Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anemone (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Anemone (2025)

Anemone

Anemone (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Anemone

Godina:

2025

Žanr:

drama

Trajanje:

125 min

Režija:

Ronan Day-Lewis

Scenarij:

Daniel Day-Lewis
, Ronan Day-Lewis

Glavne uloge:

Paul Butterworth
  >  Mr. Jarvis
Adam Fogerty
  >  Des
Richard Graham
  >  Poacher 1
Matty Lumsden
  >  Dog Walker
Eve Townsend
  >  Young Nessa
Ritchie Berrie
  >  Fan
Angus Cooper
  >  Jimbo
Holly Rhys
  >  Sheila
Mark Holgate
  >  Fred
Sid Akbar
  >  Jim
Jag Sanghera
  >  Supervisor
Karl Cam
  >  Barman
JP Conway
  >  Martin
Lewis Ian Bray
  >  Poacher

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Anemone (2025)
    Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2025 u 19:18
Gledao netko? Prijevod se čeka......
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2025 u 22:20
Ne. Ne zanimaju me separatisti luzeri.
Na vrh
Dr IggY View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr IggY Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2025 u 14:29
Nije loš film. Ima svoju priču, podseća na podneblje balkana 90-ih. Tragično i tužno.Vredi pogledati definitvno.
Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2025 u 18:56
Dobar je, ali ništa spektakularno.
Danilče sjajan, ovaj što glumio Lanistera bled pored njega, i tako.....
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2025 u 13:12
Daniel Day-Lewis! Glumački gigant, jedan od najvećih, a možda i najveći ikad. Vest o njegovom povratku glumi sama po sebi je dovoljan mamac da se čovek upusti u gledanje filma čak i ako baš ništa o njemu ne zna.

Ja od filma ništa posebno nisam očekivao, posebno nakon pročitanog sinopsisa i par recenzija. Ništa posebno nisam ni dobio. Ovo nije tip filma koji će na mene da se primi. Izuzetno spor tempo, predugi kadrovi, priča koja je komotno mogla da se ispriča u nekoliko minuta, a ovde je razvučena na dva sata. Ne dopada mi se režija, odnosno rad kamere. Primetna je tendencija da taj rad bude artistički, te da stil nadmaši suštinu. Kod mene to ni najmanje nije upalilo.

Gluma je, naravno, sjajna! Oko toga barem nije bilo nedoumice i misterije. Jedan Sean Bean pored Lewisa deluje kao nedorasli dečačić u glumačkom smislu. Taj aspekt svakako jese najvažniji, a u mom slučaju verovatno i jedini vredan gledanja. Čak šta više, artistička sporost me je naterala da bukvalno prespavam jedan komad u središnjici, ali apsolutno nemam volje da se vraćam i nadoknađujem prespavano. Videh sve ono što je trebalo videti, a i toga beše previše.

Presuda: Da li je bilo važnije i vrednije još jednom videti Lewisa u akciji po svaku cenu, ili bi bolje bilo da je ostao u penziji kao nesumnjiva legenda koja je poput retko koga u sanset otišla dok je još na vrhuncu? Ako se ja pitam - ipak ovo drugo! Možda ni Lewis ne bi ovako postupio da ne beše želje da se pogura karijera naslednika, a usput i lično malo poradi na priči i scenariju.

Preporuke? Od mene ih ne očekujte, ali isto tako ne očekujte ni da vas odvraćam od gledanja filma. Znam da postoji solidan broj ljudi kojima baš odgovara i tematika i takav artističko lagani tempo pripovedanja. I sve je to OK. Jedino što je moja ličnost satkana od neke malo drugačije unutrašnje energije i tempa. A Lewisu, kao i uvek, kapa dole!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2025 u 14:53
Danilče je dokaz da je postao veći od filma.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2025 u 16:28
Niko, pa ni DDL ne može biti veći od filma generalno, ali od ovog konkretnog apsolutno jeste!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2025 u 21:53
@ Erajejtsi (kucao na google translejt pa da mi AI glasno izgovori)

Naravno.

Samo, imao je i on promašaja, kao što je i ovaj film, nažalost.
Srce me boli zbog Bejla koji ne može da ubode hit film od filma Vice, njega takođe vrednujem što se glumačkog zanata tiče.
Da li možda znaš zbog čega Nolan od Interstellara forsira Meta Dejmona, kad je on nula po meni kao glumac?
Da li Dejmon ulaže neke novce, pa kao Goran Marković kod nas forsira Tihomira Stanića, igra u svakom projektu?
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 10:09
Mizi, nema potrebe da guglaš, skraćenice se inače ne prevode niti speluju. Pogledaš profilnu sliku i sve ti je jasno. Ako ipak nije, Alfa Romeo 8 Competizione = AR8C. Ja sam tu kao pojedinac najmanje bitan, ali ako ćeš baš da se intimiziraš sa mnom, biće dovoljno Alfa ili Alfista.

Promašaj od filma ne znači i glumački promašaj. Talenat se vidi i kada režiser ili priča ne izvuku sve iz glumca. Opet kažem, ne verujem da bi se DDL vraćao da nije želje da se pogura karijera juniora. Njegov povratak doneo je publicitet kakav bi se teško na drugi način na pravio. Gotovo nemoguće.

Christian Bale je za mene verovatno najomiljeniji, a svakako i jedan od najtalentovanijih glumaca ikad. Pratim njegovu karijeru praktično od starta, nakon štro ga je Spielberg lansirao u svet ozbiljne kinematografije/glume u Empire Of The Sun iz 1987, gde je Bale briljirao i odradio neverovatan glumački posao za jednog klinca početnika.

Sve kasnije je samo nadogradnja na briljantnu karijeru gde posebno ostaje upečatljiva transformacija u Machinisti, nakon čega je ekspresno vratio mišiće i zaigrao u Nolanovom Batmanu. Sve filmove gde se Bale pojavi gledam na neviđeno, a jako retko se dešavalo da mi taj film ne prija.

Što se Matt Damona tiče, ne znam zašto bi ti on smetao? Izvesno da nije talenat jednog Balea, ali isto tako daleko da je loš glumac. Barem ga ja tako ne doživljavam. Nije mu svaki film remek-delo, ali teško mu je išta zameriti u Good Will Hunting, The Talented Mr. Ripley, Confessions of a Dangerous Mind, The Departed, The Good Shepherd,..., mislim da se jako dobro snašao i kao Jason Bourne, a imao je još dosta upečatljivih uloga.

Meni lično su izuzetno dragi Ford v Ferrari, The Adjustment Bureau (fantastičan film!), da ne govorim o Interstellar i omiljeni The Martian gde teško bilo koga drugog mogu zamisliti kao "Marsovca"! Velika karijera svakako, iako ga ne bih uvrstio u onaj prvi ešalon najboljih glumaca takođe.

Što se poslednjeg pitanja tiče, ne gledam domaću kinematografiju tako da ti na to pitanje ne mogu odgovoriti.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 21:05
''Christian Bale je za mene verovatno najomiljeniji, a svakako i jedan od najtalentovanijih glumaca ikad. Pratim njegovu karijeru praktično od starta, nakon štro ga je Spielberg lansirao u svet ozbiljne kinematografije/glume u Empire Of The Sun iz 1987, gde je Bale briljirao i odradio neverovatan glumački posao za jednog klinca početnika.''

American Psycho, Harsh Times, Rescue Dawn, The Fighter, The Flowers of War, The Machinist, Out of The Furnace, Vice, svi filmovi koje je snimio sa Nolanom,.......Nema potrebe da nabrajam više.
Jedan od 10 najboljih glumaca u poslednjih 20-ak godina.

''Što se Matt Damona tiče, ne znam zašto bi ti on smetao? Izvesno da nije talenat jednog Balea, ali isto tako daleko da je loš glumac. Barem ga ja tako ne doživljavam. Nije mu svaki film remek-delo, ali teško mu je išta zameriti u Good Will Hunting, The Talented Mr. Ripley, Confessions of a Dangerous Mind, The Departed, The Good Shepherd,..., mislim da se jako dobro snašao i kao Jason Bourne, a imao je još dosta upečatljivih uloga. ''

Ma nešto mi ne prija, od ovih filmova koje si naveo gledao sam samo dva, Hantinga i Departed.
Ako ćemo iskreno, bolji mi je Di Kaprio. Ne znam zbog čega ga Nolan forsira toliko, nema harizmu, nije neki lepotan, a o talentu nemam neki dojam.

''Meni lično su izuzetno dragi Ford v Ferrari, The Adjustment Bureau (fantastičan film!), da ne govorim o Interstellar i omiljeni The Martian gde teško bilo koga drugog mogu zamisliti kao "Marsovca"! Velika karijera svakako, iako ga ne bih uvrstio u onaj prvi ešalon najboljih glumaca takođe.''

Gledao Ford vs Ferrari, ali nije mi ostavio neki utisak, valjda što nisam vozač.
Ni Bena Afleka nešto ne gotivim, a njih dvojica najbolji drugari, pa ih u paketu svrstavam među osrednje glumce.

''Što se poslednjeg pitanja tiče, ne gledam domaću kinematografiju tako da ti na to pitanje ne mogu odgovoriti. ''

Verovatno dobra odluka, ja ipak gotivim više našu kinematografiju, naročito period od osamdesetih godina pa sve do sredine 2000-ih....Mada, u gadnom je ćorsokaku, mnogo se promašaja snimilo u poslednjih deset godina...... Montevideo, not my cap of tea, taj film prezirem, izgleda zato što ne pratim fudbal.

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 23:18
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Ako ćemo iskreno, bolji mi je Di Kaprio. Ne znam zbog čega ga Nolan forsira toliko, nema harizmu, nije neki lepotan, a o talentu nemam neki dojam.

DiCaprio se svakako dokazao kao jedan od ili možda i najtalentovaniji glumac svoje generacije tako da je možda malo i neumesno uzimati njega kao reper. Mada u principu ne volim ta poređenja ko je od koga bolji jer je to relativna stvar koja zavisi i od režisera i sto drugih faktora. Talenat je pak nemoguće osporiti i vidi se "na kilometar" i kad ga ima i kad ga nema. Bilo kako bilo, režiseri valjda znaju zbog čega se otimaju za Damona, a njegov CV jeste impresivan. Ne bih se ja previše time bavio.

P.S. Čekamo sada Nolanovu verziju Ilijade/Odiseje, a Damon je već tu rezervisan za jednu od glavnih uloga, ni manje ni više nego Odiseja Jeeedva čekam!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 19:21
''DiCaprio se svakako dokazao kao jedan od ili možda i najtalentovaniji glumac svoje generacije tako da je možda malo i neumesno uzimati njega kao reper. Mada u principu ne volim ta poređenja ko je od koga bolji jer je to relativna stvar koja zavisi i od režisera i sto drugih faktora. Talenat je pak nemoguće osporiti i vidi se "na kilometar" i kad ga ima i kad ga nema. Bilo kako bilo, režiseri valjda znaju zbog čega se otimaju za Damona, a njegov CV jeste impresivan. Ne bih se ja previše time bavio.

P.S. Čekamo sada Nolanovu verziju Ilijade/Odiseje, a Damon je već tu rezervisan za jednu od glavnih uloga, ni manje ni više nego Odiseja Jeeedva čekam!''

Leonardo institucija za Dejmona, po meni. Jedan od retkih koji je imao uspone, ne sećam se da je imao promašaje, možda J.Edgar?
Mekonaki je moj favorit takođe, ako bih birao između Dejmona i Pita, pre bih uzeo Metjua i Kapria.

Što se tiče Nolana, malo sam skeptičan, od Dunkirka mi ne prija, postao mi je dosadan, šta znam, više mi je odgovaralo njegovo stvaralaštvo od Mementa pa zaključno sa Međuzvezdanim.
Naravno da ću gledati Odiseju, ali nisam nestrpljiv.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 12:05
Sve je to OK, ukusi su različiti i o tome se ne polemiše. Što se mene tiče, Nolan je jedan od dvojice najvećih (Villeneuve) za čije filmove mi ne treba nikakva najava već se noviteti gledaju u bioskopu čim dođu na repertoar. Dunkirk mi je takođe prijao, iako je tu akcenat stavljen sa stil umesto na sadržaj i kapiram da ne prija svakom. Šta tek da kažem za Tenet koga mnogi osporavaju, a ja bukvalno obožavam! Koliko god puta nabasao na njega, uvek ga mogu iznova gledati i otkrivati nešto novo, baš kao i sa Inception.

A Odiseju čekam i iz razloga što volim mitologiju. Volim i Petersenovu Troju koja je imala zaradu, ali je prilično osporavana od strane kritičara. Prosto volim tematiku oduvek. Inače ima jedna interesantna priča u vezi Nolana i mitologije. Naime Petersen je trebao da režira Troju, ali mu se nakupilo obaveza i planirao je da odustane. Nolan je bio prva rezerva. Na kraju je Petersen ipak pronašao vreme i odlučio da radi Troju dok je Nolan izvisio. Kao utešnu nagradu uzeo je da radi Batmana. Ko zna kako bi se istorija dalje odvijala, kako za sve nas, tako i za Nolanovu karijeru u tom slučaju. Da li bi uopšte bilo Batmana i svega što je Nolan kasnije uzeo da radi? I konačno, Nolan je sada dobio priliku da se dohvati grčke mitologije uz svu modernu tehnologiju i iskustvo koje je nakupio...

A što se tiče McConaugheyja, slažem se da je sjajan glumac kome je trebalo malo vremena i vizionarsko oko reditelja, da izvuku na površinu sav talenat nakon onih početaka gde je uglavnom glumio lepuškastog mišićavka u romantičnim komedijama. On, Pitt, DiCaprio, Damon,..., da ne kažem Bale... Sve su to sjajna imena koja garantuju kvalitetnu glumu, a samim tim podižu i film, bez obzira na kvalitet istog...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 14:00
Ni meni Nolanova ostvarenja Dunkirk, Tenet  nisu prijala, a Tenet jednom odmoran i naoštren moram pogledati.

Troja mi je uvek zanimljiva , kako vele jedini rat koji se vodio zbog ljubavi.

Meni je npr Nolanov `Following` dobar a retko se pominje,  tu je i originalan scenario koliko mi se čini,  rimejk norveškog filma  `Insomnia` takodje se slabo pominje .

A što se glumaca tiče često navodim da mi je Edvard Norton odličan glumac i ima dobre filmove. Tu su negde po godinama,

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 16:32
Da, tu je svakako i Norton, da ne zaboravimo. Ima zaista odličnih glumaca koji se sada kreću negde oko pedesetih/šezdesetih (generacija!), beše baš dobar "rasadnik" i rekao bih da mogu nabrojati više sjajne glumačke gospode nego dama. Tako se namestilo. Ne znam da li i DDL iz ove teme da se uvrsti u generaciju, a ako uguramo Pitta, onda možemo i njega.

Istina je da ovi noviji naslovi poznatih režisera imaju veću komercijalnu vrednost i prepoznatljivost, ali slažem se da ima i tih manje poznatih bisera, posebno sa početaka karijere. Valja sve to ispratiti kad se stigne, a i podsetiti se ukoliko se davno gledalo. Problem je samo što je život kratak, a prepunjen

Za Tenet, ne znam šta da ti kažem. Prilično polarizuje javnost i teško da bih se usudio bilo kome da ga blanko preporučim. Opet, ja obožavam SF i takvu tematiku. Problem kod nekih može biti što je kompleksan i višeslojan, a prilično se brzo stvari dešavaju. Teško je sve pohvatati iz prvog gledanja, praktično i nemoguće pa me u tom smislu najviše podseća na Inception. Ono što je sigurno jeste da je neophodna sveža i budna glava, a dalje već svako po svom ukusu i nahođenju. Ja bih mogao iz ovih stopa da ga repriziram, iako sam ga gledao nekoliko puta. Kad nešto volim onda mogu da ponavljam do sudnjeg dana...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 18:43
Dodao bih i veoma podcenjenog Sema Rokvela, tu je neodoljivi Vudi Harelson, itd.......
Ima ih još uvek, pravih glumaca.

Tenet? Verovatno film o kome će se tek pričati i koji će zasijati za dosta godina, ispred svog vremena verovatno, mnogo je toga nejasno, napred-nazad, više nemam gde, lična karta prazna je.
Nadam se da će se sve objasniti kroz neki dokumentarac, ne baš sve, ali meni velika enigma od scenarija.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 20:14
Ima i glumica , ali nekako više glumaca, mislim tu na sredinu šezdesetih i  počeak sedamdesetih , pa i evropskih Mads Mikkelsen, Vincent Cassel, pa Španci, Sergi Lopez, Luis Tosar. Opet glumice šta znam, Cate Blanchett, Jennifer Connelly, Winona Ryder , itd.

A Tenet rekoh moram pogledati odmoran i sa pažnjom ponovo . Inception mi nije bio sporan kad sam gledao, ne sećam se da sam ga reprizirao, vraćao sam određene scene.   
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.