| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Die My Love (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Die My Love (2025)Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 23:44 |
|
Gledao sam ga u nekom umrtvljenom raspoloženju, pa mi možda zbog toga nije baš legao. Ne znam šta da kažem. Ima tu kvaliteta, ali moralo je bolje, moralo je kreativnije.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 22:55 |
|
Imao sam loš predosećaj u vezi ovog "filma", ali ipak sam mu dao šansu. Ovakve "filmove" obično prekinem nakon 10-15 minuta, ali ovog konkretnog sam baš rešio da istrpim i da vidim do koje granice besmisla može ići! Išao je.
Generalno nisam ljubitelj onoga što nazivaju umetničkim filmom. Ne znam ni da li ovaj uopšte može da se podvede pod tu kategoriju. Jednostavno nemam ideju i na kraju sam pronašao svega tri moguća razloga da se nešto ovakvo snimi: 1. Da neka renomirana glumačka imena budu stavljena u situaciju da potvrđuju glumački talenat u jednoj totalnoj haotičnoj brljotini, 2. Da neki koji za tim žude vide puno više od uobičajeno izloženog mesa Jennifer Lawrence, pa potom oduševljeni nalupaju dobre ocene, 3. Da ima nešto adekvatno što bi se puštalo u mentalnim institucijama, a da publika bude potpuno svoja na svome! Ne pronađoh drugi smisao, ali kako uvek i kažem bez želje da omalovažavam, mišljenje je samo moje. Svaka roba ima svog kupca, o ukusima se ne raspravlja i naravno - svakom svoje! P.S. Obavezno se zahvalim na prevodilačkom trudu, ali ovaj put preskačem! Da ne beše tog truda, preskočio bih ovaj "film"
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 23:59 |
S obzirom na to da nam se mišljenja vrlo često poklapaju, onda moj utisak o filmu definitivno nije uslovljen mojim raspoloženjem.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 08:33 |
|
Ma ja nikako nisam pravi reper za ovakve filmove. Sve to guram pod pojam "umetnički film" misleći na one gde je forma i iščašena vizija daleko važnija od priče i suštine. Meni ili daj sasvim realan i objektivan film u koga mogu da poverujem ili pravi SF gde je svaka nerealnost očekivana i vrlo poželjna. Teško se nalazim negde između, mada bude i toga. Recimo serija Twin Peaks, ali ona stara izvorna. Ovi likovi iz filma su toliko veštački i nerealni, da me prosto boli jer nije SF!
Ne znam zbog čega sam očekivao da u njemu bude nečega za mene imajući u vidu da sam se informisao, pogledao i pročitao ponešto. Nije baš da me je iznenadio sadržajem, ali valjda mi neki crv nije dao mira. Ali šipak. Fascinantno mi je ipak što smo i polovina i ja odgledali do odjavne špice, a desi nam se da otplovimo umorni i dok nam je na meniju nešto daleko atraktivnije i življe!? Valjda nas je šokiralo to što vidimo da smo podsvesno po svaku cenu želeli da sve to ispratimo Da bude još interesantnije, nakon gledanja uzmem malo da vrtim TV kanale i oporavim se, a nabasam na Lynchov Eraserhead, što je inače najomiljeniji film mog venčanog kuma! Ne vredi, sve ja to cenim i poštujem, kapiram da je to zaista umetnost u nekoj posebnoj formi, ali glup sam ja i slep za tu vrstu umetnosti ne stideći se da to priznam
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2424 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 13:32 |
|
Ne voliš Glavuzabrisanje???
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 13:35 |
|
Poštujem, ali ne volim. Nije to za mene. Još uvek mi u glavi odzvanja ona bebeća dreka
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2025 u 01:53 |
|
Nije "Eraserhead" ništa umjetničkiji film od bilo kog standardno koncipiranog filma. Ostvarenja poput njega prate surrealistički i nadrealistički pravac, što je sasvim regularno i to ima svoju publiku. Ali ne postoji varijanta da je ta publika ista ona koja uživa u standardno koncipiranim filmovima, jer da bi uživao u "Glavi za brisanje", glava mora da ti radi na toj frekvenciji. Što se mene tiče, "Eraserhead" je kao neko maltretiranje publike od strane psihički poremećene osobe, zato što joj je to neko dozvolio. Bukvalno prikaz uma šizofreničara, u kom niti je šta logično, niti je šta povezano, pa ko voli nek izvoli.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 159 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2025 u 12:41 |
|
Težak film koji se bavi kompleksnom tematikom. Nekakav koktel žanrova u fokus stavlja mladu majku, ophrvanu post-porođajnom depresijom koja preti da je odvede u potpuno ludilo. Sve pohvale za nosioce glavnih rola: Robert Pattinson i naročito Jennifer Lawrence. Naravno ovo art-filmsko štivo nije gotivno svakom, stoga ko traži samo zabavu i razbibrigu bolje da preskoči i potraži nešto drugačije.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2025 u 16:44 |
|
Težak donekle jeste i generalno volim teške filmove, ali ovde su likovi toliko nerealni i karikirani, da se i ta tegoba gubi poput dima. Znam kako izgleda postporođajna depresija, poprilično su mi poznati psihološki aspekti i manfestacija te problematike, ali neka mi neko u realnom svetu pronađe žensku osobu (može i par) koji se ponašaju makar mrvicu poput ovih iz filma i ja mu skinem kapu!
A pošto je sve tako nerealno i karikirano, čovek se ne može povezati sa tim likovima koje zaista jesu sjajno odigrali renomirani igrači iz sveta glume. Na kraju ostane samo taj neki artistički utisak, tegoba je beznačajna jer je veštački kreirana i film je prepušten onima sa afinitetom za iste, bez neophodnosti da se sažive sa pričom ili likovima. Tako je barem u mom slučaju i to mi i jeste najveća smetnja u konceptu art filma. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77221 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2025 u 09:20 |
|
Meni je bio mučan i naporan zbog samog ambijenta, takva mu je tema, manje mi je smetao stil rediteljke (volim njene prethodne filmove, svi su mučniji 😟) koliko upravo ta depresija, još mi je Lawrensica draga, nisam mogao da budem deo ove priče pa pobegoh, možda je i ok film, nije me oterao kakvim pa manama, samo ne želim trenutno da me aka ikakvo sivilo sa ekrana 😂 makar ne sivilo ovakvih tema.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |