Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - hard disk
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

hard disk

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ssurfer View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ssurfer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: hard disk
    Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 19:33
Imam jedan problem koji me strahovito nervira a što je najgore traje već dvije godine. Probat ću opisati što se događa. Hard disk mi na momente prekida raditi iz razloga što SATA kabel nije čvrsto uštekan u njega iako je propisno spojen. U zadnje vrijeme mi se to događa sve češće. Začuje se nekakvo zujanje i zvuk kao da se nešto uključuje ili isključuje kursor smrzne i onda ja rukom moram pomicati taj kabel na ulazu u hard disk dok ponovno ne uhvati. Mislio sam da ću problem riješiti ako kupim SATA kabel sa onom malom kopćom i da će mi ta kopča fiksirati kabel sa hard diskom ali nakon mjesec dana i s njim se to počelo sve češće događati. Drugim riječima čim malo pod zatresem (kućište mi je na podu) hard disk gubi kontakt. Pokušao sam sve živo i ništa ne pomaže. Ima li netko tko je imao sličan problem i kako ga riješiti. Postoji li neki kabel koji bi čvrsto držao ovaj spoj. HVALA
SILVER SURFER
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 21:10
Imam potpuno isti problem, i nikako da ga rešim. Doduše meni na taj način "ispada" samo sekundarni hdd, pa nemam problema sa radom samog računara, ali mi je jedan od hard diskova juče tako završio karijeru. Ako neko zna rešenje za ovo neka javi...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 22:39
Čekajte bre ljudi, kažete da vam je ulaz za SATA na HDD "razlokan" i da kabl ispada. Uzmite fakin izolir traku i zalepite ih. Mislim, pričvrstite, ako ja razumem šta pitate....
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 22:48
Kod mene taj kabl ne klima. Čvrsto (naizgled) stoji, ali negde gubi kontakt. Već sam tri zamenio i ništa, a problem se ne odnosi na jedan, već na nekoliko hard diskova. Znači nije raskliman ulaz, već je nešto sa tim kablovima. Verovatno Kinezi to prave...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 23:18
aha, e pa tako kaži...
Da li vam HDD-ovi imaju samo SATA konektore?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 23:20
Moji da. Samo SATA.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 23:39
A čekaj sad, zar nisi pri kupovini HDD, dobio uz njega kablove?
Jesi li isprobao neke druge kombinacije? Taj kabl na nekom drugom HDD-u, ili HDD sa nekim drugim kablom....
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2008 u 23:56
Probao sam sve kombinacije. Stalno ista stvar... A uz hard diskove nisam dobijao kablove, već sam ih naknadno uzimao (zato što je samo jedan HDD nov, a ostali polovnjaci).
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2008 u 00:03
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Imam potpuno isti problem, i nikako da ga rešim. Doduše meni na taj način "ispada" samo sekundarni hdd, pa nemam problema sa radom samog računara, ali mi je jedan od hard diskova juče tako završio karijeru. Ako neko zna rešenje za ovo neka javi...

ako niste znali, čak i zlato i srebro oksidira.
a i nakuplja prljavštinu.
da ne govorimo kako se lako pozlata debljine reda mikromilimetra
od vibracija lako potroši.
često sam na posrebrenim kontaktima jednostavnom
primjenom kontakt (ne WD40) spreja
dobio izvrsna poboljšanja.
ti specijalizirani kižontakt sprejevi
smjesa su otapala masnoća,
oksida i što ja znam čega još.
kod kolege sam promjenom
novog sata kabla lako riješio te vaše probleme.
e sad, ako je pozlata "otišla"
na strani hdd-a,
vrijedilo bi osim čišćenja
promijeniti prostorni položaj kabla,
to jest promijeniti
točke dodire kontakata.
znači ma novim mjestima.
tu dolazi do izražaja invencija, inteligencija, domišljatost,
na koju si nogu ustao...
možete si zamisliti
kako bezbroj sitnih vibracija
jednostavno izbriše pozlatu.
uživajte
drdamjan
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2008 u 00:13
Doktori bi trebalo da pomažu a ne da zbunjuju. Inače, moju inteligenciju su spržili "sega" i "sony", a domišljatost se utopila u bračnim vodama... Tako da ako imaš neko rešenje koje ne zahteva preteranu upotrebu onoga što je ostalo od mozga, ne bi bilo loše. Eto probaću taj kontakt sprej...samo da znaš, ne znam baš toliko o računarima. U stvari, ne znam skoro ništa.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2008 u 00:35
Jao,podseti me sad dr....Mi smo nešto pričali za neko uputstvo, a ja sam to skroz zaboravio... A nisam igrao ni segu ni sony, a hvala bogu nisam ni oženjen...Mora da je od pepsija i koka kole....hahaha
Šta beše?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2008 u 00:46
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Nisam igrao ni segu ni sony, a hvala bogu nisam ni oženjen...

Kako je lepo kad neko izgovori:"...nisam oženjen..."
Na vrh
ssurfer View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ssurfer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2008 u 19:21
   Evo kako sam ga zasad ipak riješio (vidjet ćemo do kada).Labava je ona konekcija i prekida se kontakt.Skužio sam da bi to trebalo jače pritisnuti da oni metalni dijelovi kabela i konekcije bolje diraju. Kupi (ako već nemaš) SATA kabel sa onom metalnom kvačicom. Odvoji metalnu kvačicu na dnu da se digke od kabela. Taj metalni dio mi je pojačao pritisak i sad sve radi. POZDRAV
SILVER SURFER
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.