ljubavnu krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči, a u čijem se centru nalazi Bane, kao svedok svih emotivnih gordosti i posrtanja. On je vlasnik kafića u koji svi oni izlaze, njemu se svi ispovedaju i žale, a on jadan nema kome. Razara ga onaj poznati sindrom "najboljeg druga". I tako, dok oni doživljavaju emotivne trzavice i lomove, Bane tone u sve dublju depresiju. Međutim, iz inostranstva, sa postdoktorskih studija, vraća se Dejana, Banetova velika ljubav iz gimnazije ... |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 21:04 |
|
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2022 u 01:17 |
|
Da nije bilo Petra Božovića, film bi bio odavno zaboravljen.
|
|
![]() |
|
Lanselot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2026 u 16:15 |
|
Da jedino ta legendarna scena sa Petrom Božovićem ostaće zapamćena
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |