Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mozilla Firefox addon;skripta za linkove
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mozilla Firefox addon;skripta za linkove

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mozilla Firefox addon;skripta za linkove
    Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2008 u 16:17
Links Checker!!!!!

Znam da postoji posebna tema za FF addons, ali ovako nešto zaslužuje samostalnu temu. Evo o čemu se radi:
Više ne morate ručno da proveravate da li su linkovi mrtvi ili ne, već će ova ekstenzija to raditi umesto vas.

Ekstenzija radi sa RapidShare.com, RapidShare.de, Megaupload i Filefactory linkovima !

A kako da je instalirate:
1. Idite na FireFox AddOn website i instalirajte Firefox Greasemonkey Addon:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748

2. Idite na sajt:
http://userscripts.org/scripts/show/9467

i kliknite na 'Install this script ' dugme u gornjem desnom delu strane.
Kada se pojavi pop up prozor samo kliknite Install dugme i to bi bilo to.

I šta ste dobili ovim? Ovo ne samo da će koristiti moderatorima, kako bi mogli automаtski da vide koji su linkovi "živi", a koji "mrtvi", već će i svim ostalim članovima skratiti proces kopiranja linka, pa ručne provere da li još uvek "radi"... Evo kako to i slikovito izgleda:

Skripta ovako prikazuje dobre linkove:

A ovako izbrisane:

Ukoliko ne prikazuje ni zelene ni crvene kružiće, linkovi nisu dobri, odnosno nisu dobro napisani:

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2008 u 19:22
Dodatkom ove skipte (zajedno sa onom prvom) dobićete jos par sajtova podržanih - Depositfiles.com i Mediafire.com

http://userscripts.org/scripts/show/24984

Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2008 u 19:35
Hvala za ovo
Jest da ne koristim Firefox al ce posluziti za ove ne RS linkove :)

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2008 u 20:31
Nema na čemu, taman posla...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2008 u 00:26
Ovo je odlična stvar, HVALA darije!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2008 u 01:26
Jeste zaista, i ja sam se oduševio kad sam naleteo na ovo...
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2008 u 11:03
Odlicno, isprobat cu
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2008 u 05:32
Citiraj ....Ukoliko ne prikazuje ni zelene ni crvene kružiće, linkovi nisu dobri, odnosno nisu dobro napisani:

Ima li nacina da se na stranici nekako pojave ovakvi linkovi u punoj velicini? Kako ih odjednom iskopirati?
Ja oznacim prvi, desni klik, pa copy link, i on se iskopira u punom obimu.Nakon toga kopiram ostale, takvi kakvi su, te onda prepravljam; bitan je jedino broj u linku, ostalo je sve isto.
No ovo zna potrajat, te stoga i pitam, mogu li se nekako lakse dobiti puni linkovi?
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2008 u 07:34
Mogu tako da ako koristis M. Firefox, za IE ne znam..
na svaki link ides desnim klikom misa pa levim na properties i
izadje ti mali window (prozor) gde ti je puna adresa (adress:),
ali se ne vidi cela pa od http... vuces levim klikom misa na desno
i tako je oznacis i desnim copy,
i to ti je adresa linka.
pa paste gde oces...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2008 u 04:43
Pošto je većina vas, koji ste instalirali skriptu, verovatno prihvatila update, primetili ste da vam se linkovi u FF prikazuju u čudnom obliku, odnosno bez onog www.rapidshare.... što dovodi do problema pri kopiranju i ubacivanju u bilo koji DM.... Evo šta treba da podesite:
U donjem desnom uglu browser-a imate onog "majmunčića"(Greasemonkey). Desni klik-> User script commands -> preferences -> Odčekirajte replace link to filename.
prim.aut. Mogli bi da čekirate i ono add. html i odčekirate Remove .html....
Sada će vam browser prikazivati kompletne linkove....
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 09:24
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Posto je vecina vas, koji ste instalirali skriptu, verovatno prihvatila update, primetili ste da vam se linkovi u FF prikazuju u cudnom obliku, odnosno bez onog www.rapidshare.... sto dovodi do problema pri kopiranju i ubacivanju u bilo koji DM.... Evo sta treba da podesite:
U donjem desnom uglu browser-a imate onog "majmunc¡ca"(Greasemonkey). Desni klik-> User script commands -> preferences -> Odcekirajte replace link to filename.
prim.aut. Mogli bi da cekirate i ono add. html i odcekirate Remove .html....
Sada ce vam browser prikazivati kompletne linkove....

Do pre nekog vremena, ovo je radilo. No sada, nakon desnog klika na Greasemonkey, User Script Commands je nedostupan (siv je). Kako da ga ponovo aktiviram? Naknadna reinstalacija Greasemonkey-a nije pomogla.
Pretpostavljam da je nesto u vezi sa podesavanjima kod NoScript addon-a.

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2009 u 15:21
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 10:19
Koja verzija FF je u pitanju?
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 12:15

Koja verzija FF je u pitanju?

3.0.6. A  addon NoScript nije odgovoran za nedostupnost. Proverio sam, deinstalirao sam ga i opet je User Script Commands siv. Moguce da je to nesto u podesavanjima samog FF sto ja, nazalost, neznam.

A evo sta Wiki kaze o tome:

User Script Commands

The User Script Commands... sub-menu lists the menu items for individual scripts which have been added via the GM_registerMenuCommand API. The presence and/or contents (as well as the possible actions) of this sub-menu depend completely on which scripts you have installed. It is common for this sub-menu to be unavailable and greyed out.

Nazalost, posle ovoga sam jos manje "pametan". Verovatno treba nesto uraditi u about:config. Ostaje pak cinjenica da mi je ranije bio dostupan. Kada se i kako to promenilo-?????

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2009 u 13:43
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 15:28
Ajde sad, glupo, ali da krenemo iz početka: znači, ikonica "majmunčeta" vam je siva. Šta se dogodi kad na nju kliknete desnim klikom?
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 15:44
Pa mora valjda "Enabled" u dnu, poslednja opcija..
Ako je to pitanje...?
E sad moja je verovatno najnovija jer stalno update-ujem Add-ons,
BTW.
ono mi je proradilo,
valjda je firewall nesto staro pamtio..

Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 19:19

Ajde sad, glupo, ali da krenemo iz pocetka: znaci, ikonica "majmunceta" vam je siva. Sta se dogodi kad na nju kliknete desnim klikom?

Nije ikonica Greasemonkey-a siva, znam kako se on iskljucuje i ukljucuje, siv je jedino User Script Commands... kad se otvori izbornik (sve ostalo je dostupno), te ne mogu da udjem u preferences i cekiram ono sto si gore negde rekao da bi se linkovi videli. Neznam zasto nije dostupno, a bilo je ranije (vec sam jednom bio ovo pitao, te smo bili resili, jer mi je User Scripts Commands bio dostupan)... A kao sto rekoh, do istih opcija za Greasemonkey moze se stici i sa FF menija
Tools->Greasemonkey->(sivi)User Script Commands...
jedina razlika je sto nakon desnog klika na "majmunce" na FF status Bar-u, vidim da mi je Rapidshare link checker stikliran, dakle aktivan; sve ostalo je isto.
@N.B.G.
Greasemonkey se aktivira i deaktivira prostim levim klikom na ikonicu "majmunceta". Kad nije aktivan, on se siv, a desni klik na nju tada, samo to potvrdjuje (u zadnjoj stavci enabled nije cekiran; ako je aktivan, cekiran je)
Bas mi se nije pravio screen, ali evo i njega

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2009 u 20:53
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 21:10
OK, a da li možete da otvorite "Manage User Scripts..." (druga ikonica odozdo, odmah iznad "Enabled")?
Otvoriće vam se novi prozor, a u donjem levom uglu imate opet "Enabled"... Da li je čekirana za sve skripte?
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 21:16
@ suadanovic
ma mislim iskreno mene ne zanima to jer samo skidam [RS]
a sa njim cekiram linkove njihovim:
http://rapidshare.com/checkfiles.html

A jos iskrenije u poslednje vreme koristim samo torrent,
tako da gubis vreme ako meni te slicice seckas
i kacis!

Ažurirao N.B.G. - 05.Veljaca/Feb.2009 u 21:17

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 21:20
@ darije, ja mogu..

Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2009 u 22:26

OK, a da li mozete da otvorite "Manage User Scripts..." (druga ikonica odozdo, odmah iznad "Enabled")?
Otvorice vam se novi prozor, a u donjem levom uglu imate opet "Enabled"... Da li je cekirana za sve skripte?

Jeste Darije, cekirano je za svaku skriptu koju koristim, samo sto u prozoru Manage User scripts... nema nikakvih opcija za fino podesavanje, kao sto ih je bilo (secam se) pod User Scripts Commands. Prakticno, nikakva se podesavanja ne mogu uraditi., sto je opet van svake pameti. Negde se to sakrilo...

@N.B.G.
eXtreme member

Razumem da te ne zanima previse, ali ne razumem zasto si replicirao. Inercija valjda, ili mozda nisam ja jedini extrem (kako ti rece, a ja se ne naljutih) na forumu?

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2009 u 22:31
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.