Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem- pomoc- adsl i ruter
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem- pomoc- adsl i ruter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
batak1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batak1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem- pomoc- adsl i ruter
    Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 10:38
Prvo unapred da se izvinim ako postavljam temu na pogresno mesto ali jos uvek sam laik u svemu ovome. Takodje zelim da se zahvalim i svakome ko bilo sta napise na ovu temu. Moj problem: na gornjem spratu kuce imam smart tv a na donjem komp sa adsl wi-fi modemom. Zelela bih da ih povezem bez nekog razvacenja kablova kroz kucu i prozore. Da li je ikako izvodljiva moja namera da ih povezem preko novog rutera/repeatera koji smo kupili. Adsl modem je Echolife hg520s a ruter netis wf2412. Unapred hvala.
Ne placi za onim sto nemas, vec ostavi druge da placu sto nemaju tebe. Za svet si samo neko, za nekoga si ceo svet.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 11:13
Ako sam dobro razumeo: imas onaj glupi Telekomov ruter Huawei? Telefonski kabl ulazi u njega, iz njega lan (utp) kabl u kompjuter i to je to. Na gornjem spratu imas access point wifi ruter, koji bi trebao da "hvata" signal, a onda bilo "zicno" bilo "bezicno" da ga salje dalje...
Na vrh
batak1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batak1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 11:56
 Da , upravo tako ali stvar je u tome sto access point ruter ne hvata signal. Sto se tamo neke instalacije tice sve je bilo po propisu cak sam i probala da promenim ip adresu jer prijavljuje da dolazi do konflikta u njima  ali opet ne hvata signal.  Negde savetuju da se promeni rezim rada u bridge a wifi -ju u poppe ali kako to  da uradim.  

Ažurirao batak1 - 05.Sijecanj/Jan.2013 u 12:34
Ne placi za onim sto nemas, vec ostavi druge da placu sto nemaju tebe. Za svet si samo neko, za nekoga si ceo svet.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 13:45
Ne znam puno o problematici jer se ježim na samu ideju Smart TV-a, odnosno sve to skupa mi se jako gadi.
Ali koliko se sjećam za bežično povezivanje Smart TV-a trebaš kupit poseban, baš od tog proizvođača televizora, USB dodatak za wi fi povezivanje. Znači nema švercanja pa uštekavanja LG gadgeta u Samsungov Smart TV ili obrnuto!
Odnosno, koliko se sjećam nije tu kvaka u podešavanju routera, nego baš televizora.

To drugo rješenje, da iskoristiš drugi router kao access point teoretski bi moralo radit, međutim čime onda kontroliraš taj AP? Smart TV, koliko se sjećam, nema za takvo što potreban softver.

Velim, ne znam puno o problematici, ovo pišem samo iz maglovitog sjećanja jer zbilja kad sam čuo da to postoji mislio sam da će tržište zgazit i odbacit uređaj koji niti je zapravo smart niti je tv, ali evo iz nekog razloga to se još uvijek prodaje.
Na tvom mjestu ja bih pitanje postavio na elitesecurity.org, oni uvijek nešto iskemijaju. ;)
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 14:38
Bridge mode je točno, znači taj AP koji imate na katu staviti u bridge mode i povezati ga s AP om koji je vezan žicom na telefon.
Tada ćete moći spojiti TV na AP koji je na katu (pod uvjetom da TV ima wlan).

Originalno postovano od strane batak1 batak1 piše:

ali kako to  da uradim.

google zna.
Situacija je specifična, hardver je specifičan, nema čarobnog rješenja.

Mala pomoć:
Spojite žicom računalo na AP koji treba biti bridge.
Kod većine je početna IP adresa 192.168.1.1 (provjerite uputstva)
Preko browsera ukucajte tu adresu i trebala bi vas odvesti do control panela za taj AP.
Tamo bi trebalo biti jednostavno ga prebaciti u bridge mode (uputstva su i tu ključna, odnosno google)

edit:
http://www.digitalworldz.co.uk/268063-huawei-echolife-hg532-bridging.html

Ažurirao Sentinel - 05.Sijecanj/Jan.2013 u 14:50
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
batak1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batak1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 16:17
Hvala na objasnjenju. Sad sam zeznula stvar sto sam promenila wifi ruteru ip adresu i sada ne mogu da dodjem do njegovog web configuratora. U svakom slucaju hvala za sva objasnjenja.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 16:19
Bas to, ni manje ni vise. Cak, ako pri podesavanju access point-a ne mozes preko IP-a uci u cp, resetuj ap, pa ga ponovo lan-om spoji sa ruterom i konektuj bilo koji laptop preko tog ap. Prilikom prve konekcije pitacete da li zelite da podesite ap...
Na vrh
batak1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batak1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2013 u 16:45
Nije me pitao da podesim ap ali sam resetovala wifi ruter i stavila ga u ppope mod. Hvala
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.