| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Jaula (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Jaula (2022)Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2022 u 19:31 |
|
Opis ste vidjeli, pronađena je, na samrti, nepoznata djevojčica, koju fizički oporave u bolnici.
Da bi se oporavila i psihički, doktori ju stavljaju u obitelj koja ju je pronašla. Mala živi Von Trierovski Dogville, njoj su kredom iscrtane crte nepromostive prepreke. Interesantna ideja, koja će uz ponešto drame odgovoriti tko je mala i što joj se dogodilo. Neće nam pri tome dati da vidimo apsolutno sve. Dok ćemo npr. na kraju vidjeti scenu po scenu da djevojčica nije dirala teglu, nećemo vidjeti otkud strah određene osobe od muža. Nekome se ovo otavljanje stvari gledateljevoj mašti neće svidjeti, ali meni jest, ipak je ovo triler, a ne dokumentarac o ljudskoj psihi. Baš me zanima bi li se po psihološkim udžbenicima koje ponekad spomene bgv dalo pronaći ovakvu situaciju kad odrasla zlostavljana osoba praktički osudi druge na još goru sudbinu. Baš se evo dok pišem pitam je li veći monstrum od pravog monstruma. Dajte pogledajte film pa mi vi recite, ja nisam načisto s tim. Sve u svemu pristojan španjolski triler bez puno para i pompe, ali i nekako odrađen školski bez da na kraju izazove veliko oduševljenje. Od njih očekujem više, što ne znači da je film loš, uopće nije, oni očito i dalje znaju kako se radi triler. Gledati. |
|
![]() |
|
Goran87BG
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 578 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2022 u 22:17 |
|
Prvi deo filma sasvim solidan, zanimljiv, misteriozan, a onda kasnije kako je odmicao sve lošije i loooošije i looooooooošije. Uprskali su nešto što je moglo biti vredno gledanja.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2022 u 22:47 |
|
Poceh da pisem, pritisnem, i izbaci mi gresku i sve obrise. Da u nekoj drugoj temi sam pisao o njemu da, lepo otvaranje, hajde mogu da razumem, mada ono se zavrsava lako izna se na koji nacin, ali onda ne bi ni bilo filma, misterija ( pa covek moze da razvija teorije, ja sam eto rekoh imao bar tri), trilerski dobar zaplet, i obrt, narativ osciluje od sjaja do ocaja, naivnosti dosta, nekih nelogicnosti, i da kraj mi se nije svideo, moglo je to mnogo kreativnije, ovo je debitantski film reditelja tako da mozda u narednim bude bolje. Necu da zalazim u detalje. Ukratko, podeljeni utisci, ali su mane prevagnule. Sad procitah Joxerov komentar, da opis i neke stvari to je to, a ja bas volim da mi ostavi prostora za razmisljanje, potencijalne `scenarije` ko, kako , zasto, tog tipa.
Ažurirao AlexDeLarge - 04.Studeni/Nov.2022 u 23:21 |
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 09:10 |
|
Puno sam više očekivao. Osobito nakon sjajnog uvoda i početnih dvadesetak minuta. Poslije je razrada manje efektna, završnica loša. Previše mi se po glavi motalo pitanja- zašto ovo, zašto ono. Ok, manipulatori postoje i postojat će. No ovo je ipak teško za progutati. Bar za mene. Ukupan dojam mi je ipak osrednji.
|
|
|
Robin Obični- najobičniji
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Online Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2022 u 16:35 |
|
Dobar film
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |