| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Arang (2006) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Arang (2006)Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2022 u 12:20 |
|
Bezbrojni u nizu žanrovskih amalgama koje je iznjedrila korejska kinematografija ovog stoljeća.
Ovdje je to horor s duhovima, whodunnit krimić i naravno korejski je film pa će biti i trilerskih obrata. Kritičarima je zasigurno glava imala eksplodirati jer se tamo neki filmaš usudio ići spajati nespojivo. Tipično azijski duh (dobro, dva) duge crne kose tamani ljude, smrti su misteriozne pa detektivi ne znaju što će. Ovakvu izvedbu mislim da nisam vidio baš u ovom obliku gdje se podjednako posvetila pažnja i istražiteljima i nekakvoj filmskoj metafizici. Možda i jesam, ali sam zaboravio. A ako sam zaboravio, onda to nije bilo dobro odrađeno. Ovdje je odrađeno jako dobro, spoilati ipak neću detalje jer bi bila šteta ukvariti. Ono što hoću spomenuti je promašeni uvod filma sa djevojčicama koji je trebalo izrezati ili na kraju objasniti. Jer kad pogledate film i sve posložite u glavi, scena djeluje kao povelika logička rupa ubačena iz hira. Tko želi provjeriti ovu neku kombinaciju žanrova, samo naprijed, neće vas razočarati. A tko pogleda, neka mi kaže ima li još kakav sličan, jer meni je ovaj baš bombon. |
|
![]() |
|
fe-natasa-tomic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2022 u 12:57 |
|
Dobar dan, dali mi mžete reći gdje je link za
Arang (2006), hvala.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2022 u 14:33 |
![]()
![]() Ažurirao JoxerTM - 05.Listopad/Oct.2022 u 14:44 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2022 u 01:02 |
|
Meni je ovo fino ostvarenje,pogledati,zasto da ne, Kombinacija
zanrova, pa ne bih o tome, u smislu da ne komentarisem kako su upotrebljeni, koliko za koji ima elemenata, ..., ali mi je vec vidjeno, samo sto se inspiracija i realizacija razlikuje ,kroz neke filmove, epizode neke
serije, za
ostalo da ne odem u spoiler-e (kolicina posvecenosti sto je Joxer naveo
pa ne znam, verovatno ima bolji uvid) . Da za uvod Joxer je rekao, bice sve lepo poslozeno kako protice film i u konacnom objasnjeno na kraju, ali ima vise verzija, autori su dali jednu mislim da je najcesca, kad sam bio u Koreji jedna od stvari koje sam cuo, mada dosta njih sam i pozaboravljao, ali moze da se procita na netu ali tek kad pogledate film ( ja sam gledao sa hardsub-om, nesto kao sto ima sad na ulo....)
Ažurirao AlexDeLarge - 06.Listopad/Oct.2022 u 11:29 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |