| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Parada (2011) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Parada (2011)Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 21:48 |
|
|
P A R A D A (2011) ![]() Grupa beogradskih LGBT aktivista, predvođena pozorišnim rediteljem
Mirkom (Jevtić) koji se bavi organizacijom svadbi, ne dobija podršku
policije za organizaciju gej parade. Ratni veteran, „srpski heroj“
Limun, sticajem neuverljivih okolnosti, da bi spasao budući brak, pristaje da okupi ekipu koja će obezbeđivati gej paradu... (e-novine) Režija i scenario: Srđan Dragojević Jezik: Srpski Direktorfotografije: Dušan Joksimović Montaža: Petar Marković Muzika: Igor Perović Uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Nataša Marković, Mladen Andrejević, Relja Popović, Radoslav Milenković ![]() Jedan od najdirljivih trenutaka bio mi je kada mi je prišao mladić i
pružio ruku sa rečima: “Ja sam gej i hvala ti što si mi omogućio da se
večeras ponovo osećam kao Beograđanin i ljudsko biće”. Takve stvari vas
ponovo ubede da je trogodišnja teška borba da se ovaj film snimi,
moljakanje, pozajmljivanje novca od zelenaša i odricanje nešto što je
bilo vredno truda. Hvala glumcima i ekipi čiji je ovo veliki uspeh! -
rekao je Srđan Dragojević.
(blic.rs) ![]() „Prijateljstvo dva čoveka koja pripadaju različitim grupama, imaju
različita interesovanja i životna iskustva, dovodi do toga da se na
kraju sve svodi samo na to ko je dobar čovek, a ko nije...", istakao je
Miloš Samolov. (rts.rs.)![]()
"PARADA" je napravljena u koprodukciji gotovo svih zemalja bivše
Jugoslavije, na ovom filmu sarađivali su producenti, ministarstva
kulture i filmski centri iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i
Crne Gore, pa se može reći da je to posle 15 godina prva prava
koprodukcija naroda bivše Jugoslavije
(novosti.rs) Ažurirao bojanadj - 03.Studeni/Nov.2011 u 08:49 |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 22:07 |
|
|
A sa sajta bojanadj.com? Ima li tamo nekih komentara? Pričaj ženo, pričaj!!!!
|
||
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 22:14 |
|
|
Sinoć sam prisustvovala premijeri filma u Novom Sadu i skoro 24h pokšavam da smislim šta da vam napišem
I još uvek nemam pojma.Ajde da pokušam: - film nije ispunio moja očekivanja- da li zato što se nisam mogla povezati sa tematikom (kao u prethodnim Dragojevićevim filmovima) ili je Dragojević izgubio svoj šmek i napravio klasično komercijalni film - ne znam i ne mogu da se odlučim, ali znam da sam iz sale izašla sa utiskom da mi nešto fali, tj da me film "nije dobio" - humor - hmmm...naravno, bilo je smešnih scena i imamo par novih, originalnih fora/scena (moja omiljena je sa kraja filma, kad Roko govori "Ovo si mi samo ti mogao prirediti: da u sred Beograda bijem Srbe. Hvala ti.", Limun: "Pamti pa vrati". ) ali i toga je mnogo manje nego inače (ima dosta ponovljenih, starih fora, ali mi se nekako zagubiše u onih 112 minuta filma) - kao neko ko uživa u svakoj vrsti i obliku "ex-yu udruživanja" - oduševio me svaki momenat koji se ticao tog udruživanja - počev od uvodnih slova gde sam čitala koje su sve produkcije učestvovale, do svih mogućih i nemogućih scena koje se tiču ex-yu prijateljstava. Naravno, skoro kompletan humor filma se vrti baš oko toga...homoseksualizam je ubacivan u taj humor, ali on (još uvek) nije deo te dobitne kombinacije - tematika po meni nerealizovana, nepreneta, nedoživljena...Uvod predugo traje...zaplet slabo odrađen... Jedino je lik Limuna, po meni, fantastično odrađen sa svim (bolesnim i kićerajskim) detaljima. No, samo to mi je nekako u potpunosti odrađeno- sve ostalo slabo, mlako, površno ili potpuno preterano naglašeno. Ni u jednom momentu nisam se povezala "sa obespravljenim", a još manje mogla stati na stranu sadista. Mene Dragojević, odnosno sam film, nije uspeo ni zamisliti oko te problematike - osim oko Limuna (no, tu treba uračunati moju bolesnu slabost na Koju identičnu onoj slabosti na Brus Vilisa ![]() ![]() )(i eto, u deliću sekunde pomislih na film sa njima dvojicom - pogubna kombinacija za mene...gotovo je više ne mogu da mislim o ovom filmu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() )Sve u svemu, imam utisak da sam gledajući ovaj film, više vremena provela iščekujući nego dobijajući iščekivano. Naravno, preporučujem svima da pogledaju, jer sa domaćim filmovima sam ja inače "na vi", često mnogo strožija nego prema stranim. I jedva čekam da razmenimo mišljenja...do tad, odoh nastaviti da zamišljam Kojo Vilis film ![]() Ažurirao bojanadj - 02.Studeni/Nov.2011 u 22:16 |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 22:15 |
|
Šefe, iznenadio si me... meni obično kažete da skratim ![]() ![]() ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 22:29 |
|
|
^Čuda se ipak događaju.
|
||
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 08:54 |
|
|
Eh, da! Zaboravih dve stvari još da kažem:
1. trejler prikazuje skoro kompletan film što je doprinelo mom dodatnom razočarenju 2. šefe, u jednom momentu kad su bili u Hrvatskoj sam se setila tebe i Gazde i "ljubavi" koje nas troje delimo prema određenoj "stvari", tako da sam se od srca nasmejala sa mišlju kako jedva čekam da i vi pogledate film pa da se zajedno nasmejemo toj sceni i njihovom komentaru ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
||
![]() |
||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2011 u 21:43 |
|
|
Po ko zna koji put trejler je ostavio bolji utisak nego fim. Da li je to zbog godina i gomile filmova pa je nakon trejlera sve bilo kao ocekivano ili mi se Dragojevic ko po ko zna koji put nije dopao ko ce ga znati jednostavno prosecan film. Niti ce neko manje mrzeti p..... niti ce se vise pisati ali ako je oov nacina da se o njima cuje pa i nije im neka reklama:) Sve u svemu Dragojevic je imao finu ideju kad sa prvim naslovima a posle se komercijalizovao do bola sto je odvelo u rezisere niskobudzetnih komedija. |
||
![]() ![]() |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2011 u 08:27 |
|
Ma, to je zato što nisi bio u pravom društvu ![]() ![]() Znači, ipak je komercijalizacija ono što kvari ukus. Kako kad umesto luka staviš kajmak u ćevape. Može da prođe, ali si nakako i dalje gladan ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Gerilac NS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
aka Bardem Pridružen: 16.Listopad/Oct.2011 Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2011 u 15:35 |
|
|
Idiotski film sa društvenim pseudoangažmanom, pun neukusnog, isfuranog, patetilnog humora i dijaloga. Dragojević, čovek koji je snimio 1 dobar film, a predstavlja se kao avangarda filmske umetnosti u nas, ovde nastavlja da ejakulira po mozgovima svoje debilne nacije, tj Srbima klasičnim spinovanjem, bolesnom i napadnom zamenom teza, patetikom i klišeima. Ovaj film je zajedno sa još nekim ranije snimljenim toliko propagandistički da više liči na politički pamflet neke kombi stranke nego film.
Nikola Kojo kao i u poslednjih 150 filmova igra potpuno isti lik, sa istim rečenicama, grimasama, izrazima, tonalitetom... Glumac u pokušaju, Goran Jevtić je patetičniji od Ričarda Gira u najboljim danima a Dragojevićev humor je toliko dekadentan i odvratan da sam jedva izdržao do kraja. Eto!!! |
||
![]() |
||
let4mi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Rujan/Sep.2004 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2011 u 21:27 |
|
|
^^
Dopada mi se prethodni komentar :) recimo da u potpunosti opisuje film - mi nismo andjeli 2 :) Paradu nisam jos gledao... al ako je ovako, onda i bolje da ne trosim vreme bezveze... |
||
![]() |
||
Gerilac NS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
aka Bardem Pridružen: 16.Listopad/Oct.2011 Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2011 u 01:54 |
|
|
Pa, možda bi bilo bolje da slušaš vodostaj reka u Kazahstanu. To je mnogo studioznije i ozbiljnije...
|
||
![]() |
||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2011 u 09:11 |
|
Ha, ha, ha...!!! Čujem da je u Srbiji atrakcija kada netko snimi film a da u njemu ne glumi Nikola Kojo. "Parada" kreće u hrvatskoj u kino distribuciju krajem mjeseca pa sad baš i nisam siguran da ću ići pogledati. "Mi nismo anđeli 2" je bilo negledljivo a "Sveti Georgije..." slabo.
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2011 u 15:05 |
|
Čim dođe u SD, gledam ga. Mrzi me da idem u Beograd... |
||
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 11:29 |
|
|
^vrzma mi se po glavi mnogo komentara, pa ne znam na koji misliš... možda u delu sa magarcima... (?)
Nego, film: ako mogu da izdvojim x smešnih scena, dijaloga, doskočica, "fora"... a mogu, i ako je to dovoljno za dobar film - onda je dobar. Ako ipak tražimo nešto više, onda odosmo u debeo minus. Jedino što mi je zanilmljivo jeste ta priča sa "7 veličanstvenih", to okupljanje... , ali mi onaj crnogorski spot od pre neki dan "I mi smo dio tima", ipak malo kvari priču - (mislim, kako glupa reklama za pivo )Takođe, ako pričamo o nekoj gej temi... nema tu ničega osim konstantnog igranja po žici i "kačenja" malo strejt, malo gej populacije, ističući glupost i jednih i drugih... no, po mom skromnom mišljenju, sve je to više nego površno. Takođe, onaj Mirkov "herojski govor" na kraju, ako je ironija - svaka čast, ako nije... bljaaa... Poslednjih desetak minuta filma, potpuno "sa marsa palo" i ne znam šta i kome je ono trebalo... Sponzorima filma? |
||
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 12:05 |
|
|
Šefe, vidim da je film na tebe ostavio isti utisak kao i na mene
Da "idem odmah da ..." ![]() ![]() Scena nije ništa posebno, ali njegov komentar- odmah sam se setila "naše" ljubavi prema tome pa sam se smejala ![]()
Iskreno, ceo film ostavlja utisak kao da je rađen za sponore, a ne uz njihovu pomoć |
||
|
|
||
![]() |
||
cenobit
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 02:16 |
|
|
Ja ne razumem zasto su ljudi u ovome filmu trazili neku dubinu,pa film je napravljen za sprdanje jedne i druge strane ljudi oko gej populacije,dajete neke siroke kritike na ovaj film a ustvari je samo smesan i jednostavan
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 15:45 |
|
|
Da nema poslednjih desetak minuta, složio bih se sa tobom 100% ovako ne mogu!
|
||
|
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2011 u 01:15 |
|
Film nisam gledala (nadam se i da neću), ali jesam reditelja i jednog od glumaca koji se danima nisu skidali sa TV-a i gde je naročito taj glumac, Jevtić čini mi se, isticao tu ozbiljnu crtu filma i pomeranje nekakvih granica
![]() |
||
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2011 u 17:24 |
|
|
Ovaj film bi mogao da "prođe" kod tupavih amerikanaca. A za taj poslednji deo bi još i Oskara za epizodu dobio...
|
||
|
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: "Western" zona Status: Offline Points: 1095 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2012 u 22:12 |
|
|
Odgledah i ja "pederbal", ovaj paradu. :) - nemoj neko da se uvredi, taj deo populacije me inače ne zanima, nego je akcenat u filmu dat na tome, a nije trebalo tako da bude (po meni). Taj "gej" deo filma je prenaglašen, usiljen, isto kao i zadnji "govor" u filmu koji je po meni totalno bezveze ubačen, pa je i to deo "prenaglašenosti" gej poruke filma, ili šta je već "pisac hteo time da kaže". Nisam ranije uopšte čitao o filmu, niti sam znao šta je radnja filma, pa me je sadržaj bukvalno iznenadio. Realno, najbolje je svoju ulogu odigrao Nikola Kojo koji je definitivno "preneo" na svojim leđima skoro ceo film, a svideli su mi se i "susreti" sa bivšim republikama (tj. glumci koji su glumili obezbeđenje), odlazak kolima u Bosnu, Hrvatsku, itd..., kao i uloga supruga Nikole Koje koja je odlično odigrala u završnim scenama filma. Sve u svemu, utisci su polovični. |
||
|
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |