Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Money Masters and Wake Up Call
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Money Masters and Wake Up Call

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
vdzele View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vdzele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Money Masters and Wake Up Call
    Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2008 u 20:19

Poštovanje svima,

Imao sam tu čast da prevedem remek delo o istoriji postojećeg monetarnog sistema – The Money Masters. Upravo sam upload-ovo titl za cd 2.

Želite da znate zašto je nastala postojeća svetska ekonomska kriza i ko stoji iza nje? Želite da znate zašto je svuda skup život? Zašto je visoka nezaposlenost i inflacija? Zašto smo primorani da idemo u banke i da pozajmljujemo pare? ...

Odgovore na ova i na mnoga druga goruća pitanja daje ovaj 3.5 satni dokumentarac. Film je sniman 1996 godine i daje pun presek istorije nastanka novca i ko upravlja njime.

Takodje spremam produženu verziju titla ovog filma u kome su dodati isečci iz filma Zeitgeist. Ovakav titl može da posluži entuzijastima da ga umetnu u DVD izdanje ovog filma (novija, produžena verzija filma).

Takodje bi preporučio osobama koji nemaju puno strpljenja da gledaju film od 3.5 sata da pogledaju sažetu verziju iste tematike – Money As Debt. Ovo je animirani dokumentarac koji plastično prikazuje tehniku i matematiku bankarskog sistema. Možda je bolje prvo ovo odgledati. Takodje postoji moj prevod.

Ono zbog čega se javljam je dokumentarac Wake Up Call. Po mom mišljenju jedan od najboljih filmova na temu New World Order. To je kompilacija isečaka više filmova ali majstorski odradjeno od strane John Nada. Molim posetioce ovog site-a da ako nadju negde na internetu titl na engleskom da mi pošalju na

vdzele@hotmail.com

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 02:37
druze HVALA PUNO na prevodu filma a takodje i money as a debth filmovi su extra i odradio si nevidjeni poslic, u vreme ove krize nadam se da ce ovaj i slicni filmici otvoriti malko ljudima oci i da ce videti da nis nije slucajno i koliko je zapravo bankarski lobi jak

pozdrav i jos jednom HVALA

Na vrh
vdzele View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vdzele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2008 u 09:16
Hvala luka,

Samo da obavestim sve da sam upravo upload-ovo produženu-noviju verziju ovog filma. Ova verzija sadrži 3-4 minuta dodatka iz filma Zeitgeist. Ovaj titl je idealan da se napravi DVD izdanje ovog filma.

Pozivam entuzijaste da naprave DVD izdanje ovog filma sa ovim prevodom i da ga postave na video.google.com.

Upravo sam počeo da prevodim dokumentarac: Money, Banking, and the Federal Reserve. Film je napravio čuveni Ludwig von Mises Institute.

Ažurirao vdzele - 12.Prosinac/Dec.2008 u 09:19
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2008 u 16:35
e druze ja vec stavio da se skida filmic pa kad stignes ,HVALA UNAPRED

Na vrh
vdzele View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vdzele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2009 u 22:38

Luka, samo da te obavestim da sam preveo film: Money Banking And The Federal Reserve.

Kako imam manje od 10 postova i ne mogu nov topic da otvarim, digao sam iz groba stari moj post pa te ovim putem obavestavam.

Preveo sam dokumentarac koji je snimljen 1996 godine i koji govori o monetarnom sistemu u kojem mi živimo. Film sjajno opisuje prave uzroke današnje finansijske krize koja se polako razvija u depresiju.

Institut Ludvig Von Mises je jedna od škola austrijske ekonomije koja ima zdrav pogled na stabilnu ekonomiju. Ovaj film je njihovo delo. Iz perspektive 96 godine autori već tada daju kojim putem ne treba ići i koje greške ne treba ponavljati. Medjutim, istorija se ponavlja.

Saznanje o zdravim temeljima bankarskog sistema se namerno potiskuje od strane bankarskih moćnika koji drže političke krugove kao maska. Film traje 40 minuta i retko se nalazi na internetu.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2009 u 23:00
Jeste da ti fali još 1 post, ali ipak... Wink
Hvala za prevod kolega!!!!!!!!!!!
Na vrh
vdzele View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vdzele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 13:30
Hvala Darije,

Samo da vas obavestim da sam uzeo da prevodim film Terrorstorm, film Alex-a Johns-a. Kad ga prevedem imaću dovoljno postova da napravim nov topic da je film gotov.

Ažurirao vdzele - 23.Veljaca/Feb.2009 u 13:31
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 14:29
Kolega, još prošli put sam te prebacio u grupu bez ograničenja, a ako ovako nastaviš evo tebe u grupi za prevodice.
Unapred hvala za prevode.
Na vrh
vdzele View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vdzele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 15:05
Darije imam jednu off topic opasku. Naime u mom dosijeu stoji 3 filma da sam preveo, medjutim znam da sam preveo i film America - from freedom to fascism. Taj film sam prvi postavio na vas sajt. Onda se desila velika rekonstrukcija vaseg sajta i taj prevod je nestao iz vase datoteke.

Uopste mi nije stalo da se spominjem kao covek koji je preveo taj film (ili pak da sam ga prvi preveo) vec samo da budete obazriviji kad vrsite update datoteka. Verovatno postoji opravdan razlog posto sam ubrzo video da su poslati prevodi koji su tehnicki i lingvisticki bolje uradjeni od mog i da je po vasim kriterijuma bio smaknut. Inace pozdravljam vasu odluku da se vrsi selekcija prevoda za isti naslov (ako to radite, nemam pojma ....)

Pozdrav od Vladimira :}

Ažurirao vdzele - 23.Veljaca/Feb.2009 u 15:06
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2009 u 02:59
vdzele HVALA na prevodu nije me bilo na forumu neko vreme pa nisam video odmah ali sad sam se odusevio

izbor ti je super i u filmovima je manje vise objasnjeno i zasto se sad sve ovo dogadja i kako se to i ko upravlja novcem

prevodjenje ovakvih naslova nije ni malo lako tako da jos jednom svaka cast i na prevodima i na izboru

sto se prevoda za film tice nije obrisan samo stoji pod nikom kneginja uredno potpisan

1588
01:45:23,803 --> 01:45:27,803
Preveo: Backolino (vdzele@hotmail.com)

mora da je nesto sredjivala oko tog naslova pa nije mogla da ga vrne pod tvojim nikom i zato ga je vratila na svoj ali potpisan uredno

ja bih te zamolio da ga okacis ponovo i odobricemo ga odmah jer ipak si ti autor prevoda i zasluzujes da stoji pod tvojim nikom

ujedno podrzavam predlog da ti se da status translatora i da u buduce svoje prevode odobravas sam

pozdrav

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2009 u 12:07
i evo unapredjenja

hvala na prevodima ovih sjajnih dokumentaraca, nadam se da su bar oni sto su ih odgledali shvatili da nije sve slucajno i sto se krize stvaraju kome to odgovara a kome ne ,i sta donosi kriza

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.