Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - win prepoznaje 127 od 320 gb
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

win prepoznaje 127 od 320 gb

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
superman78 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superman78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: win prepoznaje 127 od 320 gb
    Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2007 u 10:43
  dakle uzeo sam novi hard disk maxtor udma 133, od 320 gb

stari hard disk je isto maxtor od 120 gb na kojem su dvoje windowsa xp service pack 1, stime da jedne win nemogu podignuti jer su se sjebali pa sam snimio nove u drugi folder koji rade ok, nisam htio formatirati,

maticna je abit nf7, nforce 2

za sada sam stavio na jedan kabel dvd przilicu, a na drugi stari hard kao master a novi kao slave, u biosu je sve ok dakle prepoznaje novi kao disk od 320 gb

u windowsima nikako ne zeli prepoznati kao veceg od 127 gb, probao sam formatirati sa win, sa partiton magicom 8, nista ne pomaze (formatirao sam ga u ntsc), cak sam i nasao na netu negdje da se treba napraviti neki fajl u registriju i da ce ga onda prepoznati i to sam probao niti to nejde, uglavnom da li je stvar u win xp sp 1 pa moram snimiti xp sa service packom 2, danas cu i to probati ako uspijem nabaviti windowse,  eto pomoc je dobrodosla Cry
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2007 u 17:04
si updateao BIOS, provjerio u BIOSU jelsve ok? Provjerio dali disk možda nema jumper koji mu ograničava kapacitet (makar znam da zvuči glupo, ali meni se baš to jednom desilo)...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superman78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2007 u 18:43
nisam updateao bios, u biosu ga on sasvim normalno prepoznaje punim kapacitetom od 320 gb
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2007 u 21:14
E onda ti je problem sasvim sigurno slijedeći....Instaliraj si Partition Magic i tamo ćeš sasvim sigurno vidjet da ti je ovaj preostali kapacitet tj prostor na disku unpartition, tj neformatiran, zato ti ga windowsi ne prepoznaju...samo ga tamo formatiraš i , ako hoćeš, spojiš s ostatkom prostora ili kreiraš novi particiju...
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2007 u 22:48
točno što Dngy kaže, tak je i mom frendu isti taj problem i isti hard - pri instalaciji winsa prepozna samo 131 GB, a tek kasnije u winsima s partitionom uspije prepoznat full hard... ak partition magic ne prepoznaje, onda si dobio ili krivi hard ili neispravan...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superman78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2007 u 16:28
  ovo sta ste kazali za partion magic ima nekog smisla jer kada napravim particiju od 127 gb pise da mi je ostalo jos toliko (unpartion) ali stvar je u tome sta ne mozes to iskoristiti (jednostavno ne dopusta mi da to iskoristim),

uglavnom stvar je u tome da win xp sp1 nikako ali ama bas nikako ne mogu prepoznati hard veci od 127 gb, sada sam na novi hard snimio xp service pack 2 i sve sljaka dobro, e sada bi bilo zanimljivo napraviti 3 particije na tom hardu (da svaka bude manja od 127 gb) i onda ponovno pokrenuti sa starog diska win sa service packom 1 pretpostavljam da bi onda sve trebao prepoznati,

to cu napraviti kada nadjem vremena jer sada sam vec zatvorio komp i biti cu na novim win

hvala na pomoci
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2007 u 21:59
Ja mislim da kad ga jednom formatiraš i složiš particiju makar i od 320 gb da će ti ga windowsi prepoznati! Tj ne mislim nego sam siguran! Bitno ti je bilo ta unpartition space pretvoriti u nešto vidljivo (u NTFS particiju, pretpostavljam)...jer ja imam 3 diska veća od 127 GB, tošnije dva od 250 i jedan od 200 i svaki puk kad instaliram ponovo windowse on ih uredno prepozna, znači da nije u tome probjem (bar ne bi trebao biti). Samo ti je bitno da od tog "nevidljivog prostora" stvoriš nešto vidljivo...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2007 u 23:09
točno :)

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superman78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2007 u 16:03
dobro ostala mi je particija od 250 gb pa cu za vikend vratiti na stari disk da vidim da li ce prepoznati, javit cu da li ste u pravu
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2007 u 16:39
u pravu smo :) ne može biti da nismo :) jedino da hard ne valja, onda... :)

Na vrh
core View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj core Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2007 u 17:20
izvinjavam se sto upadam u raspravu ali imam jedno zanimljivo pitanje?  hdd radi ali ne vidi ga comp kako da sacuvam podatke i da izvadim iz njega i da li taj hdd moze da se osposobi za daljnji rad.hvala
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2007 u 22:44
Originalno postovano od strane core core piše:

izvinjavam se sto upadam u raspravu ali imam jedno zanimljivo pitanje?  hdd radi ali ne vidi ga comp kako da sacuvam podatke i da izvadim iz njega i da li taj hdd moze da se osposobi za daljnji rad.hvala

Daj malo više detalja, kakav hard, veličina, konektori, što se desilo, jer ga je prije prepoznavalo...uglavnom, daj nam malo više detalja o problemu i hardu...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.