Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem sa HDD
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem sa HDD

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem sa HDD
    Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 14:07
Evo imam problema sa novim HDD-om starim 3 mjeseca. Problem je taj da mi se u zadnjih tjedan-dva događalo kao da mi nešto po disku "grebe". PC mi je bio usporen tj. "štekao" je. Jučer se dogovorim sa frend-om da danas odnesem kod njega disk i da prebacim kod njega u njegov komp dosta stvari i da onda vratim disk u trgovina na reklamaciju i sada mi se sinoć dogodilo da mi u My Computer-u neće otvoriti particiju od tog disk-a.Piše G:\ Is not accessible. Pitanje bi bilo znate li neki program ili neki način da uspijem povratiti neke file-ove i datoteke.CryCryCryCryCryCry
Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 15:26
Ako je fizičko oštečenje ploče ili glave onda teško da tvojim podacima ima spasa, ali ako kažeš da si pokrenuo disk i (ako sam dobro shvatio) kod frenda ne radi, možda je problem u ownership-u koji možeš promjeniti u Safe mod-u (probaj desni klik na folder/disk, pa properties, pa security, pa se tamo poigraš s postavkama, ne znam na pamet sad..)
Ali prije svega probaj ovo:

1.) Ubaciš Win CD u optikaliju.

2.) Kada ti se pokrene, pritisneš R za repair.

3.) Uneseš redni broj OS-a ( po defaultu 1 ), dok pita za admin pass lupiš enter.

4.) U CMD liniju upišeš: "chkdsk /r/f" ( bez navodnika )

5.) Ostaviš da izvrti do kraja provjeru fajlova.

6.) Nakon toga još jednom ukucaš "chkdsk /r/f" ( bez navodnika ) , za svaki slučaj, i to je to.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 15:34
Šta ti o tom disku kaže Disk management?
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 16:40
Ma uspio sam ga nekako pokrenuti i evo sve sada kopiram na druge HDD i na DVD. Hvala vam!
BTW. @Dngy krivo si shvatio nismo još ni stavili u frendov komp Wink
Travian
Kliknite
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 16:48
Samo mi nemoj reći da je neki Maxtor????
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2008 u 17:14
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Samo mi nemoj reći da je neki Maxtor????

Nije Seagete je Wink
Travian
Kliknite
Na vrh
Azza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Azza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2008 u 15:34
Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

Ako je fizičko oštečenje ploče ili glave onda teško da tvojim podacima ima spasa, ali ako kažeš da si pokrenuo disk i (ako sam dobro shvatio) kod frenda ne radi, možda je problem u ownership-u koji možeš promjeniti u Safe mod-u (probaj desni klik na folder/disk, pa properties, pa security, pa se tamo poigraš s postavkama, ne znam na pamet sad..)Ali prije svega probaj ovo:1.) Ubaciš Win CD u optikaliju.

2.) Kada ti se pokrene, pritisneš R za repair.

3.) Uneseš redni broj OS-a ( po defaultu 1 ), dok pita za admin pass lupiš enter.

4.) U CMD liniju upišeš: "chkdsk /r/f" ( bez navodnika )

5.) Ostaviš da izvrti do kraja provjeru fajlova.

6.) Nakon toga još jednom ukucaš "chkdsk /r/f" ( bez navodnika ) , za svaki slučaj, i to je to.

Potpisujem !!!
(: bash lepo receno i objasnjeno
a probaj isto po jumperima caprkat, master i slave^^
al et cool ako si resio prob^^
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2008 u 20:01
Originalno postovano od strane Azza Azza piše:

Potpisujem !!!
(: bash lepo receno i objasnjeno
a probaj isto po jumperima caprkat, master i slave^^
al et cool ako si resio prob^^

Ovo je Serial ATA HDD tj. SATA tako da on nema slave, master itd. Wink

Ažurirao Dino1111 - 07.Ožujak/Mar.2008 u 20:02
Travian
Kliknite
Na vrh
 Odgovori Odgovori