Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zdravlje DVD medija
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zdravlje DVD medija

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Zdravlje DVD medija
    Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:02
Imam neku svoju omanju kolekciju koju zelim ocuvat iz vise razloga) pa me interesira sto bih po vasem misljenju/preporuci trebao ciniti da mi dvd mediji traju sto dulje.
Ja trenutno postupam po uvjerenju da je idealno kupiti VERBATIM DVD+R medije i to one sa ADVANCED AZO+ tehnologijom i prziti ih na 4x.
Inace za przenje koristim NERO, a przilica mi je PIONEER DVR-110D. Zasad mi sve ide ko podmazano, samo nisam siguran koliko dugo ce tako:(.
Kako vi rjesavate tu pohranu dragocjenih podataka?

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:17
Čemu filozofija oko toga?
Kako bi rješavali pohranu, jednostavno staviš medij u pržilicu (kako ti kažeš verbatim, s tim se slažem) i zapržiš ne nekoj provjerenoj brzini....
Može se sad tu sl*gat teorija i filozofije oko toga, ali jednostavno je sve ostalo izmišljanje tople vode i nećeš ništa pametno čuti što već ne znaš!

Ažurirao Dngy
Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:36
pa najbolji način lega je da ih nikome ne posuđuješ i to je to...i nadosnimat svakih godinu dana
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 21:45

da, cini mi se da ste u pravu. ma imam stvari koje sam krvavo nabavio i ak mi propadnu... kuzite?

ne posudjujem nikome, tu sam lekcije vec naucio od ranije. svima kazem ako sto trebaju donesite prazan dvd i sprzit cu, al ne posudjujem.

ipak, ako se sjeti tko kakvog zlatnog savjeta, slobodno neka posta... hvala

Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 21:46
Originalno postovano od strane bboy_drax bboy_drax piše:

ne posudjujem nikome, tu sam lekcije vec naucio od ranije. svima kazem ako sto trebaju donesite prazan dvd i sprzit cu, al ne posudjujem.

ajd bar si naučio nešt od mene

HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 00:43
Originalno postovano od strane dejan-sl dejan-sl piše:

...i nadosnimat svakih godinu dana

Eh trebalo bi mi godisnje da odvojim mesec dana i dosta para da bih presnimila sve te diskove

Na vrh
Mad Mike View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mad Mike Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2006 u 10:48
Pržiš ih na 6X i staviš u one spindove, kao kutije okrugle i staviš ih negdi gdi nema vlage a ni prevelike vrućine.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2006 u 13:45
Ma to je sve filozofija, ja imam HRPU filmova na cd-ovima koji su stari i po 6 godina, a snimani su, ako se sječate, na onim srebrnim cd-ovima, za koje su govorili da su najnekvalitetniji, koje sam uvijek snimao na maximalnoj brzini, kao što uvijek i sve jesam i budem snimao i koji su nekada bili najjeftiniji (oko 8 kuna) i svi ti cd-ovi i dan danas rade kada nekome nešto moram snimiti za razmjenu....
Sve je to filozofija, jer što će mi toliko trajan medij, ako znam da ću već možda nagodinu jednostavno pobacati te sve cd-ove jer je došao, a i dolazi nova era u kvaliteti slike, tako da će za par godina kad budem gledao taj film koji je bio pojam za dvd-rip tamo negdje 2000. godine, biti kao danas kad gledam isječak rezolucije 240x320 razvučenog preko cijelog ekrana...
Naravno, tu se razilaze afiniteti pojedinih osoba, kao i njihova razmišljanja, ali sve ovo jednostavno svatite kao moje mišljenje.
Po meni je sve ovo oko čuvanja, presnimavanja medija svake godine, snimanja na najmanjim brzinama i slične gluposti, čisto preseravanje i bezvezno gubljenje vremena...
No možda (sigurno) netko i drugačije razmišlja. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.