Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Sport
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - -DEJVIS KUP-
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

-DEJVIS KUP-

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: -DEJVIS KUP-
    Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2011 u 19:40

DK: Đoković predao, Argentina u finalu!

Novak Đoković morao je da preda presudni meč polufinalnog duela Dejvis kupa. Argentina je u finalu, Srbija nije više šampion.

Kakva šteta!

Bolni uzvik Novaka Đokovića prilikom jednog poena, u trećem gemu drugog seta, značio je i eliminaciju reprezentacije Srbije u polufinalu Dejvis kupa za 2011. godinu.

Zvanični šampion ovog takmičenja "pao" je pred svojim navijačima u Beogradskoj areni, u finale sa Španijom od 2. do 4. decembra otišla je Argentina.

Novak Đoković - Huan Martin Del Potro 7:6, 3:0, predaja... Gosti su pobedili ukupnim rezultatom 3:2, jer je kasnije Huan Monako predao meč Janku Tipsareviću pošto je Srbin dobio prvi set 6:2.

Srbija je posle trijumfalne 2010. godine, u kojoj je prvi put u svojoj istoriji postala prvak sveta, ovog puta zaustavljena u polufinalu, što zbog loše forme, što zbog umora i povrede najboljeg tenisera. Jer, iako se čuda događaju, bilo je uopšte teško zamisliti da će se "orlovi" vratiti posle 0:2 u petak.

Da se to neće dogoditi, moglo je da se nasluti još tokom prvog seta između Đokovića i Del Potra, jer je naš as bio vidno nervozan, a tokom svake pauze pokušavao je da isteže leđa. Uprkos svemu, držao se do finiša prvog seta, koji je izgubio u taj-brejku.

Brzo posle toga, kleknuo je na kolena, potom legao na leđa, prišao mu je i Del Potro, a u celoj toj gužvi selektor Argentine Tito Vaskez okrenuo se prema navijačima svog tima i gestikulacijom pokazao da Novak neće nastaviti, odnosno da su "gaučosi" u trećem finalu...

Bio je to tek treći poraz Đokovića ove sezone, a drugi predajom.

Selektor Bogdan Obradović je konstatovao posle meča da je "trening jedno, a meč sasvim nešto drugo".

"Novak je istegao međurebarni mišić, oporavljao se, mislio je da može da odigra i pomogne timu, ali jedno je odraditi trening, a drugo igrati meč... Đoković nije mogao da nastavi, i uprkos svemu čestitam mu na njegovoj želji da izađe na teren", izjavio je selektor Bogdan Obradović nakon predaje meča.

"Radili smo istezanje na klupi za vreme prvog seta, kako bi što manje osećao bol, ali ta povreda iziskuje više vremena".

Šta dalje?

"Imamo dobar kompaktan tim, mlad, treba nam strpljenje, čekamo žreb".

Del Potro poveo je protiv Đokovića u 1:0, a da u celom setu nije bilo ni brejk lopte na obe strane.

Delpo i Nole otišli su u taj-brejk, gde je Argentinac prvi napravio "mini brejk" za 5:4, posle čega je došao do dve set lopte (6:4). Ipak, Del Potru se stegla na prvu set loptu, čist volej poslao je pravo u Đokovića, koji je uspeo da ga lobuje i potom rutinski dobije poen (6:5).

Novak je tako vratio "mini brejk" i dobio dva servisa da preokrene situaciju u svoju korist, ali je Del Potro već u narednom poenu, odigrao odličnu razmenu i rešio set u svoju korist posle 70 minuta.

Ispostavilo se da je "to bilo to", što se tiče Đokovićevog otpora, odnosno da je povreda "međurebarnog mišića", zbog koje je imao problema i u finalu US Opena protiv Rafaela Nadala, bila jača.

Argentinci idu u finale, dok Srbija čeka sredu i žreb za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa za 2012. godinu. Mogući protivnici su Italija, Austrija, Japan, Švedska, Hrvatska, Kanada ili Izrael, odnosno Švajcarska ili Australija.

Rezultat u duelu Srbije i Argentine posle dva dana bio je 2:1 u korist gostiju.

Argentina je povela u petak rezultatom 2:0, jer su Nalbandijan i Del Potro bili bolji od Troickog i Tipsarevića. Đoković tada, još neadaptiran na vremensku razliku u odnosu na Njujork, ali i umoran, povređen, nije bio u stanju da igra protiv Nalbandijana, pa je Troicki otvorio duele u Areni, nažalost neuspešno.

Dan kasnije, dubl Nenad Zimonjić/Troicki vratio je nade "orlovima" da mogu u finale, ubedljivom pobedom nad Huanom Inasijom Čelom i Huanom Monakom.

Prošle sezone, Đoković je pobedama u prvom singlu u nedelju najavljivao preokrete i protiv Čeha u polufinalu i protiv Francuza u finalu. Potom su prvo Tipsarević, pa Troicki donosili velike pobede našem timu.

Ove godine, taj scenario nije ponovljen...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, TSS, Beta)

Na vrh
JOBAH View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JOBAH Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2011 u 19:48
Ajde da vidimo, ako zaigra za 3 dana ponovo za mene je on čisti folirant...
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2011 u 20:23
Fol +1

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2011 u 23:28
Prethodnoj dvojici preporučujem da se drže prevođenja filmova, to im, za razliku od praćenja tenisa ide od ruke.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2011 u 19:04
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Prethodnoj dvojici preporučujem da se drže prevođenja filmova, to im, za razliku od praćenja tenisa ide od ruke.

+1

mislite da su ona tri prsta posle pobede na US Open-u fol
Na vrh
JOBAH View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JOBAH Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2011 u 19:32

Rekao sam ako zaigra za par dana, čitajte šta piše... 

Tipsarevic predao mec pre 7 dana, danas ko nov, ovaj osvaja US open, 5 dana ne igra danas se raspada, sutra će da trči po Pekingu ko nov... Nešto tu ne štima....

Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2011 u 19:54
Kad je čovek povređen, on ne igra na 2-1 jer može samo da ošteti. A mnogo može čoveka da zaboli kada protivnik posle više od sat vremena ima jednocifren broj grešaka... 

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 01:36
Gospodo, sticajem okolnosti tenis (finala Vimbldona, da budem precizan) pratim od sredine sedamdesetih. Na isti (tenis) sam se definitivno primio osamdesetih, u vreme Bobe Životinje. Od tog doba sanjam dan kad će neko pod našom zastavom (SFRJ, SRJ, SCG, SRB) osvojiti dve stvari: Vimbldon i Dejvis Kup... Čak mi je bilo milo i kad je to uradio Goran Ivanišević, bez obzira što je isti ovde bio prilično omražen.

Pošto je narečeni Đoković ostvario ono čemu sam se nadao malo duže nego što Kampfar ima godina (i još što-šta pride)... što se mene tiče, ne mora više ništa, može čak i da uzme taj britanski pasoš koji su mu odavno nudili, i ostaće najveći.

A za desetak godina pominjaćemo ga makar onako kako sad pominjemo Bodirogu i Sašu Đorđevića. Da, umal' da zaboravim, i Bari...LOL
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 03:35
A ko mu spori uspeh? Kažem samo da je izvrdao kao što je već ranijih godina imao običaj kada mu krene kao bosom po trnju, odmah ga stiže 1000 bolesti kao Jeremiju u Alan Fordu.

Ažurirao Kampfar - 20.Rujan/Sep.2011 u 03:36

Na vrh
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 19:05
brate Bambi,upravo pročitah tvoje komentare i ovde i u odbojci,i mogu ti reći
svaka ti čast,biješ bitku na dva fronta.
Ajde brate probaj malo uživati u uspjesima naših sportista,
nemoj svagdje tražiti ;jaje u dlaci;

faithlessmaryfaithlessmaryfaithlessmaryfaithlessmary
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 20:26
da

Na vrh
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 22:08
ajde da te malo podsjetimWinkWinkWink

Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 22:26
da

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 00:55
Nisam ni ja preterano lud za tim uzdizanjem Djokovića (ili bilo koga u tolikoj meri) van terena, ali zaista ne mislim da je u bilo kom njegovom potezu u vezi ovog DEjvis kupa bilo nekog foliranja, a čak i da jeste (što mi, je l', ne možemo znati), ne razumem kako neko tako olako iznese takvo mišljenje. Iskulirajte malo ljudi s olakim negativnostima.
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
JOBAH View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JOBAH Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 08:26
Tako je Novi... samo poyitivno... Treba proslaviti uspehe i dobro se provesti i i tancati do jutra, ko šiša Davis Cup... Najbitnije da su ledja OK....

Ažurirao JOBAH - 21.Rujan/Sep.2011 u 08:27
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 09:09
Iskreno, meni ništa u vašoj raspravi nije jasno. Mislim, jasna mi je rasprava, ali stavovi mi nisu jasni. Hajde, ako nije problem, da pogledamo to iz ovog ugla:

Prvo, znamo da svi profesionalni sportisti uvek imaju problema sa kičmom, zglobovima, srcem...
Drugo, znamo da se svi najviše na svetu boje povrede koja će im zapečatiti karijeru.
Treće, odluka da on igra je bila odluka celog tima, a ne njegovo isticanje da je on nezamenljiv niti njegovo nipodaštavanje turnira.
Četvrto, momak je izašao na teren, počeo da igra, počeli mu bolovi, počeo da gubi i gubi i gubi i video da nema šanse da bilo šta promeni...Naravno da je odustao. Jedini na gubitku su gledaoci,jer njegov protivnik je svejedno dobijao, a Nole je na ovaj način i njega i sebe poštedeo daljeg iscrpljivanja i neke eventualne povrede. Zašto bi on igrao do kraja patriju koju ne može da dobije, ako usput ima i bolove i ako već želi da se odmori za sledeći turnir? Da bi vi gledali i psovali ga kako loše igra ili je nezainteresovan ili ko zna šta? Zaista vas ne razumem. Svako od vas ko je išao na fakultet bar je jednom ušao na ispit, izvukao pitanja i posle 10 minuta skontao da nema šta tu da radi, vratio papir i izašao... To je i Nole uradio. Šta, mi smemo, a on ne sme? Nema potrebe da drugima zameramo što rade ono što bismo i mi sami uradili Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 13:57
@ bojana

Džaba ti to njima pričaš... Ljudi su i tužilac i porota i sudija aka. "kadija te tuži..."

Inače, uzeti navode iz KURIRA za argument u bilo kakvoj diskusiji, mislim...Dead

A i taj Nole, sram ga bilo, kad je mogao prošle godine da osvoji DC, što nije i ove? Podseća me to, kad ja ničim izazvano usisam dnevnu sobu, žena me napsuje što nisam i spavaću... a da sam kojim slučajem i spavaću, bilo bi što nisi opr'o kola.

Ažurirao srkis - 21.Rujan/Sep.2011 u 13:59
Na vrh
JOBAH View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JOBAH Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 14:04
Originalno postovano od strane JOBAH JOBAH piše:

[QUOTE=srkis]@ bojana

Džaba ti to njima pričaš... Ljudi su i tužilac i porota i sudija aka. "kadija te tuži..."

Inače, uzeti navode iz KURIRA za argument u bilo kakvoj diskusiji, mislim...Dead

A i taj Nole, sram ga bilo, kad je mogao prošle godine da osvoji DC, što nije i ove? Podseća me to, kad ja ničim izazvano usisam dnevnu sobu, žena me napsuje što nisam i spavaću... a da sam kojim slučajem i spavaću, bilo bi što nisi opr'o kola.
Vi ljudi lupetate non stop, ja sam samo rekao da ce se oporaviti za dva dana..

To je u svim vestima danas, slucajno je kurir u pitanju... Ne pravi se pametan

Ažurirao JOBAH - 21.Rujan/Sep.2011 u 14:10
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 14:38
Pa to što se oporavio za noćni klub ne znači da se oporavio i za teniski meč LOL
Jbt... stvarno je isto cupkati uz muziku i igrati vrhunski tenis meč. E sad da je krenuo sa break-dance egzibicijama, možda bih i ja posumnjao Ermm
A da se razumemo, uopšte ne tvrdim decidno bilo šta u vezi Noleta-Đoleta ili bilo koga drugog (je li mogao ili nije, ovo ili ono), samo kažem da se prvo malo promisli pre nego se iznese u javnost.
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Babusnica View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Babusnica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 16:13
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.