| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kako statistika menja način na koji gledamo filmove (05.02.2026.) | HR | RS | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Kako statistika menja način na koji gledamo filmove (05.02.2026.)Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2026 u 17:56 |
|
Ja kao popjedinac i konzument umetnosti jesam hodajuća anomalija aktuelnih trendova. Na mrežama nisam, reklame izbegavam. Kao i ranije prepuštam se instinktu, preporukama ljudi kojima verujem ili nekim sopstvenim kriterijumima koji su stabilni tokom vremena. Preterano reklamiranje ume čak da izazove kontraefekat. Sve to sa druge strane ni najmanje ne kontrira zaključcima iz ovog teksta. Ko želi i mora, neka se bavi statistikom i prilagođava trendovima. Ja ću i dalje po svom.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2026 u 22:04 |
|
Zanimljivo sto je IgaBiva napisao. Nego kad arBc spomenu ''mreze/ Mene recimo nema niti na jednoj jedinoj drustvenoj mrezi bilo to facebook, twitter ili instagram ali zaista. I posle meni neko kaze na to da je to kao da ne postojim. Svasta. Ne postojim ako me nema na drustvenim mrezama ? Da li meni treba nekakav ''like'' ako objavim koju pesmu trenutno slusam ili kontra tom lajku ? Mislim ono u fazonu nisam ravnodusan nego kakve veze ima ko ce sta da napise lajk ili kontra tome i da se zavisi thump up ili thumb down nebitno da li je to neki Marko iz Loznice ili Chong Li iz Juze Koreje zaista nije bitno i ovi ''danasnji'' kad add-uku nekog za friend-a tj. prijatelja a osobu nisu nikad ni videli niti ce. Danasnja tehnika i sve ovo moderno je donelo dosta toga. I dobrog ali i loseg. Mislim pocev sve ono vestacke inteligencije pa te drustvene mreze pa ovo pa ono....Pre se islo u video klub ili bioskope a danas se to ima odmah u ponudama bilo to torrenti ili Netflix i slicne platforme. Danasnja deca koliko vremena provode za mobilnim telefonima a toga pre nije bilo. Pogledajte samo po dvoristima kako nema dece da decaci igraju fudbal ili devojcice lastis. Sve je to povezano i pokrece mnoge stvari. Recimo gojaznost a gojaznost dijabetes a dijabetes sve to ostalo i povisen krvni pritisak i ovo i ono. Znaci jeste nam ovo ''danasnje'' mnogo pomoglo ali postoji i ona druga strana medalje zar ne?
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2026 u 08:23 |
|
Samo jedna ispravka beogradski - nisam ja ovo napisao, samo sam postavio tekst...
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2026 u 08:30 |
|
Sve je tako kako si napisao kolega Beogradski, osim jedne stvar.i Ako nisi na mrežama onda zaista "ne postojiš"! Retko koji biznis danas može da prođe ako ga nisi tamo promovisao, a negde se ide toliko daleko da u razgovoru za posao potencijalni poslodavac insistira da te proveri na mrežama. Ako nemaš profil onda si bukvalo sumnjivo lice, introvertan i nepogodan za posao, pa čak i potencijalni terorista koji se krije i kao takav je opasan po društvo!!?? Neverovatno je gde smo dospeli i sada ako čovek insistira na klasičnoj socijalnoj interakciji i ako ne želi celom svetu da objavljuje svoju prijatnost, odmah je izopšten i sumnjiv. U tom slučaju čovek mora biti spreman na samoću, eventualno da se okruži malobrojnim istomišljenicima. Kuda nas sve to vodi? Pa ne bih ja o tome iako sam već ranije pisao. Dovoljno su rekli stručnjaci raznih profila, naučnici, psiholozi, lekari... Imam oči da to i sam vidim, ali menjati ništa ne mogu. Kako god bilo, to je sve manje i manje moj lični problem.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2026 u 13:08 |
|
samo bih se osvrnuo za stvari iz zaključka teksta: statistika je oduvjek bila tu kod izbora gledanja i prije foruma, društvenih mreža i raznih portala. samo je bila u našim glavama na temelju prikupljenih informacija od prijatelja, poznanika, tva, radia itd. mi bi to nevidljivo obrađivali i donosili odluke, ali nisu samo dobivene informacije utjecale na to nego i naš dojam o tome kolko je kome za vjerovati/da li je taj izvor informacija pouzdan i koliko. što se tiče današnjeg utjecajana na pametnije ulaganje... ako se misli na to da se rade kvalitetniji filmovi onda se ne slažem. ako je riječ o psihološkom profiliranju publike za uzet što više para, djelomično se slažem. u vezi algoritama i brojeva, definitvno se ne slažem. primjer je indijska kinematografija sa visokim ocjenama na primjerice imdbju. isto tako bi napomenuo da današnji statistički podaci negdje prezentirani kao da su to, tipa ocjene na raznim portalima, gledanost, zarada, uopće ne moraju biti točni. nego čak i lažni. po meni je ipak krajnjeg gledatelja pametnije da recimo dođe tu u temu za neki film i pročita ako ima što od recenzija članova.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2026 u 23:45 |
|
E zbog toga ja nikad ništa ne čitam o filmu, samo vidim naslov i poster, ako me privuče gledam, pa usput otkrivam šta je i kako je. Koliko bih odličnih filmova propustio da sam pratio statistiku, komentare i recenzije i imao sve informacije o njima prije samog gledanja.
Sa druge strane, koliko puta se desilo da odgledam film za koji prvi put čujem, o kojem niko ne govori, a onda se nakon par mjeseci krene s hajpom oko tog filma. I ove recenzije koje piše Iga čitam isključivo nakon što odgledam film i nakon što dam svoj komentar. Koliko niskobudžetnih trilera izađe, erotiskih filmova, akcije kojih nema ni u bazi podataka ovog sajta, nema prevoda, nema ničega, pa ih odgledam, jer me u tom trenutku privuku. Ne nipodaštavam ni ljude koji skupe sve informacije o filmovima ili gledaju samo ono što drugi komentarišu, hvale, forsiraju. Bože moj, sve je to regularno. I čak šta više , to je mnogo učestalija pojava nego ovo kako ja to radim. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |