Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Requiem for a Dream (2000)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream

Requiem for a Dream (2000)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2000

Žanr:

drama

Trajanje:

102 min

Režija:

Darren Aronofsky

Scenarij:

Darren Aronofsky
, Hubert Selby Jr.

Glavne uloge:

Jennifer Connelly
  >  Marion Silver
Ellen Burstyn
  >  Sara Goldfarb
Jared Leto
  >  Harry Goldfarb
Christopher McDonald
  >  Tappy Tibbons
Marlon Wayans
  >  Tyrone C. Love
Charlotte Aronofsky
  >  Mrs. Miles
Sean Gullette
  >  Arnold The Shrink
Michael Kaycheck
  >  Donut Cop
Marcia Jean Kurtz
  >  Rae
Louise Lasser
  >  Ada
Mark Margolis
  >  Mr. Rabinowitz
Chas Mastin
  >  Lyle Russel
Ajay Naidu
  >  Mailman
Jack O'Connell
  >  Corn Dog Stand Boss
Janet Sarno
  >  Mrs. Pearlman
Suzanne Shepherd
  >  Mrs. Scarlini
Samia Shoaib
  >  Nurse Mall
Joanne Gordon
  >  Mrs. Ovadia

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Requiem for a Dream (2000)
    Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2009 u 14:34
Requiem for a Dream (2000)
(Rekvijem za snove)

IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Žanr:
drama

Režija:
Darren Aronofsky

Glumci:

Jared Leto
Ellen Burstyn
Jennifer Connelly
Marlon Wayans
Christopher McDonald
Louise Lasser

Vrijeme trajanja filma:
102 minute

Država:
USA

Jezik:
Engleski

TRAILER:

SOUNDTRACK:

Harry Goldfarb (Jared Leto) i Marion Silver (Jennifer Connely) dvoje su ljubavnika koji u Brooklynu pokušavaju ostvariti svoju minijaturiziranu verziju američkog sna:
Započeti neki posao, skučiti se i provesti ostatak života zajedno u ljubavi.
Problem je u tome što su oboje beznadni ovisnici o heroinu,
i što potreba za drogom koja upravlja njihovim životima stalno prijeti pokapanjem njihovih snova.

Harryeva majka, Sara (Ellen Burstyn), potpuno opčinjena televizijom ovisnik je druge vrste.
Uhodanim, gotovo ritualnim, slijedom ona zamijenjuje jedan ukradeni televizor novim.
(krade ih naravno Harry kako bi njihovom prodajom u obližnjoj zalagaonici dobio novac neophodan za kupnju heroina)
u grčevitom nastojanju da ne propusti ni jednu epizodu bizarnog Tappy Tibbons TV showa.
Kada jednog dana dobije obavijest iz studija da je baš ona odabrana za nastup u slijedećoj njegovoj epizodi,
gospođa Goldfarb vadi iz ormara svoju omiljenu crvenu haljinu i užasnuta shvaća kako u istu više ne može stati.
Obrativši se liječniku Sara dobija recept za dijetetske pilule koje umjesto da brzo i bezbolno riješe njezin problem,
kod nje uzrokuju novu ovisnost i ona ubrzo postaje pravi ovisnik o tim tabletama.

Četverotkut nesretnika zatvara Harryev prijatelj Tyrone,
čovjek čiji su optimizam i vedra narav poodavno poklekli pod pritiskom svakodnevnog preživljavanja na ulicama Brooklyna.

Kao drugi korak svoje redateljske karijere, nakon briljantnog prvijenca "PI" (1998. godine),
Darren Aronofsky izabrao je težak i vrlo rizičan posao filmske adaptacije "Rekvijema za snove" novele Huberta Selbyja objavljene 1968. godine.
Ovaj mračni književni pogled na mučni unutrašnji svijet ovisnika materijal je na kojem bi mnogi redatelji bolno polomili zube no to nije slučaj kod Aronofskog.

