| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Under the Volcano (1984) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
aleksandar-kojic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Under the Volcano (1984)Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2023 u 16:22 |
|
Geoffrey Firmin u filmu kaže: "Kako, osim ako ne pijete kao ja, možete da se nadate da ćete razumeti lepotu stare indijanke koja igra domine sa piletom?"
Verovatno najbolja studija alkoholičara uz neprevaziđeni "The Lost Weekend" Billyja Wildera iz 1945.godine. Konzulovo samouništavajuće ponašanje je i snažna metafora za poludelu civilizaciju, ali i izvor konfuzije i tuge njegovog polu-brata i supruge,koja se vratila sa nadom da bi mogla da izleči Džefrija i njihov brak.
Čuveni Džefrijev citat iz filma: "Pakao je moje prirodno okruženje", najbolje oslikava atmosferu filma koju je John Huston veoma plastično i majstorski uspeo da dočara.O glavnom glumcu Albertu Finneyu u ovom filmu,reditelj John Huston je rekao: "Mislim da je to njegova najbolja uloga koju sam ikada video, a kamoli režirao".
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |