Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dodeljene BAFTA 2025 (17.02.2025.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dodeljene BAFTA 2025 (17.02.2025.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dodeljene BAFTA 2025 (17.02.2025.)
    Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 11:59
Blaga reč užas, barem po mom nekom mišljenju. Conclave neću gledati jer takve tematike me ne privlače uopšte mada je ok ekipa glumaca. Anora nije film za mene. The Brutalist ću gledati ali imam jako jako veliku sumnju da je to neko glumatanje i nešto bzw ali daću mu šansu. Emilia Peryy, neka hvala, preskočiću, suviše je neko tu mešao žanrove od nekakvih kartela pa da plsanja i blablabla. A Real Pain, neka hvala, nije to za moj ukus takva idiotarija. Kneeccasp sam stavio na spisak da bi tek nešto stavio na spisak za gledanje a iskreno ne očekujem nepto. Jeste da zvuči privlačno Irska i tako to ali takođe mislim da se tu režiser isto malo pogubio što se žanrva tiče. Te je kao istinita priča te o muzičkoj grupi te kao nekakva komedija....Animirane ne gledam, naravno. Wicked Part 1 nikako neću gledati. E Dune II imam na spisku za gledanje ali pre tooga moram I. i ispade od svega ovoga, da ću najsigurnije odgledati ovaj dokumentarac o na žalost pokojnom Christoper Reevu ( R.I.P. ) Super/Man: The Christopher Reeve Story. Ne bih hteo da me pogre[no shvatite i da pomislite da sve kritikujejm ali jesdnostavn to je mje mi[ljenje. I da, ovaj Substance, dacu sansu ali.... I to je tto. Voleo bih da procitam i neka od vasih misljenja tipa sta ste gledali sta palnirate sta necete i tako to.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:44
Sve pohvale za Super/Man: The Christopher Reeve Story
Na vrh
MetalikeOperiteKose View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MetalikeOperiteKose Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:56
Burazerske šeme na delu.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 13:11
Šta??????

Dune 2 nije osvojio Baftu za najbolji film????

Pjačem....
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2025 u 15:12
Pa nema šta, Emilia Pérez nakon  Nagrade Zlatni globus pa mora, i ovde mora kao najbolji strani film, meni je precenjen.

Ok Conclave mi je dobar i ovde je morao osvojiti nagradu. Nešto mislim da je Fajns kandidat za nagradu Oskar.

Mikey Madison pošto u prethodnim nagradama nije dobila nagradu i kao nepravedno ovde mora dobiti.  Zoe Saldaña čisto da se zna, a bio `kao` skandal oko izjava pa ... .

Kneecap jedino ovde ( i sličnim)  može da prođe i dobar mi je film.

The Brutalist nisam jedino gledao, on pretenduje svuda za nagrade a i dobio je 100 i nešto, pa i za Oskar.

Ostalo skoro pa nebitno, tu se samo raspodeli.

Da animirani pa svi su mi na svoj način dobri i prijali su mi.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2025 u 17:19
Ovaj Real Pain cu ipak staviti na spisak da mu barem dam neku sansu )
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2025 u 02:30
Филмови који су обликовали историју кинематографије 🎬

Филмови имају моћ да пренесу дубоке емоције, оставе снажан утисак и наставе да живе у нама дуго након што се заврше. Од безвременских класика до модерних ремек-дела, постоје филмови који су издржали тест времена, захваљујући фантастичном приповедању, незаборавним ликовима и револуционарној кинематографији. Они не само да одражавају људско искуство, већ и инспиришу будуће генерације филмских стваралаца и публике.

Здраво, људи! Како сте? 😊

Док неки нестрпљиво ишчекују 97. или 100. доделу Оскара (признајем, мало сам се збунио са бројкама 😄), ја сам јуче, док сам претраживао интернет, налетео на једну занимљиву листу са, рекло би се, амбициозним насловом:

"The Best Movies of All Time" (Најбољи филмови свих времена).

Листа обухвата нека од највећих филмских остварења, а сигуран сам да сте многе од њих већ гледали—можда чак и све! Ипак, решио сам да поделим ову листу са вама, јер добар филм је као старо вино—увек вреди вратити му се.

Шта мислите, који филм је заслужено на листи, а који би додали или обрисали са Листе?
🎥 🍿
Filmovi koji su oblikovali istoriju kinematografije 🎬

Filmovi imaju moć da prenesu duboke emocije, ostave snažan utisak i nastave da žive u nama dugo nakon što se završe. Od bezvremenskih klasika do modernih remek-dela, postoje filmovi koji su izdržali test vremena, zahvaljujući fantastičnom pripovedanju, nezaboravnim likovima i revolucionarnoj kinematografiji. Oni ne samo da odražavaju ljudsko iskustvo, već i inspirišu buduće generacije filmskih stvaralaca i publike.

Zdravo, ljudi! Kako ste? 😊

Dok neki nestrpljivo iščekuju 97. ili 100. dodelu Oskara (priznajem, malo sam se zbunio sa brojkama 😄), ja sam juče, dok sam pretraživao internet, naleteo na jednu zanimljivu listu sa, reklo bi se, ambicioznim naslovom:

"The Best Movies of All Time" (Najbolji filmovi svih vremena).

Lista obuhvata neka od najvećih filmskih ostvarenja, a siguran sam da ste mnoge od njih već gledali—možda čak i sve! Ipak, rešio sam da podelim ovu listu sa vama, jer dobar film je kao staro vino—uvek vredi vratiti mu se.

Šta mislite, koji film je zasluženo na listi, a koji bi dodali ili izbrisali sa Liste?
🎥Top Gun: Maverick (2022), The Fly (1986), The Wolf of Wall Street (2013), About time (2013), The French Connection (1971), Planet of the Apes (1968), The Sixth Sense (1999), The Exorcist (1973), Annie Hall(1977), 3 idiots (2009), The Usual Suspects (1995), Gone Girl (2014), Die Hard (1988), La La Land (2016), Up (2009), Killers of the Flower Moon (2023), Roma (2018), Coco (2017), Blade Runner 2049 (2017), The Worst Person in the World (2021), A Clockwork Orange (1971), Forrest Gump (1994), The Big Lebowski (1998), Monty Python and the Holy Grail (1975), Alien (1979), Raiders of the Lost Ark (1981), The Matrix(1999), Get Out (2017), Pan's Labyrinth (2006), Mad Max (1979), Memento (2000), Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), North by Northwest (1959), Kill Bill: (2003), Blade Runner (1982), Monty Python's Life of Brian (1979), WALL·E (2008), Inception (2010), RRR (2022), Back to the Future (1985), Citizen Kane (1941), Once Upon a Time in America (1984), Your Name. (2016), The Green Mile (1999), The Prestige (2006), Oppenheimer (2023), Saving Private Ryan (1998), Vertigo (1958), The Shining (1980), The Grand Budapest Hotel (2014), Mulholland Drive (2001), Solaris (1972), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Pulp Fiction (1994), Heat (1995), Fight Club (1999), Django Unchained (2012), Akira (1988), Casablanca (1942), The Lives of Others (2006), Terminator 2: Judgment Day (1991), Chinatown (1974), 2001: A Space Odyssey (1968), Children of Men (2006), Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964), The Departed (2006), Psycho (1960), Se7en (1995), No Country for Old Men (2007), The Silence of the Lambs (1991), Inglourious Basterds (2009), Before Sunset (2004), The Thing (1982), Lawrence of Arabia (1962), A Separation (2011), Rear Window (1954), Oldboy (2013), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980), Memories of Murder (2003), Dune: Part Two (2024), Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018), Whiplash (2014), Portrait of a Lady on Fire (2019), Sunset Boulevard (1950), Jaws (1975), Apocalypse Now (1979), Spirited Away (2001), There Will Be Blood (2007), The Dark Knight (2008), Goodfellas (1990), The Good, the Bad and the Ugly (1966), The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), Schindler's List (1993), Parasite (2019), City of God (2002), Come and See (1985), The Shawshank Redemption (1994), The Godfather Part II (1974).
2025 - Max
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2025 u 10:00
ići komentirati nečiji top 100 nema smisla, ko ni nečiji komentar/viđenje pojedinog filma. to je nešto što je tebi/meni jednostavno tako i to je to.
Ali ono što mogu reći je da mi lista ne djeluje uopće iskreno/kao nečije mišljenje, izgleda kao "stavio sam par meni dobrih filmova i pomješo sa 90 iz imdbtop250 od kojih više od pola nisam ni gledo" i sad mogu reći da imam svoju top 100 listu tamo negdje na nekoj stranici. možda lažna lista za skupljanje reklama/klikova, jednako tako. neampojma...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2025 u 10:24
Originalno postovano od strane brgljez brgljez piše:

ići komentirati nečiji top 100 nema smisla, ko ni nečiji komentar/viđenje pojedinog filma. to je nešto što je tebi/meni jednostavno tako i to je to.
Ali ono što mogu reći je da mi lista ne djeluje uopće iskreno/kao nečije mišljenje, izgleda kao "stavio sam par meni dobrih filmova i pomješo sa 90 iz imdbtop250 od kojih više od pola nisam ni gledo" i sad mogu reći da imam svoju top 100 listu tamo negdje na nekoj stranici. možda lažna lista za skupljanje reklama/klikova, jednako tako. neampojma...

Baš tako , delim mišljenje, to sam i pričao kad sam ja ovde pravio sa ostalim članovima npr. listu nf filmova, više onako kao uvid i da ih povežem sa prevodima i temama sa sajta, malo i razmena mišljenja, uvek neko dopuni, prokomentariše, podseti vas, bude neka preporuka, nešto ste i propustili.

Tad mi i puppet reče da je to nezahvalno sa ikakvim listama, što se i slažem delom, ali nekad što da ne, možda knjige , pa kao neke informacije o ostavrenjima, pa vas zainteresuje.

Npr ja volim da slušam nekad od režisera, glumaca neke njihove utiske uopšteno, a volim da pogledm kad biraju i komentarišu druga ostavrenja, biraju koja su na njih ostavila utisaki i zašto, kako i gde su crpeli inspiracije, uticali na njihov rad i poglede itd.

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2025 u 11:22
Mnogo je važnije znati predstaviti ma koji ili hajde neka i sve te naslove koji nam znače, to nabrajanje može biti smernica ponekome, zašto da ne ali ne govori sa lične (meni by far najbitnije u ljudima, meni samom) strane šta je uopšte to što volimo, što nas radi, vodi na kojekakva lepa (čuj, ne mora lepa, neka i duboko uznemirujuća) mesta u umu, uz filmove, gde to i zašto osećamo tu vražiju bliskost. Ili pa sa nešto službenije, sterilnije, bezličnije manjim delom, reči o kvalitetu i temi kakvog pa filma, opet da bi i poneko drugi video šta je to što ih eto čini iole posebnijim, šta im to kupuje mesto na kakvoj pa listi. No i to je pa dovoljno lično da istovremeno ne mora značiti ikome drugome mucho.

Nije uludo svakako, tek upitno efektno. A opet, koga je briga pa i biti silno efektan na neke tamo druge, na nama je svakako na prvom mestu to da podelimo svoju ljubav prema filmu, pružimo je na uvid neka, ali zbog nas samih, pa ko šta i ako vidi u tome...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2025 u 23:31
Originalno postovano od strane brgljez brgljez piše:

Dobro, liste su svakako mahom farsa ionako, ne znače mnogo ako išta.
No oko ovog drugog si tek delom u pravu, manjim, neka mene i briga baš koji se film kome dopao, zgadio, bio osrednji, to stoji, kakve to sve veze ima sa mnom ionako. No zašto ne bih komentarisao npr tvoj komentar, može mi se svideti tvoja strast prema filmu, detalj koji si video, način na koji te nešto radilo u tom i tom filmu, može mi se svideti tvoj npr um, nije komentar tu da bih se slagao što ovde vole reći ljudi, slaganje je za brak, ne za filmofile 😂 no mogu dodati nešto svoje, biti inspirisan nekim detaljem tvog utiska/doživljaja/misli, naravno da komentar nije tu da bi menjao ičiji doživljaj, viđenje, mada nije ni da se ne možemo dopunjavati, nadograditi, možda neku mrvu novu i naučiti jedni od drugih.

A one nadrkane koji besne kada misliš drugačije pa valjda moraš voleti ili ne voleti filmove na isti način poput njih, meh, net krcat toga, ako je, sve to bi i trebalo da se vidi baš kao slabost ljudske prirode, karaktera, opet nije baš besmisleno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,395 sekundi.