Svojim jedinstvenim i vizionarskim redateljskim stilom, frenetičnog ritma i sa gotovo kirurškim osjećajem za uznemirujuće detalje,
koji bez pretjerivanja u mnogome podsjeća na Hitchkoka iz njegovih najboljih dana,
Aronofsky u potpunosti i na zaista dojmljiv način uspijeva dočarati priču o četvoro običnih ljudi čiji su isprepleteni životi do vrha ispunjeni posvemašnjim beznađem.
"Rekvijem za snove" besprijekorna je i beskompromisna filmska analiza ovisnosti,
vizualno fascinantan, psihološki krajne uznemirujuć uvid u mentalna stanja ovisnika,
čijih posljednjih pola sata bez zadrške konkurira za najstrašnijih 30 minuta ikada snimljenih.

Samo bi još dodao da prijevodi za ovaj film postoje, a možete ih preuzeti OVDJE. Thumbs Up

Ažurirao Buki - 28.Kolovoz/Aug.2010 u 19:18
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2009 u 15:41
Nedavno sam odgledao ovaj film, po prvi put, i mogu reći da sam oduševljen istim.
Fenomenalan film, dosta potresan i težak, a odlična gluma i režija napravili su ovaj film odličnim.
Atmosfera u filmu je savršena odrađena kroz cijeli film, sve je odlično prikazano i vrlo realno preneseno na ekrane u ovom filmu, a i sama priča je jako dobra.
Ovaj film spada pod one koje obavezno morate pogledati.
Bez imalo razmišljanja, moja ocjena za ovaj film - 10/10. Clap
Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2009 u 16:39
Bravo Buki, fantastican film!!! Clap
Bas je prikazana surova realnost, bez imalo uljepsavanja i upravo zbog toga film ostavlja dubok utisak, te poruka koju film prenosi dobiva na svojoj tezini.

"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2010 u 23:15
film je fenomenalan,brutalan,baš onako kako treba biti kada je droga u pitanju...glazba mi je predobra,ona atmosfera,pravo remek djelo..u početku filma baš sam se lijepo nasmijao onoj babi,i načinu na koji je film snimljen,ali onda kako film odmiče,sve mi je bilo zanimljivije,i sve mi se više sviđao način snimanja,i postajalo je sve depresivnije..gluma je fantastična,pogotovo Ellen Burstyn koja je nevjerovatno odglumila.nakon filma se baš zamisliš,i ovo je film koji se ne zaboravlja...ona scena kad cura izlazi iz zgrade na kišu i onda povraća je nevjerojatna,način na koje je snimljena ta scena,kako ju kamera prati i još ona muzika u pozadina,fantastičnoClap

soundtrack je odličan..

Ažurirao outside - 18.Travanj/Apr.2010 u 23:16
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2010 u 15:57
Jednostavno ovaj film ima sve, a i prikazan je i snimljen na pravi način.
Ovakvi filmovi su stvarno rijetki, kada nakon filma samo ostaneš sjediti, zamisliš se i pun si dojmova. Clap
Pravo remek djelo, već sam rekao ocjenu, čista desetka. Approve
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 00:44
Ja sam pogledao film prije 10-ak minuta i sad sam tek došao sebi da mogu ovo napisati...
Gluma, režija, scenarij - fenomenalni!
Ne da dajem DESETKU za ovaj film nego dajem STOTKU!
Osjećao sam se kao da sam i sam drogiran, tak je film legendarno napravljen, prezakon!

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 01:22
^^e to si dobro rekao,baš se osjećaš ko da si nadrogiran,ja sam čak imao i noćne more,tako da samo znaš unaprijedLOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 01:28
Hvala na upozorenju... Nadam se da neće biti prestrašne... Wacko

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 03:07
fsvaki put kad otvorim ovu temu vidim svoj prvi post i izivcira me. ostajem pri tome da mi je film super ali neke stvari u filmu su glupost. davno sam ga gledala, mozda ih ima i vise ali trenutno znam ove. Oni se kao pucaju heroinom a zjenice im se povecavaju, a trebale bi se suzavati i biti radijusa par milimetara. prva glupost u filmu koja je nebitna za cjelokupan film ali mene smeta. druga koja je bitna za radnju filma je jaredova ruka - vene sto se vise bodes u njih postaju sve tvrdje i nakon nekog vremena one jednostavno prestanu da daju krv i ne mozes se bosti u njih. od petog osnove imam problema sa stitnjacom i mama mi je medicinska sestra i vadi mi krv svakih par mjeseci radi kontroliranja hormona i s obzirom da sam bila paranoicna na pomisao da takva velika igla ulazi u mene, zahtijevala sam da mi uvijek vadi krv iz iste vene (centralne vene) u koju se leto puca jer sam se na to uspjela naviknuta. ta vena mi je postala tako tvrda i mama mi vise ne moze izvaditi krv iz nje i to se nimalo ne vidi, samo se osjeti pri dodiru koliko je tvrda, no ok, njemu se ruka inficirala pa zato tako izgleda ali scena u autu kad se on ide bosti u takvu sjebanu ruku je debilana do bola - pa koji covjek bi bio toliko glup da se ide ubosti u takvu sjebanu ruku pored HRPETINE drugih vena na tijelu??? pa da ne znam koliko da je navucen na heroin, ne moze toliko postati glup.  wallbashwallbashwallbash
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 07:36
E cekao sam da ne budem prvi sa negativnom ocenom, rekoh ako se svima svidja da ne ispadne da kontriram pa kao ono meni se ne svidja za inat.
6/10 Aeronofski je dosta izmanipulisao kameru u ovom filmu te stvarno docarava jezive okolnosti, ali vala je preterao sa likovima, jedino onaj crnac sto je delovao kao pravi dzanki, ovo ostalo sve debil do debila, ono ni zavisnost ne sprzi logiku tako brzo pa da ces videti narkomana koji se puca u ranu od koje se siri gangrena a plus to sto igla nemoze da izazove gangrenu sem ako igla nije zardjali ekser zabijen u ruku nedelju dana.
A dajem mu 6 samo zbog savrsenih audio efekata, muzike i zavrsnice filma, jer makar je to realno docarao da ce dzanki kad tad dotaci dno.
Moja preporuka za sve one koji zele da pogledaju realan film o dzankijima je Wir Kinder vom Bahnhof Zoo.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 12:10
E ta knjiga je zakon!!

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 14:01
Da, ja sam taj film pogledao samo zbog knjige. Zanimalo me je kako su to sve upakovali u film, i bio sam zadovoljan. I mora biti realniji kad je po istinitoj priči.
A i meni se čini da je Requiem po svaku cijenu želio biti anti-drug film i prikazati horor koji dolazi s konzumiranjem istih, a da ih za realnost boli patka.
Ali Lux Aeterna uz vizualizaciju pakla droge Clap
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 14:15
Originalno postovano od strane Troglodit Troglodit piše:

E
Moja preporuka za sve one koji zele da pogledaju realan film o dzankijima je Wir Kinder vom Bahnhof Zoo.

Ja ni ne znam da postoji ekranizacija Embarrassed
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2010 u 14:44
Prilično traljav film, ostavio me potpuno ravnodušnim. Makar da je patetičan, tad bi me, barem, iznervirao. Doduše, ne dotiču me se sudbine narkomana, ko s đavolom tikve sadi...

Ima jedan naš film, stupidan do bola - Virtualna stvarnost, ali ima jasnu i direktnu poruku "Ko ne sluša mamu i tatu poješće ga baba droga". Taj bih ja puštao po školama...

Ažurirao srkis - 21.Travanj/Apr.2010 u 14:54
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 17:39
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Da, ja sam taj film pogledao samo zbog knjige. Zanimalo me je kako su to sve upakovali u film, i bio sam zadovoljan.

+1
a kao full mlada klinka sam po prvi put procitala ovu knjigu i toliko me dirnula da sam napisala kao neku svoj osvrt na tu knjigu i malo sam krivo pokopcala neke stvari, npr. hasis i heroin mi je u noveli ista stvar LOL Ali bila sam stvarno mlada LOL A makar umrem od smijeha kad citam to. 

a srkis:
Ko sa djavolom tikve nije sadio
sa djavolom ih neće ni brati
ali kako je to nikad neće ni saznati
LOL
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 19:27
Originalno postovano od strane Troglodit Troglodit piše:

E cekao sam da ne budem prvi sa negativnom ocenom, rekoh ako se svima svidja da ne ispadne da kontriram pa kao ono meni se ne svidja za inat.
6/10 Aeronofski je dosta izmanipulisao kameru u ovom filmu te stvarno docarava jezive okolnosti, ali vala je preterao sa likovima, jedino onaj crnac sto je delovao kao pravi dzanki, ovo ostalo sve debil do debila, ono ni zavisnost ne sprzi logiku tako brzo pa da ces videti narkomana koji se puca u ranu od koje se siri gangrena a plus to sto igla nemoze da izazove gangrenu sem ako igla nije zardjali ekser zabijen u ruku nedelju dana.
A dajem mu 6 samo zbog savrsenih audio efekata, muzike i zavrsnice filma, jer makar je to realno docarao da ce dzanki kad tad dotaci dno.

Ma sve je ovo glupost sto si ti pisao, aj tina sta je pisala to su neke detalje koje su istiniti ali i ne pun bitni. Ti kao ovaj nije izgledao da je djanki i tako dalje. Sve je u film savrseno i prica i sve i ona baka ma da ne pricam dalje. Tesko bolji film od ovaj.
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 19:39
Slažem se sa Mikijem, vi sada nalazite sitne detalje u filmu, ali ono što ovaj film čini odličnim je ta brutalna atmosfera, same scene kako su snimljene, fenomenalno.

Ali ukusi su različiti, ja osobno ne mogu naći niti jedan minus ovom filmu.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 19:40
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Slažem se sa Mikijem, vi sada nalazite sitne detalje u filmu, ali ono što ovaj film čini odličnim je ta brutalna atmosfera, same scene kako su snimljene, fenomenalno.

Ali ukusi su različiti, ja osobno ne mogu naći niti jedan minus ovom filmu.

+1 LOL

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 20:43
to sto se puca u tu ruku je bitan detalj jer film zavrsava tako sto je njemu odrezana ruka - znaci evo laicki totalno: budi djanki, pucaj se u venu, velika mogucnost je da ce ti se inficirat ruka i odrezat ce ti je. da poslozis tisucu djankija u red mislim da ne bi nasao nijednog kojemu se tako nesto dogodilo na nacin kak je prikazano u filmu, mozda u milion (ne mogu da zanemarim cinjenicu koliko idiota ima u svijetu LOL) no daleko od toga da mi film nije super, gledala sam ga nekoliko puta, mene samo zivcira sto je taj dio u filmu prikazan na tako nerealan nacin a jos sam neki dan pogledala Drugstore Cowboy koji je iz 1989 i koliko je u njemu vjerodostojnije prikazan djanerski zivot (u to doba), te kuhanje, postupak pucanja, fles, ono sto im se vrti u glavi...ma sve. Cak i kad uzmu speed Matt Dillon je odglumio kao da ga je stvarno uzeo :)

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 19:14
Moram ponovno podgledati ovaj film, ali nigdje ne mogu naći bolji release od običnog DVDRip-a, pa ako netko slučajno zna nešto više, neka mi javi na PM, hvala unaprijed. Thumbs Up

Još jednom, čudo od filma. Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,289 sekundi.