| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Uputstvo za izradu filmskih gif animacija! |
Odgovori
|
Stranica 123 4> |
| Korisnik | |
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Uputstvo za izradu filmskih gif animacija!Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 18:56 |
|
Uputstvo za brzu izradu .gif animacija (za bannere i sl...) iz bilo kojeg video formata (avi, mpeg, xvid...)
Dakle, nešto poput ovog bannera iz filma Zatoichi: Potrebna su vam 3 jednostavna programa: 1. avi splitter - Trial verzija koja vrijedi 30 dana 2. AVI ReComp 1.4.5 - FREEWARE 3. Movie to Animated GIF Converter 1.0 - FREEWARE Dakle, prvi korak je otvaranje video fajla u programu Avi splitter te određivanje početka i kraja onog dijela video fajla kojeg želimo pretvoriti u gif. Pripazite da za bannere odabrani segmenti ne budu dulji od 10 sekundi zbog veličine (preko 3mb) koja bi previše opterećivala sporiji net pristup (dial up isl...). Nakon što ste odabrali željeni dio filma/videa, kliknite na ''Save selection''. Otvara vam se prozor Save selection as, u kojem odabirete mjesto za spremanje izdvojenog avi fajla. Ostale postavke označite kao na slici. Avi segment je spremljen, sada slijedi njegova obrada programom Avi ReComp 1.4.5. Otvorite u njemu avi segment i odredite mjesto na koje ćete ga spremiti nakon obrade. Poželjno je promijeniti rezoluciju videa kako bi poprimio izgled bannera, stoga kliknite na resizing. U prozoru koji se otvori, odredite nove dimenzije avi segmenta, ostalo ostavite kao na slici. Imajte na umu da će se u zadnjem stadiju postupka video, pri transformaciji u gif, smanjivati za pola pa nije potrebno vršiti drastična smanjivanja. Ja osobno preferiram 624x256, što se doima kao maksimalna prikladna veličina potpisa/bannera na našem forumu kada se smanji na pola, dakle kad ispadne 312x128. Možete upotriyebiti opciju preview, a kada ste gotovi sa podešenjima, pritisnite Use. U video možete ubaciti i logo, za ovu priliku sam napravio jedan veličine 612x24. Kako biste ubacili logo, označite polja kao na slici i redom ga prvo uploadajte pa pritisnite logo settings. Podesite mjesto gdje će se logo nalaziti na avi fajlu, malo zbrajanja i oduzimanja, logike i savršeni gabariti (vrh avi fajla) za ovaj primjer su tu. Naravno, vi možete podesiti da se logo pokaže na bilo kojem drugom mjestu, osim izvan fajla :) i u bilo koje vrijeme unutar trajanja avi fajla, bilo kojeg trajanja, upadljivosti i sl... Kada ste gotovi sa podešenjima, pritisnite Use. Nakon toga kliknite na tab Queue, odaberite preview ako već ranije niste vidjeli kako gotov proizvod izgleda, kliknite na Add to Queue, zatim Start i nakon par sekundi, ovisno o veličini i duljini fajla (ovdje govorimo o 1-3 mb) obrađen avi fajl je spreman za zadnji korak, pretvaranje u gif. Otvorite program Movie to Animated GIF Converter, učitajte avi segment, te odaberite početak i kraj zapisa (bitno je da ovdje ne pogriješite) uz pomoć polja označenih na slici. Dakle, vrlo je bitno da prvo odscrolate na sam početak pa pritisnete lijevi marker, pa onda na sam kraj te stisnete desni marker. Kod animacije od 9 sekundi, nakon pravilnog odabira bi vam pod prva dva polja na dnu trebalo stajati 0.00.00 - 0.00.09, zanemarite stanje sa slike. Odaberite export to animated gif, označite obavezno kao na slici (smanjenje za 50%) i nakon par sekundi vaš animirani gif banner je spreman za upotrebu. Vaš banner trebao bi izgledati otprilike ovako: Slobodno se ovdje pohvalite svojim radovima ![]() Ažurirao bubba ho-tep - 13.Travanj/Apr.2009 u 19:15 |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 21:42 |
|
Vrlo lepo kolega!!!!! Svaka čast...
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 22:22 |
|
mozda nekom bude od koristi
|
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 22:37 |
|
Hvala Bubba. Jednom cu da se poigram i napravim par ovih. Inace, pre dve godine me interesovalo eksperimentisanje raznim programima, pravljenje kratkih filmova, audio-video editovanje , sad sam u drugim vodama, ali ovakve stvari su uvek simpaticne. AVE BUBBA!!!
![]() |
|
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 22:46 |
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2009 u 22:47 |
|
Dobro si ti to nabudzio!!!
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2009 u 23:26 |
|
Inspirirao me onaj tvoj Rambo, odličan je
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2009 u 01:36 |
|
I mene tvoj post da skinem ovaj odlican program:
Boilsoft Video Splitter v5.16 -- AVI Splitter, MPEG Splitter, MP4 Splitter, WMV Splitter Boilsoft Video Splitter (formerly AVI/MPEG/RM/WMV Splitter)is a tool to split, cut or trim a large AVI ,MPEG, RM, ASF, WMV, 3GP or MP4 file into smaller video clips without re-encode. With a built-in video player, Video Cutter allows you easily cut AVI ,MPEG, RM, ASF, WMV, 3GP or MP4 file by time or the selection as needed. Direct stream cut, without re-encode Support split AVI, Divx, MPEG-4 file Support split MPEG-1, MPEG-2, VOB file Support split ASF, WMV, WMA file Support split Real Media(.RM, .RMVB) file Support split MP4(.mp4, .m4a) file Support split 3GP(.3gp, 3g2) file Support large video file, even large then 2GB Very fast and without any quality loss Ali full
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2009 u 02:05 |
|
Kad napravis neki gif, obavezno stavi ovdje da svi vidimo. Ima ovdje puno mogucnosti, moze se smanjivat razolucija, smanjit broj frameova, itd... Ja malo vjezbam kad stignem, pripremam neke koji ce biti jos profesionalnije napravljeni...
Cilj mi je napravit banner koji trosi manje bandwitha, dakle oko 300-500 kb, a da bude sto kompleksniji izgledom... |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2009 u 02:22 |
|
Ok. Naravno kada stignem.. Inace veoma zanimljiva tema,
do sada sam pravio samo banner-e zbog benda ali ovo je vec nesto drugo, ali evo do tada i Ramba.. |
|
|
|
![]() |
|
bihorackabir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Studeni/Nov.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 925 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 06:13 |
|
Scena iz filma,, ananas expres.
![]() |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 14:21 |
|
Dobro izgleda
|
|
![]() |
|
chlink
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3771 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 12:06 |
|
evo i ja sam nesto uspeo da uradim
![]() Ažurirao chlink - 05.Svibanj/May.2009 u 12:07 |
|
|
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
|
|
![]() |
|
chlink
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3771 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 12:47 |
|
evo sad imam i jedno pitanje, naprvim dve animacije od 4 sec.kako da ih spoim u jedna
|
|
|
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 12:57 |
|
Evo ga, scena iz filma Half Baked:
![]() (malo je duža od 10 sekundi ali nisam je mogao smanjiti,, glupo bi ispalo) Ažurirao Buki - 05.Svibanj/May.2009 u 15:57 |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 13:06 |
|
Samo da dodam, ako želite ovu moju animaciju u potpisu, javite mi da vam dam link koji ćete kopirati u potpis.
![]() Ažurirao Buki - 05.Svibanj/May.2009 u 13:07 |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 13:19 |
|
@Buki. Fantasticna scena si odabrao, nije moglo biti bolje.
|
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 13:35 |
|
Hvala ti
![]() A evo i za meni omiljenu seriju Prison Break: ![]() Uh, sada sam se baš ufurao ![]() Bubba, hvala ti na ovom tutorijalu, odlično si objasnio i zahvaljujući tome, jednostavno je za napraviti. Evo još jednog, Armada - koreografija: Ažurirao Buki - 05.Svibanj/May.2009 u 14:56 |
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 15:08 |
|
e hvala puno,,idem sad napravit,,
|
|
![]() |
|
chlink
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 15:08 |
|
evo jos edan
buki trglo nam je ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 4> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |