| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fleuve noir (2018) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Fleuve noir (2018)Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2021 u 01:27 |
|
Prijevod je uradio pjotrpetkovic 👍
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 21:24 |
|
Odlican film.Kasel je CAR.Hvala na prevodu
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2022 u 19:58 |
|
Meni se svideo film, baziran je na knjizi Missing File (Tik Ne'edar) od izraelskog pisca Dror Mishani, mada ima i istoimena izraelska mini-serija (Tik Ne'edar). Videh ga na forumu, ostao mi je u secanju, zbog dve stvari pa rekoh ukratko da prokomentarisem i iznesem utiske. Ovde je isprepletana odlicna drama i kriminalisticki triler. Kriminalisticku istragu zaboravite kao ozbiljnu ona ima drugu srvhu i ulogu. Malo je tesko pisati o prednostima i manama filma a da ne budu spoiler-i. Iako kad se gleda sve kao da je poslozeno lepo, drzi paznju ali kad se zavrsi ( ima nagli zavrsetak) onda se uocavaju neke nedoslednosti i propusti, mozda nekog to i ne zanima, ali mene da, ali ne umanjuje to sto mi se svidelo Sta mi se svidelo u sustini, kako su maestralno izgradjeni karakteri likova i njihova emocionalna stanja ( kroz uzroke zavisnosti, nezadovoljstva, bespomocnosti, opsesivnosti itd.). Gluma svih likova je odlicna ne samo Vincent Cassel-a ( Francois Visconti) , policajca koji se zbog iskupljenja uziveo u slucaj nestanka Dany Arnault-a ( i tu ima jedna zanimljivost) decaka iste dobi kao i njegov sin do koga ne uspeva da dopre, i utice na njega da se promeni, zena ga je napustila ( zato se ponasa zastitnicki prema...), sin Denis se upleo oko droge, alkoholizam je uzeo maha a i on je kao policajac pogubio kriterijume ponekad apsurdno ponasanje,da ne kazem komicno,mada ostala mu je ta neka profesionalna pronicljivost i opazanje. A i radnja je malo izuvijana bas zbog tih teskih zivotnih egzistencija likova ( vidimo i citiranje Alberta Kamija). Dalje ta psiholosko-intelektualna igra Visconti-a i osumnjicenog profesora knjizevnosti Yann Bellaile ( Romain Duris), i taj deo mi je jako dobar. Nezadovoljstvo, imperativ da bude pisac, brak koji trpi, potisnut homo....kao eksperimentisanje zarad...,opstrukcija radi postizanja cilja, suluda opsesivnost, a i lepo je provuceno delo od Kafke "Zamak", zadovoljavajuca simbolika, i citat Kamija, a i dosta jak egocentrizam. Izgleda da je njegova zena Lola Bellaile jedina koja u celoj prici isprvno postupa, ukazuje na prethodno receno... Dobra mi je i prica oko majke i cerke Solange i Marie, koja se polako odmotava kako film odmice, takve situacije nikog ne mogu da ostave ravnodusnim , pravo stanje stvari isplivava na povrsinu na kraju filma, u stvari ta patoloska zadovoljstva likova koja su isprepletana i koja ce isplivati na povrsinu i na kraju do dovesti razresenja misterije. Sve u svemu, meni je dobar film. Ažurirao AlexDeLarge - 21.Veljaca/Feb.2022 u 17:56 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2022 u 01:36 |
|
Da dzindzin nije bumpao neki dan, tko zna kad bih ga pogledao. Sram me je priznati, ali zato stalno govorim ljudi pišite. Već je ADL spomenuo, a ja ću potvrditi. Film je drama. Ali ne uobičajena drama kojoj je cilj iscrpiti gledatelje dosadom i izazvati im suicidalne misli. A ne, ova je drama umotana u ruho krimića sa pokojim trilerskim obratom. Naravno
da ćemo čekati i dočekati rasplet whodunnit slučaja, ali poanta filma
nije krimi priča, nego društvo satkano od disfunkcionalnih obitelji. S
Alexom se neću složiti po pitanju profesora koji nije nikakav potisnuti
homo, nego najobičniji manipulatorski gad kojemu se igranje s ljudima
obilo na kraju o glavu. Po pitanju komesara pak hoću. Neću ponavljati napisao, samo to da je Cassel po već ne znam koji put pokazao i dokazao da je glumčina kakvu je teško nadmašiti. Ovakav film nećete pronaći u holivudu zbog njihove debilne propagande obitelj=svetinja. Uz
to, ovdje se vrijeđa svugdje i seksistički i rasistički, ne da se netko
osjeti uvrijeđen nego da se ukaže kako društvo treba promjenu. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2022 u 08:42 |
Jeste ima divnu zenu i dete , radi u skoli, a ipak eksperimentise kao homo... (za potisnut kod dela...) i jos nesto, da bi zadovoljio svoj(u)... mogu se uzeti kao spoiler-i je pa sam se pitao da li da pisem i o ovome ( a i nekim prethodnim) pa ostavio tri tacke, ali to ne umanjuje nista sto je napisano o njemu. A ta pshihopatologija je dosta prisutna, ali razliciti vidovi, ovde je prikazan jedan sto se tice profesora. A da ukazuje se i na rasizam to sam zaboravio.
Ažurirao AlexDeLarge - 21.Veljaca/Feb.2022 u 10:35 |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 179 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2022 u 13:43 |
|
Odlican film i odlicni Vincent Cassel
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 13:41 |
|
Hvala na prevodu.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |