Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La nuit du 12 AKA The Night of the 12th (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La nuit du 12 AKA The Night of the 12th (2022)

La nuit du 12

La nuit du 12 (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

115 min

Režija:

Dominik Moll

Scenarij:

Gilles Marchand
, Dominik Moll
, Pauline Guéna

Glavne uloge:

Bouli Lanners
  >  Marceau
Matthieu Rozé
  >  Monsieur Royer
Nathanaël Beausivoir
  >  Gabi Lacazette
Pauline Serieys
  >  Stéphanie Béguin dite Nanie
Charline Paul
  >  Madame Royer
Mouna Soualem
  >  Nadia
Julien Frison
  >  Boris
Lula Cotton-Frapier
  >  Clara Royer
Bastien Bouillon
  >  Le capitaine Yohan Vivès
Paul Jeanson
  >  Jérôme
Camille Rutherford
  >  Nathalie Bardot
Benjamin Blanchy
  >  Denis Douet
Pierre Lottin
  >  Vincent Caron
Théo Cholbi
  >  Willy
Thibaut Evrard
  >  Loïc
Johann Dionnet
  >  Fred
Jules Porier
  >  Jules Leroy
Baptiste Perais
  >  Wesley Fontana

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La nuit du 12 AKA The Night of the 12th (2022)
    Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 03:23
Fiktivni film, baziran na činjenicama, kažu, a kažu još na samom početku dotičnog i to da u Francuskoj od nekih 800 ubistava godišnje, 20% njih ne bude ikada rešeno. Dakle, deo misterije filma biva odmah postavljeno, pa kud koji, mili moji. 

Film mi se zapravo dopao kako u svom proceduralnom delu policijske istrage (što je retkost kod mene), tako i u karakternim, ljudskim tonovima likova, njihovih odnosa u radu i van posla, ličnih drama a sve to tiho, svedeno, bez ikakve halabuke ili oštrih trilerskih crta, eto u priči o nešto bizarnijem ubistvu mlade devojke u planinskoj regiji, sa čestim kadrovima prelepe prirode kao okoliša tajne ubistva i sveg stresa naših policajaca. 

Dakle, nije odveć film za one koji traže kakva veća uzbuđenja, dok njegove teme pa postavljaju nešto svojih pitanja, ne nude odgovore, mogu navoditi na razmišljanje, čeprkati po površini nikada popularnijih muško-ženskih odnosa i njihovih, avaj, stranputica, te usput dati nešto uvida u vrstu slučajeva koji, kažu, znaju progoniti njihove istražitelje tokom čitavih njihovih karijera, tako da "Noć dvanaestog" ima nešto mesa u sebi, meni dovoljno interesantnog da mi drži pažnju nad ovom čorbicom, što mi je bio slučaj i sa nešto ranije odgledanih filmova Dominik Molla, ni jedan me nije odveć pomerio ali znaju udariti tu meni potrebnu žicu u doživljaju priča. Najkraće, zadovoljan sam.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 09:04
Da i meni se svideo. Nisam mnogo ulazio u to, ali da inspirisan pricom iz knjige  Pauline Guéna koja je...
Iskren da budem za Dominik Moll-a  (kao i za Gilles Marchand-a) sam samo cuo, i nisam obratio paznju sad vidim da sam samo jedan njegov film  gledao, a da nisam ni znao, i svideo mi se  Seules les bêtes (2019) aka Only the Animals, a da sam hteo da gledam njihov Harry, un ami qui vous veut du bien (2000) i nisam pogledao. Eto za ubuduce da pogledam neka ranija njihova ostvarenja.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Sijecanj/Jan.2023 u 09:46
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 21:22
Harry , un .... je klasik svog zanra.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 21:32
Da pogledah Harry, un ami qui vous veut du bien (2000)  u medjuvremenu. A dobar mi je je i dati iz teme kao sto rekoh.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2023 u 00:57
Tesko sranje. Pogledao prvih 15 minuta.Dosadno bez ikakve prasve ideje... 1/10
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2023 u 22:25
Ne znam. Ima atmosferu, napetost žestokog trilera, likovi su dobri, ali kada očekuješ kulminaciju - neočekivano splašnjava Jeste, drugačiji je, ali je u biti depresivna drama...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.