Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Scarlett (1994)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Scarlett (1994)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
tweegy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj tweegy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Scarlett (1994)
    Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 07:13

Opis: Serija „Skarlet“ zasnovana na romanu Aleksandre Ripli je nastavak filma „Prohujalo sa vihorom“ iz 1939. godine. Snimana na 53 lokacije u Sjedinjenim Državama, kao i u Britaniji i Irskoj, priča se nastavlja upravo tamo gde se stalo sa filmom. Serija počinje Melaninom sahranom, a Skarlet je odlučna da osvoji natrag Reta Batlera.
Najpre odlazi na Taru, u njen dom gde zatiče svoju guvernatnu na samrti, a zatim u Čarlston da se predstavi Retovoj majci i prijateljima, na njegovo zaprepašćenje i užas.
Uhvaćena u kompromitujuću poziciju s Ešlijem, odlazi u Irsku u potrazi za korenima i  rodbinom gde sreće rođaka Koluma, sveštenika i krijumčara vatrenog oružja.Tu upoznaje zgodnog Grofa Fentona, koji poseduje posed porodice O'Hara i ulazi u strastveni ljubavnu aferu sa njim. Otkupivši imanje, ona zvanično postaje glava porodice. Ali, kao rezultat romantične noći provedene sa Retom, Skarlet saznaje da je u drugom stanju. Rešena da ne otkriva to Retu, ona rađa devojčicu Kejti. Njenoj sreći dolazi kraj kada je optuže za ubistvo Grofa Fentona. Hapse je i odvode u zatvor gde čeka izvršenje smrtne kazne.

Uloge:Joanne Whalley, Timothy Dalton, Stephen Collins, Sean Bean, Colm Meaney, Ann-Margret.

Scenario:Alexandra Ripley, William Hanley

Režija:John Erman

IMDb
TVDb
Wikipedia

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 10:03
Znam da sam nekad davno čitala knjigu i znam da sma bila razočarana istom, ali utešno po mene, zaboravila sam sve iz knjige sem da je otišla u Irsku i da je rodila dete LOL Od filma u odnosu na prvi deo očekujem isto što i od knige. LOL

I nikad mi neće biti jasno kako neko ima hrabrosti (ili gluposti- nisam sigurna) da radi rimejk ili nastavke kultnih filmova i knjiga. Taj rimejk ili nastavak nikad ne može da ni prismrdi originalu i pečatu koji je original ostavio u filmskoj/književnoj istoriji.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
tweegy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tweegy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2012 u 00:42
Serija i knjiga "Scarlett" nemaju nešto mnogo toga zajedničkog.
Recimo da je trećina radnje iz knjige prenešena u seriju.
Što se tiče nastavka "GWTW" postoje još dva: "Na Tari" i "Svi ljudi Reta Batlera". To je ono što sam čitao i što imam. Možda ima još koji :)

Na vrh
nosundayfear View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nosundayfear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2012 u 01:11
Meni je ovo bilo OK.
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Na vrh
zgodna-domacica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zgodna-domacica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2014 u 05:42
http://www.imdb.com/title/tt0108915/

Ovu seriju sam gledala u inostranstvu na lokalnoj TV još daleke 1996. Jako sam se obradovala jer sam godinu dana ranije pročitala knjigu Scarlett, namenski pisano kao nastavak romana Margaret Mitchell. U Srbiji se serija nikada nije prikazivala, iako je to nastavak epskog romana (i filma) Prohujalo sa vihorom. Zaista čudno! Glumačka ekipa je perfektna (ako iko može da bude bolji u ulogama Scarlett i Rhett-a od Vivien Leigh i Clark Gable-a)

Moj utisak je da bi serija bila lepo prihvaćena od naše publike i u ovo današnje vreme, jer neke stvari su večne, kako ljudska romantično-emotivna crta, tako i film Gone with the wind (1939)

Serija ima 4 epizode, a film traje 360 minuta

http://www.youtube.com/watch?v=kN0d0blxMKY

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,520 sekundi.