| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wadjda (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Wadjda (2012)Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2013 u 09:40 |
|
Wadjda (2012)
![]() Link Saudijska Arabija, Njemačka (2012) Redatelj: Haifaa Al Mansour Scenarist: Haifaa Al Mansour Producent: Roman Paul, Gerhard Meixner Produkcijska kuća: Razor Film Direktor fotografije: Lutz Reitemeier Montaža: Andreas Wodraschke Glazba: Max Richter Glumci: Reem Abdullah, Waad Mohammed, Abdullrahman Al Gohan Dužina: 97' Ocjena na imdb: 7,8/10 Sinopsis Vadžda je desetogodišnja djevojčica koja živi u predgrađu Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije. Iako živi u konzervativnom svijetu, Vadžda voli zabavu, poduzetna je i uvijek pomiče granice onog što smije. Nakon svađe s prijateljem Abdulahom, dječakom iz susjedstva s kojim se ne bi smjela igrati, Vadžda ugleda lijepi zeleni bicikl koji je na prodaju. Očajnički želi taj bicikl kako bi mogla pobijediti Abdulaha u utrci. No Vadždina majka to ne dopušta; boji se posljedica, budući da društvo smatra da bicikl predstavlja atak na djevojačku čednost. Stoga Vadžda odluči sama prikupiti novac. Nagrade i festivali Venecijanski filmski festival 2012. - CICAE - nagrada Cinema d’Arte e d’Essai, nagrada CinemAvvenire, Interfilmova nagrada za promicanje međurelogijskog dijaloga. Životopis redatelja Haifaa al Mansur je prva žena-redatelj u Saudijskoj Arabiji i smatraju je jednom od najistaknutijih filmaša u toj kraljevini. Diplomirala je književnost na Američkom sveučilištu u Kairu, a magistrirala je režiju na Sveučilištu u Sydneyu. Uspjeh njezina tri kratka filma, kao i međunarodna priznanja za nagrađivani dokumentarac Žene bez sjene (2005.) utjecao je na čitav novi val saudijskih filmskih autora, a temi otvaranja kino-dvorana u zemlji, priskrbio naslovne stranice. U domovini, njezin rad je podjednako i hvaljen i napadan, jer potiče na raspravu o onome što se uglavnom smatra tabu temama – toleranciji, opasnostima od vjerske zadrtosti i potrebi da Saudijci kritički promotre svoju tradicionalnu i strogu kulturu. Vadžda je njezin prvi dugometražni igrani film. Trailer Izvor informacija: Zagreb Film Festival |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2013 u 19:54 |
|
Prevod je najavio kvrle ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2013 u 19:37 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2020 u 11:33 |
|
Sjajan film. Kad imaš jasan cilj i kada mnogo želiš da ga ostvariš, uvek ćeš naći načina. Borba za prava žena u Saudijskoj Arabiji je u ovom filmu oličena kroz bunt i borbu mlade Wadjde da je priznaju kao ravnopravnog člana društva. Način na koji to pokušava da ostvari je veoma interesantan i intelegentan. Ta nepravda koja je toliko pogađa i njen bunt se veoma lepo odslikavaju kroz scenu kada joj majka pokazuje porodično stablo na kome su samo muški članovi porodice, a ona na crtež stabla dodaje papirić sa svojim imenom. E sad, čitajući koliko je rigidan zakonski i verski sistem u Saudijskoj Arabiji, prosto mi je neverovatno da je ovakva priča moguća, ali možda grešim. ZU svakom slučaju, film koji treba obavezno pogledati.
Ažurirao Vilin - 28.Travanj/Apr.2020 u 11:42 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |