| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nosferatu (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2394 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nosferatu (2024)Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 13:17 |
|
Gledao li ga je itko?
Nitko?
Bolji od originala?
Bolji od rimejka originala?
Dokle više ovaj Šveđanin Skaragard da glumi samo loše negativce, forsiraju ga maksimalno????
Da li je on jedini glumac u svemiru koji može da odigra ovaj karakter grofa Drakule?
Bolje da su uzeli onog šambrljivka karakondžulu Džejsona da glumi ćelavog zubatog Orka....
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 16:01 |
|
Bolji od čega? Knjige po kojoj je nastao u slobodnoj adaptaciji? Ili druga dva Nosfertau filma?
Nijedan od Nosferatu filmova nije nakon kidanja van ključnih elemenata sebe naslovio "Dracula" kao što je to napravio Pitr Džeksn sa Bombadilom, lažno prepisao naslov, a svi ga postaviše na pijedestal nakon drske prevare. Samim tim u Nosferatu se nema što zamjeriti za slobodan tijek priče. Je li ovaj bolji od prvog Nosferatua, teško je reći jer nije snimljen u istom povijesnom kontekstu niti sa istom tehnologijom. Je li bolji od rimejka s Kinskim, ne znam još, čekam, ali ako se išlo sa idejom manje je više, pa vampir ne iskače iz paštete niti ga se igdje dobro vidi, a gledatelja svejedno hvata jeza od sveprisutnog zla koje vreba kako u kakvom napetom trileru, onda je bolji. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2025 u 11:54 |
|
Verovatno od dela Brem Stokera `Drakula `, možda o stripa , onda od filma Nosferatu: A Symphony of Horror 1922. drugo vreme, drugo je sve, cam snimak posle toliko godina pa ko ne može da izdrži nije tiha jeza i tri užasa, ali bioskop ili da se sačeka naravno. Mizi , pogledaj pa javi prvi. Ni
meni se nije svidelo sve kod Džeksona šta je zamislio, ali to je i
prirodno , ali mi je u suštini dobro. Romane sam čitao davno i nisam
ponovio. Što se Toma Bombadila tiče pojavljuje se u Pustolovine Toma
Bombadila , nema ga u `Hobitu` i `Silmarilionu` hajde u prvom ali
zanimljivo je da ga nema u Silmarilionu , negde se pominje u trilogiji mislim pri kraju nešto oko Gandalfa. U Družini prstena, jeste ima
ulogu, žena i ostalo u pustolovinama, ta priča i susret sa Hobitima, posle kako im je pomogao i šta im je dao, pa imao
je kasnije to i uticaja, mističan je lik , Eru nije, a i Tolkin je pisao nezavisno o njemu, čitao sam ali sam zaboravio, ali i u Silmarilionu Ainuri se nisu mešali, i muzika Ainura, a zna se ko se borio sa Melkorom i ko ga porazio, i šta je bilo sa prstenovima, itd. A posle su pripodata još 4 romana. Tako da to što ga je izostavio, pa mogao je komotno da ga ubaci ali to na početku ko nije čitao Silmarilion i Pustolovine ... bio bi zbunjen, a i ovako je pod velom misterije, mada ja imam svoje tumačenje u Tolkinovoj filozofiji, moralo bi to da se obradi valjano i oprezno, kako uvesti i tumačiti, to da bi se produžio film, gubila nit to mi ne stoji, moglo je komotno, ali da je to razlog da se omalovaži rad Džeksona, da je lažno prepisao naslov, da je trilogija loša, to mi ne stoji. |
|
![]() |
|
korisnik100
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2025 u 21:20 |
|
jadno,nepotrebno ..apsolutni promasaj
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 15:14 |
|
Meni kao osobi koja nema nikakvu privrženost prema ovoj priči, ni simpatiji moram reć da mi se film nije svidio. Čak nije on loš, ima dobrih stvari, dijelova, ali jednostavno nije me kupio.
Eggersa kao redatelja simpatiziram, ima određeni svoj rukopis, voli uzburkane i mračne priče, voli mračne karaktere buditi kod svojih likova, pa tako i ovdje. Puno su mi bolje legli od njega "The Northman" i "The Witch". Pohvalio bih glumu kod sviju, svi su bili na jako dobrom nivou. Scenografija, atmosfera, zvuk su jako dobro upriličeni za vrijeme radnje ovoga filma i za ono što ova priča tj. film nudi. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 16:26 |
|
Imam izvesna očekivanja od ovog filma i nadam se da neću ostati uskraćen. Volim materiju, ambijent i režisera. Jedino malo strahujem od glavne mlade glumice čiji nisam fan. Videćemo...
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2394 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2025 u 17:34 |
|
Staro za novo, jovo nanovo.....
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2025 u 22:02 |
|
neznam ko gleda ovakve gadosti, ali svaka cast svakome, ne da nevolim ove izmisljotine nego sama pomisao na ovakve filmove mi je bas nekako ................
|
|
![]() |
|
Viki95
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2025 u 18:23 |
|
"Ja sam kriv jedino što sam davao."
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2025 u 22:48 |
|
Nije ovo meni loše ispalo! Tipičan Eggers kakvog volim, izvanredan ambijent, simbolika, perfekcija audio-vizuelnog doživljaja, odlična scenografija, uglavnom kvalitetna gluma. Prepoznao bih ručni rad već nakon par scena. Sa druge strane već izlizana tematika koja je poznata i ne donosi nikakva iznenađenja. Da se nisam načitao i nagledao u prošlosti, ovaj krvopija bio bi vrhunski. Ovako neće u kolekciju, umeo je Eggers i bolje, ali ne žalim uloženog vremena.
|
|
![]() |
|
Taubinator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 11.Svibanj/May.2018 Lokacija: Split Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 20:04 |
|
Vidi se Eggers zna što želi i kako to napraviti, vrhunski odrađen posao.
Sve štima, od preinaka u odnosu na kultni original, do odabira suradnika (ne popravljaj što nije pokvareno), do glumaca, soundtracka...
Bill Skarsgard jednostavno fenomenalan. True grit horror.
E sad, je li bilo potrebe za ovim filmom, je li publiku zanima još jedan "vampirski film", varijacija, varijacije Stokera je neka druga priča, srećom po mnoge, Robertu Eggersu kako i treba biti potpuno nebitna. Sofisticiran i brutalan, beskompromisan i poetičan, nasilan i erotičan, vizualno besprijekoran, zanatski savršen, pametan, strastven i u film zaljubljen režiser. Teško ga je ne voljeti, ostati indiferentan doslovno nemoguće.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 21:08 |
|
Ima erotike, ali ima i horor egzotike!
Pokušaću da pogledam, ali ako se uplašim prekinuću ga. |
|
![]() |
|
ProtivuNeukusa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 20:44 |
|
U miru i ratu pobeđuje Nosferatu.
Ne.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 22:31 |
|
Nosferatu bijo u celibatu,
Naišla Lily pa se dovatili! |
|
![]() |
|
ProtivuNeukusa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 23:49 |
|
Deep in the heart of Germany Lucy clutched her breast in fear She heard a beat of her lover's heart For weeks she raved in dreams he appeared From far off Transylvania Only a woman can break his spell Pure in heart who will offer herself To Nosferatu The ship pulled in without a sound The faithful captain long since cold He kept his log 'til the bloody end Last entry read "Rats in the hold My crew is dead, I fear the plague" Only a woman can break his spell Pure in heart who will offer herself Mortal terror reigned Sickness now then horrible death Only Lucy knew the truth And at her window Nosferatu So chaste, so calm, she gave herself To the pleasure of the dreaded master He sucked her precious drops of life Throughout the long and cold dark night One last goodbye goodbye He was blinded by love One last goodbye goodbye He was blinded by love Blinded by love He screamed in fear he'd stayed too long in her room The morning sun had come too soon The spell was broken with a kiss of doom He vanished into dust left her all alone Only a woman can break his spell Pure in heart who will offer herself Only a woman can break his spell
Pure in heart who will offer herself To Nosferatu |
|
![]() |
|
bosko-zecevic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2025 u 06:27 |
|
Kao horor na temu, vise mi se svideo
"The Last Voyage of the Demeter".
I strasniji i zabavniji.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2025 u 19:28 |
|
Švedski Orlok i ženski Džoni Dep sa bradavice tamo gde su nekad bile sise aka tits aka boobs aka dojke... Miladojka.
Ima nekih skeri momenata, ali dokle više sa adaptacijama i rimejkovima, aman??? Kupite leba i džema danas, sutra bojkot!!!! |
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2025 u 11:37 |
|
Simpaticna bajka od filma.Nije horor.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 142 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2025 u 18:20 |
|
Remake klasika od pre 100-ak godina privukao je veliku pažnju filmofila, posebno poklonika horor žanra. Tehnički besprekoran, sa motivisanim glumačkim ansamblom i umešnom režijom, isporučio je publici hvale vredan filmski uradak. Preporuka i te kako!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |