Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoć oko video obrade!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pomoć oko video obrade!

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pomoć oko video obrade!
    Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 10:30
Potrebna mi je hitna pomoć oko jednog pitanja koje me odavno muči. Postoji li neki program za video obradu, u kome može da se ostavi određena veličina avi fajla? Ja, naime, skinem film u wmv formatu, a potreban mi je format avi. Kada ga stavim na konvertovanje, on sa 500 mb ode na 2 gb, a traje samo 45 minuta. I to nije samo jedan, već nekoliko programa. Znači, potreban mi je bilo kakav program, i podešavanja za njega. Ako neko ima neko rešenje, bilo bi lepo.
Unapred hvala
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 10:46
VirtualDub je rešenje za tvoje probleme.... Učitaj taj wmv fajl, odaberi neki codec, recimo XviD i sačuvaj fajl... (možeš da malo eksperimentišeš i staviš x264...)
Takođe dobar konvertor je i Super Converter.. možda i lakši za rad, jer "sam odlučuje", a ti samo klikneš na izlazni fajl....
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 11:05
Virtual Dub mi nije rešenje jer ne prepoznaje wmv (barem ova verzija koju ja imam), ali probaću odmah ovaj drugi, pa ti javljam šta sam uradio. Hvala.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 11:36
Jao idiotski Microsoft i njihova autorska prava!!!!!!!! Uh kako mrzim to.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 11:42
Treba menjati ime u "Microsoul" jer su bezdušna kofa govana. Ne mogu XP ni sa čim da uporedim, ali brate, mrzim prokleti Microsoft!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 11:47
Da, ranije je VD bez problema učitavao te fajlove, ali od verzije (ne znam tačno koje), Microsoft je zaštitio tu ekstenziju... + DRM zaštita...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 13:34
Pokušao sam da skinem super converter, ali sam uspeo samo neku prastaru verziju. Ovu novu nema šanse (sa zvaničnog sajta). A stara me upozorava da će mi video biti sjeban, jer je softver "outdated".
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 14:02
Skroz pri dnu strane
http://www.erightsoft.net/S6Kg1.html#Down
imaš link: Start Downloading SUPER ©
a nakon toga,pri vrhu link: download and use
i onda pri dnu treće strane link:  Download SUPER ©  setup file

Iskomplikovali su download u PM. Pazi kad daju uputstvo gde naći link:
http://www.erightsoft.net/dlhelp.html

Ažurirao darije - 11.Travanj/Apr.2008 u 14:11
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2008 u 20:50
A u kojem programu si to pokušavao enkodirati?
Jer koliko sam skužio ti si fajl učitao u neki program i onda ga exportirao u avi...e ali ti si ga po svemu sudeći, exportirao u "sirovi" ili nekompresirani .avi
Imaš više mogućnosti. Možeš taj veliki .avi fajl koji si dobio pomoću hrpe encodera enkodirat u divx, a najjednostavniji ti je možda taj da uzmeš divx converter ili kako se već zove (onaj programčić koji se nalazi u instalaciji od DivX codeca), ili, ako koristiš npr. Adobe Premiere, učitaš file i onda ne ideš na file->export->movie, nego file->export->adobe media encoder i tamo odabereš postavke, ovisno o codecima koje imaš instalirane i verziji premiere-a koju imaš...
Nadam se da sam bar malo pomogao.

Ažurirao Dngy - 11.Travanj/Apr.2008 u 20:52
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 01:01
Obojica ste mi mnogo pomogli, i veliko hvala.
Posebno što mi je trebao dngy da me podseti na originalni "adobe premier" softver, koji je do sada ležao na dnu kutije sa starim diskovima, a koji mi je poklonila za rođendan bivša, ne znajući šta je (mislila je zbog konja na slici da je dokumentarac o životinjama).

Ali, hvala joj za softver, i hvala vama što ste me na to podsetili. Uspeo sam da skinem i super converter, pa ću probati i njega.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 01:54
Hm, konj na slici... poklanja tebi.....insinuacije.... hahahahaha.... šala mala...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 02:00
Ha ha...veoma smešno.
Ha ha...crkoh od smeha.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 15:48

Ili sam stvarno konjina, ili nešto nije u redu sa vašim objašnjenjima. I dalje, čak i kad sve podesim "kako treba", jedan video od 50 minuta zazuzme 1,2gb. Znam, znam...horse's ass. Ali šta da radim. Nisam nikada imao potrebu da smanjujem video zapise, ali ovo je baš preterano. Šta ne radim kako treba.

Output Container = avi

Output video codec = mpeg-4, 640/480, 16/9, bitrate = 1008

Output audio codec = mp3, 22050 khz, chanels 2, bitrate 96 kbps

Ažurirao cudak_31177 - 12.Travanj/Apr.2008 u 15:49
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 21:47
All To Avi i to je resenje za sve

bolje golub na grani, no guska u krevetu
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2008 u 21:52
???
Objasni malo.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2008 u 13:28
Kojim ti to programom radiš?? Jesi li skinuo Total Video Converter?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2008 u 13:37
Da. To su podešavanja za njega.
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2008 u 20:47
Vidi, najbolje resenje je ako si vec konvertovao i dobio tako veliki fajl, instaliraj autogordian 1,95 ili 2,27 (jedan od ta dva ovo moze). Uvuces avi fajl i odredis velicinu tvog izlaznog fajla i on to odradi. Uvek da malo veci fajl. Tako da stavi 680 mb, da bi izvrsni fajl bio oko 700 mb (razlika je jer 1mb ima 1024 b)
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2008 u 22:22
Bravo sipa care!!!
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2008 u 05:27
ovo je samo mala pomoc na krivudavom putu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.