Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - tune up?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

tune up?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: tune up?
    Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2006 u 20:44
jel moguce za neke male novce nekako pojacat moju konfu?

maticna: soltek 75FRN2-L
proc: AMD Athlon 2600+ Barton (radi na 1.9GHz)
memorija: 2x256MB DDR 400MHz
graficka: ATI Radeon 9600 pro 128MB

ako treba jos sta samo javite, svi prijedlozi dobrodosli...
To sam ja...
Na vrh
dajmiDivX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dajmiDivX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2006 u 22:27
uvali još gigu rama i vista će ti klizit ako je namjeravaš stavit, i još za nekih pola godine - godinu ubaciš grafulju... i tako...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2006 u 07:06
A čuj sve je stvar afiniteta i toga što želiš radit...
Ja da imam takav komp, kupio bih još jedan disk (identičan kao taj koji imaš) i spojio u RAID 0 polje, jer mi je brzina uvjek na prvom mjestu, a šanse da se disk sje i da ostanem bez podataka su male, tako da se na to ne obazirem, stavio bih još 2x265 rama i pojačao grafulju (ali to samo ako ti treba jača grafa, zbog igara ili sl.)
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2006 u 15:35
nestane mi jos 2x256mb, imam 3 slota za rame. mislis da kupim jos jedan hard od 80gb?
moze prijedlog nekih grafickih(sto jeftinije, ne preko 1000kn)
To sam ja...
Na vrh
dajmiDivX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dajmiDivX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2006 u 12:08
kupi još 1 hard od 750gb hehe i onda njega drži ugašenog sve dok nešto ne radiš na njemu....
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2006 u 17:34
Ako imaš 3 slota prodaj tu memoriju što imaš i kupi 2 x 512 rama i prodaj taj Ati 9600 i kupi 6600 Gt Gf
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2006 u 18:54
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Ako imaš 3 slota prodaj tu memoriju što imaš i kupi 2 x 512 rama i prodaj taj Ati 9600 i kupi 6600 Gt Gf

Sasvim ok prijedlog...

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2006 u 18:55
a ako ćeš prodavat memu, mislim da će mom burazu trebat, ili svih 512 ili 256...
Ali ako ćeš prodavat, svakako javi Wink
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2006 u 19:22
hmm razmislit cu jos, a memorija jos ima garanciju 2 godine( imala je 5)
kolko to uopce vrijedi ak bi se prodavalo?
To sam ja...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2006 u 21:23
A cijene nove memorije se kreću od 200-250 kuna, pa ti odluči koliko bi tvoja vrijedila...
U svakom slučaju, ako se odlučiš na prodaju, javi se.
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2006 u 14:55
jos jedno pitanje. jel bi mogao malo klokirat procesor? do koje temp moze ic? neznam da kupim malo bolji cooler pa da ga dignem preko 2 GHz
To sam ja...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 00:23
Itekako bi mogao clockat!
Prošvrljaj malo po netu i po tutorijalima, jer sječam se da je meni to bilo puno pomoglo da malo shvatiš kakva je veza između komponenti, što ovisi o čemu i zašto, koje su granice, kako testirati i sl. Uglavnom ako se u to upuštaš, uzmi si malo više vremena i kad već clockaš napravi to kvalitetno, jer za to treba strpljenja.

Prošvrljaj malo ovakvim stranicama, ali zapamti da moraš ići postepeno i da ne znači ako je netko digao takav procesor na 2.20 ghz da ćeš i to uspjet...

http://techheadaches.blogspot.com/2006/07/overclocking-amd-athlon-xp-2600-barton_04.html
http://www.tomshardware.com/1999/08/26/overclocking_amd/
http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=138046
http://www.tweaktown.com/guides/18/amd_overclocking_guide/index.html
http://www.overclock.net/overclock.php?file=articles/overclocking-guide.htm

Evo, prouči to malo i mislim da će ti to biti dovoljno informacija za uspješan overclock, kakav-takav.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 08:33
Originalno postovano od strane Roteiro Roteiro piše:

jos jedno pitanje. jel bi mogao malo klokirat procesor? do koje temp moze ic? neznam da kupim malo bolji cooler pa da ga dignem preko 2 GHz

Što se temperature tiče po mom iskustvu,radi dobro i na 80 stepeni,nije bitan samo kuler,mora i ploča da bude dobra za klokovanje i naravno step by step,da ne bi spržio procesor ili da ne moraš da resetuješ bios,da bi sve to vrationa normalo,ako procesor preživi.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 10:30
Ali nemoj ga gurat iznad 70 jer nije dobro za dugoročno zdravlje procesora, ali naravno kako AcaN kaže ploča tu igra veliku ulogu...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 11:17
Naravno da ga ne tera iznad 70,u slučaju da ga više klokuje kad mu dođe do te temperature od 70-80 znači da treba da smanji klok,jer tu je već kritično,to mu je zadnje upozorenje pre prženja procesora,Sva temperatura preko te je ultra kritična i smatra se veoma opasnom.

- Armin van Buuren

Na vrh
phissen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj phissen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 11:52
ak si zaineresiran za 6600gt jedan frend prodaje povoljno za 400kn uz 1.5 godinu garancije, sasvim ispravna...pa mi se javi ak si zainteresiran ;-)
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2006 u 15:43
evo ovako za pocetak narucio sam zalmanov cooler i jos jedan ventilator za kuciste, stize mi sutra pa cu onda probat malo clockirat :)
idem sad procitat malo po netu sta kako zasto, mislim da je ploca dosta dobra...

inace sad mi se temp procesora krece oko 56 stupnjeva, al mislim da ce zalman to spustim malo vise

Ažurirao Roteiro - 29.Prosinac/Dec.2006 u 15:44
To sam ja...
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2007 u 01:58
nece nista biti od klokiranja zasad, zalmana nemogu staviti na moju plocu jer nema one rupe sa strane za pricvrstit cooler, tako da nemogu bolji cooler stavit. neki dan mi je riknio kabel od harda pa mi nije komp radio 2 dana, i sad sam uzeo 2 okrugla kabla...
mislim da cu uzet 2x 512MB rama kad skupim nesto novaca, pa cu onda prodat ovih 2x256MB
To sam ja...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2007 u 16:22
Roterio, ako ćeš prodavat, javi se. Naravno ako već nisi našao kupca...
Na vrh
Roteiro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Roteiro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2007 u 13:29
ma prodat cu, samo moram prvo skupit lovu za nove rame, trenutno nemam nista
To sam ja...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.