Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cuvanje serija (HDD vs. DVD)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Cuvanje serija (HDD vs. DVD)

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
QQQQ View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Cuvanje serija (HDD vs. DVD)
    Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 13:52
Jel sigurnije i bolje cuvat serije i filmove na DVDima il na HDDu?
Ja ih imam sve na DVDima, al imam jako puno DVDa pa mi je to postalo neprakticno, a i bojim se da mi se ne pobrisu nakon nekog vremena. Zato sam mislio kupiti vanjski HDD pa me zanima vase misljenje o tome, dal se to isplati i dal je sigurnije.

I trebao bi mi HDD od bar 700 - 800 Gb, pa me zanima koja cijena je isplativa za takve HDDove i koje marke su dobre?
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 14:28
O praktičnosti je tu pomalo neumjesno govorit jer je ipak cijena pohranjivanja puno veća između hdd-a i dvd-ova...450 gigabajta disk i 100 dvd-ova ipak nemaju istu cijenu, tako da je pohranjivanje na dvd-ovima ipak jeftinije...Pohranjivanje na hdd-ovima je puno praktičnije, ali meni ba za pohranjivanje svega što imam trebalo nekoliko terabajta diskovlja, tako da je to po meni totalno neisplativo, a i davat novce za diskove koji će služit za pohranjivanje podataka i tako samo puni stajati mi je isto tako pomalo nepromišljeno...meni diskovi služe za privremeno pohranjivanje podatake, serija koje trenutno skidam, a dvd-ovi kao konačno odredište (dok ne dođe neka nova generacija medija - znamo na šta mislim)...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 14:38
Brate, drži ih na DVD-ijim, pa kad dođu Blu Ray i HD DVD ti prereži na njih ( a biće ih više nego duplo manje od trenutnog broja tvojih sadašnjih DVD-ja), pa za desetak (verovatno i manje) godina kupi USB Flash memoriju od 100 TB, pa iskopiraj na nju, pa za još desetak godina... daj sinu sve filmove, pa nek se on bakće sa tim... A ti se uvali u udobnu high-end fotelju i uživaj u klasicima iz 1990....
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 15:17
Ja sve serije koje skidam držim na hard disku u eksternoj ladici. Radim po istom principu kao i Dngy, tako da mi je glupo nešto što više nema zašto stajati na hardu ne spržiti na dvd, naravno na kvalitetni dvd, npr. Epro ili Traxdata. 

Na vrh
QQQQ View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 15:26
Hvala na odgovorima... Sad kad smo kod DVDa... Jel vam se dogodilo nekad da vam se pobrisu podatci sa DVDa? I koje DVDe preporucate? Ja imam serije sprzene na traxdata ValuePack, onda na traxdata printable (potpuno bijeli), na traxdata sjajne (za lightscribe). 
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 15:28
Ma drzi to na DVD, i sto kaze Darije, ko zna sta ce doci u masovnu upotrebu za jedno 10-15 godina. A koliko znam zivotni vek jednog (kvalitetnog) DVD-a je oko 80 godina!
Vladika
Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 17:26

kolekciju nikad ne cuvam na hd-u

nemoj przit na VALUEPACK... cak je i KVARK bolji. nije bitno sto je traxdata, bitno je da je valuepack, a to ne valja. nisam se susreo ni sa jednom vrstom dvd-a da ima toliko industrijskih mana.. ne valja

Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 17:48
meni je najsigurnije da drzim na HDD ali posto naravno ne mogu sve da mi stane na komp onda rezem na dvd. Jer mi se desavalo da neki diskove crknu posle nekog vremena . Zato svu muziku drzim na hardu, tako mi najsigurnije

Na vrh
mirod View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirod Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 18:38
ja sam dva puta izgubio po 160 GB glazbe u mp3 formatu(crka disk) i od tada i glazbu i filmove spržim i u regal ili gdje već ima mjesta.
Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 20:08
da, ja takodjer drzim sa su opticki mediji sigurnji od tvrdih diskova. u svakom slucaju kupio sam i cooler za HD tak da je non stop hladan i vijek trajanja ce mu biti daleko dulji. a dvd-i zna se.. verbatim na 4x, svaki u svoju kutiju u vertikalnom polozaju, dalje od direktnog sunca i imas dok si ziv

Na vrh
QQQQ View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 20:33
Originalno postovano od strane bboy_drax bboy_drax piše:

nemoj przit na VALUEPACK... cak je i KVARK bolji. nije bitno sto je traxdata, bitno je da je valuepack, a to ne valja. nisam se susreo ni sa jednom vrstom dvd-a da ima toliko industrijskih mana.. ne valja

Super... Sad cu morat preprzavat te serije. A kakvi su traxdata/ritek bijeli (printable), obicni traxdata i epro?
Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 21:37
svi ostali traxdata su odlicni, samo valuepack izbjegavaj. ajd molim te bas pogledaj par komada tih valuepack ispod pa javi jel ima kakvih tamnih linija ili mrlja koje se po boji oduaraju od ostatka povrsine diska.

epro ne koristim, ne znam. mislim da bi trebao loviti VERBATIM ako ciljas na dozivotnu pohranu podataka na dvd jer svi oni imaju taj neki advanced azo+ dodatni premaz koji stiti od svega i svacega vanjskih utjecaja, al naravno nisu neranjivi, iako sam cesto nailazio da ih ljudi oslovljavaju kao "nepoderivi"

evo ovo sam za tebe izvadio s neta da imas za orijentaciju pa prouci malo:

Na vrh
Mad Mike View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mad Mike Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2007 u 16:05
Kod mene je sve na dvd-ima i na hdd-u. 155gb mjuzeCool
je*ač na baterije
Na vrh
QQQQ View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj QQQQ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 16:52
Originalno postovano od strane bboy_drax bboy_drax piše:

svi ostali traxdata su odlicni, samo valuepack izbjegavaj. ajd molim te bas pogledaj par komada tih valuepack ispod pa javi jel ima kakvih tamnih linija ili mrlja koje se po boji oduaraju od ostatka povrsine diska.

Hvala na ovom spisku DVDa

Pogledao sam malo Valuepacke, oucio sam tu i tamo te tamnije linije na sprzenim DVDima

Jos jedno pitanje... Sta preporucate za cuvanje DVDa? Ja sam ih prije cuvao u keksima (one okrugle kutije za 10 - 50 DVD), onda sam ih sve potrpao u neke korice za cirka 300 DVDa (svaki u svom pretincu). Sta je bolje od tog dvoje? I jel imate jos neki prijedlog (znam da bi bilo najbolje svaki u svoju kutiju, al nemam tolko kutija ni mjesta)
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 17:40
'keksima' - hehehe

- mi to zovemo spindl, cake box...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 17:45
Inače ja VERBATIM dvde ne kupujem, jer često nailazim na 'lošije' verzije, a to su oni koji nemaju glatku gornju površinu. Netko mi je spržio na 'dobre' VERBATIM dvde - gornja površina je glatka. Valjda su ovi s lošijom površinom starije proizvodnje ili šta već.

A što se tiče TRAXDATA valuedata, tu koristim samo PLAVE, svi ostali su lošiji. I kako kažete da imaju neka tamnija polja ili fleke, na takve VERBATIM dvde sam ja nailazio, često, pa prestao kupovat.

EPRO su zakon!

Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 21:04
cuvaj svaki disk u svojoj kutiji - DEFINITIVNO bolje od bilo kakvih keksa.

Na vrh
monkey View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj monkey Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 21:18
ja moje dvd-e držim u torbicama (po 104 komada). tako mi je najpreglednije i njamanje mjesta zauzima.
Hajduk živi vječno
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2007 u 22:38
i ja isto u torbicama
ma nemam prostora da drzim svaki u posebnoj kutiji

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2007 u 01:14
Meni većina diskova stoji u kutijama, ali ima dve "kutije sa štapom" od po 100 DVD-ja i to me strašno nervira jer je nezgodno za rukovanje u PM!!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.