Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoc
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pomoc

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Insidious View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Insidious Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pomoc
    Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2011 u 23:19
Ortak mi je "obarao" sistem i na "C" particiji,gde je bio smesten sistem,naravno-bilo je i gomilu filmova.Smestio sam ih tamo jer je bilo masu free prostora na toj particiji(jbga,hard mi je bio podeljen u samo dve particije D i C).Po dizanju novog sistema,ta particija(C) je neformatizovana,dok je sistem smesten na novi hard.Ja bih zeleo povratiti filmove,i interesuje me koji program je najefikasniji i najlaksi za upotrebu.
Hvala unapred.
P.S.Neki tutorijal(na srpskom,ako je moguce) bi bio pozeljan ;)
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2011 u 23:39
bajbaj filmovima...
live long and prosper
Na vrh
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2011 u 23:53
Sa tog starog harda ništa nije brisano, koliko sam shvatio?

Ažurirao jafforidza - 07.Listopad/Oct.2011 u 23:56
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
Insidious View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Insidious Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 00:27
Originalno postovano od strane jafforidza jafforidza piše:

Sa tog starog harda ništa nije brisano, koliko sam shvatio?

Nista.
Na vrh
Insidious View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Insidious Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 00:32
Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

bajbaj filmovima...

Mislis,a? I to je bolje znati,pa poceti ponovo skidati iste,no biti u statusu quo kakvom sam sad :D
Mada,svrljo sam po netu,i mnogi kazu da je moguce uz pomoc raznoraznih programa tipa Recovery Partition,Partition Magic i sl.Samo,mene su interesovala konkretna iskustva,pa zato otvrorih temu.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 00:35
Ako nista nije obrisano, samo dvoklik i otvori.
Imaj na umu da je stari C sada D, a stari D je sada E, a ako je novi HDD podeljen na C, D, E, onda ti je stari C sada F, itd.
Ali ovo ako nije particija obrisana.

Ažurirao prijatel-MKD - 08.Listopad/Oct.2011 u 00:37
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 01:06
Originalno postovano od strane Insidious Insidious piše:

Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

bajbaj filmovima...

Mislis,a? I to je bolje znati,pa poceti ponovo skidati iste,no biti u statusu quo kakvom sam sad :D
Mada,svrljo sam po netu,i mnogi kazu da je moguce uz pomoc raznoraznih programa tipa Recovery Partition,Partition Magic i sl.Samo,mene su interesovala konkretna iskustva,pa zato otvrorih temu.
Pa sam si rekao da je na toj particiji bio OS. Oborio si ga, a samim tim i sve podatke na njemu. Dalje kazes da je OS na nekom drugom disku sada, ali i da ti particija C nije formatizovana. Da bi mogao da je koristis moras da je formatizujes, a prilikom toga ce se izgubiti svi podaci. Ne znam...mozda je i moguce...daj Boze, ali nesto sumnjam u to. U svakom slucaju mozes ponovo skinuti sve sto zelis, tako da...Wink

Ažurirao taxidell - 08.Listopad/Oct.2011 u 01:07
live long and prosper
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 12:28
"Data Doctor Recovery FAT and NTFS"

Vraća većinu fajlova sa formatiranih HDD sa originalnim imenima (za razliku od većine koji fajlovima daju neka bezvezna imena), čak je i poželjno da  je HDD formatiran, samo da nije ništa upisivano posle toga. Važno je da imaš na drugom HDD-u (particiji) dovoljno prostora za smeštaj svega što je na obrisanom HDD (particiji). Pokreneš program posle instalacije i odeš da odgledaš desetak filmova (zavisi od veličine HDD-a koji spašavaš). Kad završi skeniranje dobiješ spisak svega što je pronašao, odabereš šta vraćaš i vrlo brzo (koliko bi bilo potrebno da prebaciš sve to sa jednog na drugi HDD) imaš spašene fajlove.

Koliko sam ja razumeo, tebi je ustvari formatiran HDD, pa ne vidiš filmove na njemu.
Ovim programom ćeš rešiti problem.

Meni se konkretno desilo da OS nije hteo nikako da prepozna HDD i stalno je tražio da ga formatiram (sa oko 400 filmova). Da bih izbegao formatiranje, našao sam neki ludački program kojim jesam izvukao većinu filmova, ali sa promenjenim imenima svega što je na HDD-u bilo i to ne u folderima već svaki fajl za sebe. Dalja priča je suvišna. Posle nekog vremena normalnog rada, opet se to isto desilo i najzad sam se dosetio jada. Setio sam se programa koji sam nekada davno koristio (gore naveden), formatirao problematični hard i izvukao sve sa njega istovetno originalnom izgledu fajlova (imena), a j***ni HDD poslao u Večna Lovišta.
Na vrh
Insidious View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Insidious Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 13:28
Hvala ljudi!
Jutros sam naleteo na genijalan i ultra lak za koriscenje programcic po imenu Recuva.Vratio sam skoro sve filmove,i prezadovoljan sam.
U pravu si Master,HDD je bio formatiran:)
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2011 u 19:25
Originalno postovano od strane Insidious Insidious piše:

Hvala ljudi!
Jutros sam naleteo na genijalan i ultra lak za koriscenje programcic po imenu Recuva.Vratio sam skoro sve filmove,i prezadovoljan sam.
U pravu si Master,HDD je bio formatiran:)

"Recuva" je solidan besplatan program, sa manje mogućnosti od onog koji sam naveo (koji nije besplatan), i može da odradi posao kada se slučajno ili namerno formatira disk, dok kod HDD-a pred umiranjem treba ipak neki jači (plaćen Dead) program. Meni Recuva u pomenutom slučaju nije pomogao.

Najvažnije je da si ti obavio posao.Thumbs Up

Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 02:39
Hajde da ne otvaram novu temu pitaću ovde za pomoć. 

Pre reinstalacije sistema imala sam neki gedžet koji funkcioniše kao opcija sleep za TV. Namestim u koliko sati da mi se isključi kompjuter i legnem da gledam film, pa kad zaspim ne razmišljam. Probala sam posle reinstalacije da nadjem to malo čudo, ali ne umem. Ima li neko neki link ili rešenje a da zna da to radi? Inače imam sedmicu 32bitnu. Hvala.
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 08:44
Zar to ne može da se reši običnim Auto Shutdown-om? Mislim da se tako zvao onaj koji sam ja koristio.
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 16:36
 Većina playera već ima opciju da ugasi računar kada se film završi ako je stvar samo u tome a ako je potreban baš zaseban program onda Winoff.
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 18:03
Ja imam program Brzi Shutdown,samo ukucaj u google i odmah će ti izbaciti link za skidanje.procijeniš oko koliko sati bi završio film otprilike i namjestiš kad da se ugasi.

Media Player Classic ----> Play pa u padajucem meniju izabereš "After playback" i željenu akciju.

A mislim da i MV2 player ima opciju da se ugasi računar kada film završi.

Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 23:47
Skinula sam Brzi Shutdown, a zatim i u BS playeru našla opciju da ugasi komp kada završi. MNOGO vam hvala svima!!!!!!!!!!! deki
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.