| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
ATI Radeon Xpress 1150!!! |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Trabant
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: ATI Radeon Xpress 1150!!!Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2006 u 17:21 |
|
Dakle, ATI Radeon Xpress 1150 je grafička kartica koju sam dobio zajedno sa upravo kupljenim HP nx6325 laptopom. U konfiguraciji piše da ide do 128 mb memorije, ali u windowsima, Aidi, dxdiagu itd, svugdje pokazuje da ima 256 mb rama!!
Jesu li trgovci napravili 'omanju grešku' ili je meni nešto promaklo? Hvala |
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2006 u 20:17 |
|
cuj, ovako mozemo samo nagadjati da su se trgovci sje***i. bilo bi dobro kad bi mogao skenirat racun gdje pise da je kartica 128mb, i dxdiag gdje pokazuje 256mb. skini najnovije drajvere za graficku www.ati.com i snimi najnoviji directx (directx 9.0c) i odi ponovo u dxdiag (sve za svaki slucaj). ako i dalje pise 256, vjerojatnost da dxdiag laze je minimalna. dakle, sinko imas 256mb. budi sretan. ps, samo uzmi u obzir da vise mb nije uvijek bolje. uvijek daj prednost megahercima umjesto megabajtima |
|
|
|
![]() |
|
Trabant
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2006 u 23:09 |
|
Drivere sam skidao neki dan tako da moraju biti najnoviji, a dxdiag (na moje oči) ne laže. U konfiguraciji laptopa i na našem i na stranom webu piše slijedeće: Integrirana ATI Radeon Xpress 1150 do 128-mb dijeljene memorije. Jedino logično objašnjenje je po meni da grafička koristi do 128 memorije računala, a ostalo je njezino... ali zašto to onda nije istaknuto u konfiguraciji?! obično trgovci ne propuštaju naglasiti sve najbolje performanse (a razlika između 128 i 256 i nije baš mala?)...
|
|
![]() |
|
Trabant
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2006 u 23:10 |
|
a directx verzija je upravo 9.0c
|
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 11:16 |
|
nisam skuzio, tamo na pocetku si napisao 256 MB RAM-a jesi siguran da gledas dobru memoriju? ako pise MB RAM onda se to odnosi na radnu memoriju, a kod graficke memorije pise samo MB. naime, ako si gledao glavnu stranicu dxdiag-a tamo ti pise upravo ta radna memorija. ako zelis vidjet graficku iliti video memoriju moras otici pod 'DISPLAY' |
|
|
|
![]() |
|
Trabant
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 15:04 |
|
Da, krivo sam napisao, mislio sam naravno 256 MB, MB RAMA imam 1 GB DDR2 (i to nema nikakve veze s ovim:P)
Koliko sam ja dosad shvatio - ja mogu odrediti preko drivera koliko će memorije moja kartica koristiti? Ipak je čudno |
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 20:25 |
|
ne znam za te nove kartice, ja imam 256mb i ne mogu podesit koliko da mi kartica koristi memorije. a ne znam zasto bi koristio ista manje memorije nego od maksimuma. fakat ne znam sta da ti kazem |
|
|
|
![]() |
|
Trabant
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 23:40 |
|
lol :D:D
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |