Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 2.0 to 5.1
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

2.0 to 5.1

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
MARIN88 View Drop Down
Uploader
Uploader

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MARIN88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 2.0 to 5.1
    Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2012 u 13:02
Je li možda neko zna kako napraviti zvuk 2.0 u 5.1

ali da mi 2 zadnja kanala budu efekti a ne kopiran zvuk iz ostalik kanala

na bilo kojem programu

Fala

Ažurirao MARIN88 - 28.Studeni/Nov.2012 u 13:05
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2012 u 22:34
Marine, koliko ja znam, to nije nimalo jednostavno, bolje rečeno je nemoguće.
Tako nešto može da se dobije samo u studijskim uslovima, gde imaju kompletan
zvuk za film na traci sa 32 i više kanala, gde je svaki tonski efekt na posebnom kanalu.

Kod AC3 ili DTS surround sistema, svih 5 kanala, bez LFE (bas) kanala koji nije bitan za
prostornost zvuka, se formiraju od nekoliko studijskih kanala, tako da su, recimo, dijalozi
osoba koje pričaju u gro planu stavljeni u Centralni, osoba ili dešavanja koji su u prostoru
levo ili desno od centra idu u levi ili desni prednji kanal, dok je moguće efekte ili prateću
muziku staviti u zadnji levi i desni kanal, ili po potrebi u prednje i zadnje kanale istovremeno,
sa potrebnim prelazima sa jednih na druge, kao recimo prolazak voza od pozadi prema napred,
ili s leva na desno.

Nemoguće je tako kompleksne stvari izvući iz običnog stereo snimka u kome su sva dešavanja
sakupljena i izmešana u samo dva kanala, ponekad sa malo pomerenim fazama zbog kvazi
okružujućeg efekta, što inače za filmove radi Dolby Stereo Surround.

Najbolje što je moguće izvesti je već poznatim programima dobiti 5.1 od 2.0 zvuka, a zatim
pokušati u nekom od boljih editora zvuka (recimo Sound Forge ili Wave Lab) izbaciti sve što
ne želite da bude u zadnjim kanalima, prostim prigušivanjem frekvencija ili ubacivanjem tišine
za sve ostalo, tako da ostanu samo efekti. Naporan, dugotrajan i prilično uzaludan proces.

Na vrh
MARIN88 View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MARIN88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2012 u 00:00
TMF Audio Tool stvarno čudo od alata

Čini mi se da sam baš na ovom programu radia Sound Forge nevalja ništa

Ovaj tvoj je amerika Star dva klika i gotovo

Fala

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,133 sekundi.