Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Actual Window Manager - rešenje za forum smajliće
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Actual Window Manager - rešenje za forum smajliće

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Actual Window Manager - rešenje za forum smajliće
    Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2009 u 20:37
Iako je naslov teme naziv programa, taj program će mi poslužiti samo kao oruđe za olakšavanje rada na forumu, pošto to nije izvodljivo iz samog software-a foruma a u vezi sa Mozilla Firefox-om.
Znam da korisnici Firefox-a imaju problema sa prozorom sa smajlićima. Kad otvore prozor sa smajlićim i kliknu na jednog od njih prozor se sklanja" iza" glavnog prozora foruma i onda morate ponovo klik na taskbar, pa drugi smajlić i tako redom. Nervirajuće... (prim.aut. koliko znam ovi problemi se ne dešavaju korisnicima Opere ili IE)

Evo rešenja: skinućete program Actual Window Manager i instalirati ga.
http://www.actualtools.com/windowmanager/

Otvorićete program i podesiti parametre kao na slici:

Sa leve strane ćete odčekirati sve kvadratiće (pošto ovo radim samo za prozor sa smajlićima ali ukoliko želite možete napraviti i sopstvenu kombinaciju) zatim, desni klik na belo polje na levoj strani i klik na ADD WINDOW RULE. Sa desne strane će vam s eotvoriti polje gde ćete pri dnu videti ikonicu "Prozora" i metu na njemu. Sada ćete otvoriti prozor sa smajlićima na forumu. "Uzećete" levim klikom onu ikonicu sa metom i samo "pustiti" na prozor sa smajlićima. Program će u novonapravljenom pravilu upisati sve potrebne podatke, ali ćete ih vi prepraviti kao na slici:

To su podešavanja za "Target Window", Idemo dalje, za sada preskačemo "STARTUP" i "CLOSING" tab i prelazimo na  "POSITION" tab. U okviru ovog taba opet imat eonu "metu". Namestićete prozor sa smajlićima tamo gde vam najviš eodgovar ai opet "spustiti" ikonicu sa metom u prozor i opet će program sam napraviti šta treba.
Evo mojih podešavanja:

Ista priča je za tab "SIZE". Prema svojim potrebama namestite prozor i prevucite ikonicu mete.

Takođei sve ostale opcije možete po svom nahođenju da podesite. Ono što bih vam skrenuo pažnju jeste tab TITLE BUTTONS. Ja sam tu odčekirao sve stavke. To su neki dodatni "dugmići" koji se pojavljuju pored onog minimiziranja, širenja i zatvaranja svakog Window-a. Ukoliko vam se nešto od ovoga učini korisnim, ostavite ga upaljenog.

E sad se vraćamo na STARTUP tab i evo mojih postavki:

Nakon svega ovoga kliknite na SAVE i sačuvajte sve postavke.

Sad kliknite na ACTIONS->OPTIONS
I podesite kao na slici ukolio ne želite te dodatne dugmiće na svakom "prozoru"...

Naravno, sve ovo je samo jedan segment programa a videćete, ima još dosta stvari koje se mogu "srediti" njime, a to ostavljam vama na volju šta ćete raditi...
Program ne koristi mnogo sistemskih resursa: do 3 - 4 MB RAM-a i u trial verziji je potpuno funkcionalan 60 dana.

Na kraju, konačno nemam problem sa ubacivanjem za redom nekoliko smajlića u poruku...
Thumbs UpHughihiti darijeOKtitloviekipa

Ažurirao darije - 11.Srpanj/Jul.2009 u 20:45
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2010 u 23:05
Odlično ti je ovo darije, svaka čast,ali imam jedan maleni problemčić... Nakon svakog pojedinog smajlija kojeg ubacim moram ponovo kliknuti na polje za unos teksta da bih mogao drugi smajli inače mi izbaci error inserting object jer mi kursor vrati na početak... i neda da postavim tamo novi smajli...
Imaš i za to lijeka ili je to nešto do mene možda???

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2010 u 18:41
 ClapClapClapClapClapClapClapClapClap
Clap
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.