| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Blu-ray ,mkv i konvertiranje u DVD |
Odgovori
|
| Korisnik | |
clarky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 18.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 26 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Blu-ray ,mkv i konvertiranje u DVDObjavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2008 u 23:08 |
|
Pozdrav svima!
Buduci da sam naveliko poceo skidati Blu-ray Ripove (od 4,4 GB pa na dalje), koji dolaze u globalnim DivX datotekama tipa ".mkv" poznatiji jos kao Matroska kodek. Alat koji koristim za konvertiranje u DVD zove se vso X to DVD converetr. Fenomenalan je jer ima mnostvo opcija sa titlovima. Medjutim, kad napravi DVD iz Blu-raya, neprimjetno (al zahtjevniji korisnici vide sve), javlja se vrlo mali Delay- vremensko kasnjenje slike za zvukom, mozda samo stotinku-dvije, sto me jako smeta. Da li je u tome kriv Vso-X-toDVDkonverter ili moj procesor Intel od 3,2 GHz, preslab za obradu Blu-Raya, nek si ga vrag znaj. Danas sam instalirao novi vso 3.0 [Beta], koji me na prvi pogled iznenadio jer su napisali da podrzava mkv-a, te tri puta vise dodatnih opcija od prijasnjih verzija. Napose, vrlo zanimljiva izrada flash menija. * Ako itko zna sto tocno treba imati instalirano u PC, kodeke i slicno, nek pomogne, osobito me zanimaju noviji softweri za konvertiranje s podrskom MKV datoteka. - Hvala na vremenu. |
|
![]() |
|
mad_smile
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
HD addict Pridružen: 26.Travanj/Apr.2005 Status: Offline Points: 2235 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2008 u 23:27 |
|
cek, ti radis od HD-a DVD zasto
kaj ne gubis na kvaliteti slike, rezoluciju i ostalo ja skidam 720p skupio sam oko 140 filmova i ove nove serije kaj izlaze nevidim razlog zasto konvertirat u dvd, jedino da mozes gledat n aliniskom dvd playeru al jbt bolje komp pristekat i gledat na 40" LCD-u bolesno izgleda!!!!!!!! poz btw ne kuzim se u to al znam ekipu koja skida pure HD medij i ripa u mkw file, ak te to zanima mogu ti spoj sredit da ti objasne :) |
|
![]() |
|
clarky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2008 u 23:37 |
|
HD i Blu-Ray koje skinem ne mogu vjecno ostat u kompu. Oni posve besprijekorno rade u kompu, a kasnije ih trebam ih konvertirati u DVD gdje malo gubi na kvaliteti, no posto gledam na 37" LCD-u na Sony HDD-DVD-u sa HDMI upscaling 1080 pixela, i vrhunskim ozvucenjem, film izgleda puno bolje od onoga sto se moze iznajmiti u videoteci. Napominjem da s Blu-Ray Ripom dolazi THX-EX, te nakon 2 tjedna sidanjai zbog zauzimanja prostora na Hardu prisiljen sam ga zbrisati, dotle napravim vrhunsku DVD kopiju kojoj nista ne fali. Probao sam direktni prikljucak na LCD, zadivio sam se kvalitetom, ali nekako mi je prakticnije iz linijskog playera/recordera pogledati film i poslije posuditi ga prijatelju ili susjedu.
- Muci me trenutacni mali nedostatak sa Delay- vremenskim kasnjenjem slike za zvukom i problem softwera koji moze obaviti svoj posao kao Xto DVD converter, a da ima podrsku za .mkv Pozdrav * |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2008 u 00:13 |
|
ConvertXToDVD bez premca!!!
E sad, idemo dalje. Probaj sa najnovijom verzijom programa. Probaj da kad radiš konvertovanje, isključiš sve programe na kompu, kako bi mu dao najveću moguću "pažnju". Probaj to preko noći. Da li se to kašnjenje zvuka javlja svuda? Osim na kompjuteru, mislim i na linijskim player-ima? Ako imaš vremena, isprobaj i ove konvertore: Amadis Video to DVD Creator Kingdia Video to AVI/WMV/MPEG/MOV/SWF/FLV/MKV Converter WinAVI Video Converter Manje,više nevezano za temu, ali neki dobri player-i za MKV fajlove: -GOM player -VLC media player -Media Player Classic -Neuview Media Player (http://www.neuviewed.com/neuview6/generate.php?pagename=home/index#title) +ffdshow decoder and Haali Media Splitter za .mkv files |
|
![]() |
|
clarky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2008 u 12:00 |
|
Eto, isprobao sam najnovijim ConvertXtoDVD3 koji se pokazao zadovoljavajuce boljim. Odradio je svoj posao kak spada. Sprzio sam 3:10 to Yuma i sad na linijskom playeru radi film besprijekorno. Nestalo je vremensko kasnjenje slike u milisekundama, sve je OK. Stavio sam da konvertira preko noci na Encoding: High Quality/Slow Encoding. Ovaj novi vso ConvertXtoDVD3 zaista podrzava matroska fajlove.
Definitivno, bez pramca. - Najljepsa hvala, Admine! P.S. To se zove kvaliteta * |
|
![]() |
|
antoniocro
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2008 u 11:37 |
|
@clarky
Koju opciju odaberes pod "Video resize method"? Da li ti ostane dobar aspect ratio kada ti smanji rezoluciju na PAL dvd (720x576) sa HD rezolucije? Hvala, Pozdrav |
|
![]() |
|
grunf21
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 04:22 |
|
Kako da dodam titl u mkv fajl? Molim da mi neko objasni postupak kako bi mogao da film zajedno sa titlom konvertujem u dvd??? Evo sta mi se konkretno desava, prvi put radim nesto ovako i kada pokusam u XtoDVD da otvorim i titl on ga `ne vidi` a kada u subtitle workshopu pokusam da otvorim mkv fajl javi da nije ispravan, inace taj isti fajl bez problema kodiram u dvd a isto ga dobro gledam i u mkv formatu samo sto on u sebi vec ima engleski titl (znaci ne poseban fajl) koji se vidi posebno samu u Xto DVD?!?
Znaci kako da ubacim i srpski da bi zajedno konvertovao u dvd??? POmagajte ljudi , nov sam u ovome i tumaram u mestu vec dva dana, glava me zabolela od ovog ![]() |
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 11:45 |
|
Pa jel ti se film nalazi zajedno sa titlom u istom folderu i dali ti se titl zove isto kao i film,znači isto ime filma i titla ti mora biti!?Pa ako konvertiraš sa "ConvertXtoDvd 3",kada ideš ubacivat film u taj program ,odi u folder di ti je film,kad otvoriš folder di ti je film,prebaci si dolje pod"Files of type:All supported files,prebaci na:""Any file"i onda bi ti trebao pokazati i titl i film,klikneš na film i automatski ti ubacuje i prijevod(titl) i kreneš sa konvertiranjem!to bi ti trebalo biti to!
|
|
![]() |
|
grunf21
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 15:22 |
|
Ne, ne vredi, pokusao sam opet i kada pokusam da otvorim titl(sub) XtoDVD javi da je nepoznat format, a ako otvorim samo fajl mkv ne ucita ga vec samo onaj engleski koji je integrisan u fajlu bez obzira sto su istog naziva i u istom folderu???
Ne znam da li nesto nije u redu sa tim fajlom, ja ga u gomu gledam sa titlom takodje i u power dvd mogu da ga gledam samo nikako da ubacim titl!? Ako je taj postupak ispravan kazi m i neki film koji bi mogao da skinem sa ovog foruma a da je ispravan pa da probam? Ažurirao grunf21 - 21.Listopad/Oct.2008 u 15:23 |
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2008 u 16:03 |
|
Pa neznam gle,ja ti tako radim sa svakim filmom koji skinem,ućita mi se i film i titl i radi sve 5!Neznam u ćemu je tvoj problem,možda ti je fajl neki drugi ili oštećen ili neznam ni ja sam šta bi moglo biti!Probaj učitat bilo koji drugi titl(film) kad veliš da ti taj neće učitat!Šta ti ni film neće učitat?Neznam,možda netko od ekipe sa foruma zna riješenje za taj tvoj problem!(pa jel ti otvori taj film(mkv) u "ConvertXtoDvd 3")?a ako hoćeš,skini si bilo koji film sa foruma(vjerujem da su svi ispravni)pa probaj sa tim filmom i titlom!
Ažurirao ddavid14 - 21.Listopad/Oct.2008 u 16:05 |
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2008 u 01:44 |
|
ako ti je prevod u SUB formatu od toga nema ništa, VSO Convert x to dvd radi samo sa SRT formatima, jer ne vidi SUB zato što on ide po frejmovima
a ne po vremenima, fino uzmi i konvertuj svoj titl u SRT i riješio si problem |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |