Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Babel (2006)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Babel (2006)

Babel

Babel (2006)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Babel

Godina:

2006

Žanr:

drama

Trajanje:

143 min

Režija:

Alejandro G. Iñárritu

Scenarij:

Guillermo Arriaga
, Alejandro G. Iñárritu

Glavne uloge:

Brad Pitt
  >  Richard
Cate Blanchett
  >  Susan
Linda Broughton
  >  Tourist
Dermot Crowley
  >  Barth
Matyelok Gibbs
  >  Elyse
Michael Maloney
  >  James
Trevor Martin
  >  Douglas
Wendy Nottingham
  >  Tourist
André Oumansky
  >  Walter
Harriet Walter
  >  Lilly
Peter Wight
  >  Tom
Claudine Acs
  >  Jane
Mohamed Akhzam
  >  Anwar
Henry Maratray
  >  Tourist
Georges Bousquet
  >  Robert

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Babel (2006)
    Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2011 u 16:45
Babel (2006)

Babel (2006) - IMDb

Naslov originala: Babel
Žanr:
drama, triler

Trajanje: 142'
Godina izdanja:
2006

Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer:
Paramount Vantage / Blitz film i video
Uloge:Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal, Peter Wight, Harriet Walter, Trevor Martin, Matyelok Gibbs, Claudine Acs, André Oumansky, Michael Maloney, Dermot Crowley, Elle Fanning, Nathan Gamble, Cynthia Montaño, Kôji Yakusho, Rinko Kikuchi, Adriana Barraza, Said Tarchani, Boubker Ait El Caid
Režija: Alejandro González Iñárritu
Scenario: Guillermo Arriaga, Alejandro González Iñárritu
Producent/i: Jon Kilik, Steve Golin, Alejandro Gonzalez Inarritu

Biblijsko ime u naslovu, velike zvijezde na špici i majstorsko baratanje kratkim rezovima…Sve što je potrebno za dobru dramu i puno kino! Prema Bibliji Kula babilonska je toranj što su ga gradili potomci Noe u nadi da će doseći nebo i približiti se bogu, koji ih je rasrđen zbog njihove želje osudio da govore različitim jezicima i da se nikada ne razumiju. Inarrituov 'Babel' priča sličnu pripovijest, ali davno nakon što se ljutiti bog osvetio ljudima. Pa iako se međusobno ne razumiju zbog sukobljenih kultura i vlastitih problema, svi će likovi platiti svoju grešku, bez obzira što možda ne zaslužuju da ih se osudi strašnom kaznom zbog njihove ljudske odluke.

Redatelj 'Pasje ljubavi' i '21 grama' već nam je u prva dva filma dao naslutiti što ga zanima i kako će to ispripovijedati. U maniri Altmana i njegovih 'Kratkih rezova', ali i 2006. godine Oskarom nagrađene 'Fatalne nesreće', Inarritu u 'Babelu' priča četiri kaotične pripovijesti koje se međusobno prepliću, nadovezuju i zapliću, iako se ovaj put sve nalaze na rubu međunarodnog incidenta, koji su nakon 11. rujna česta stvar na svjetskoj političkoj sceni.

Richard (Brad Pitt) i Susan (Cate Blanchet) su bračni par s previše obiteljskih problema koje žele srediti na proputovanju Marokom. Vozeći se autobusom zalutali metak rani Susan, čiji će suprug učiniti sve da je doveze do prve bolnice. Metak ispaljen u Amerikanku doletio je iz puške mladoga marokanskog dječaka koji će izazvati teško zlostavljanje svih koji su bili u dodiru s puškom. Puška je pak potekla od japanskoga biznismena Yasujira (Koji Yakusho), koji ju je poklonio svom vodiču kroz marokansku pustinju, a preko njega upoznajemo gluhonijemu Chieko (Rinko Kikuchi), njegovu kćerku koja se teško nosi s tinejdžerskim godinama u tišini i s obiteljskom nesrećom nakon samoubojstva majke. U međuvremenu djeca Richarda i Susan doživljavaju svoju tragediju kada ih njihova dugogodišnja meksička dadilja Amelia (Adriana Barraza) povede na svadbu u Meksiko, a zbog problema na carini koje je pri povratku uzrokovao njezin nećak Santiago (Gael Garcia Bernal) završe u pustinji s policijom za vratom.

Iako se ovakva priča može režirati linearno i bez posebnih produkcijskih 'zahtjeva' Inarritu i njegov stari scenarist Guillermo Arriaga odlučili su se na najkompliciraniji pristup: izlomljeno i nekronološko snimanje na 4 kontinenta i 4 jezika gotovo u maniri tamošnjih kinematografija - japanska priča s daškom perverzije, marokanska s djecom-naturšicima u glavnim ulogama, meksička s pričom o švercu preko granice začinjena obaveznim svadbenim veseljem i američka priča s akcijom spašavanja.  Nakon što je na Cannesu 2006. Inarritu proglašen najboljim redateljem 'Babel' je osvojio i pregršt pozitivnih recenzija koje naglašavaju fantastičnu glumu cijele postave u odličnom tjeskobnom epu (Variety) ili ga pak proglašavaju najbogatijim, najsloženijim i najtužnijim filmom godine (Rolling Stone).

Prevodi

http://www.filmski.net

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2012 u 23:27
Uh.... nakon 2 sjajna filma značajan pad kvaliteta... Razumem ja nameru režisera da prikaže problem u komunikaciji i to iz nekoliko različitih uglova i ta ideja mi se sviđa i zaista nemam neku konkretnu zamerku, ali film me jednostavno nije "pogodio" koliko prethodna dva... Sve je lepo pripremljeno, smišljeno i proračunato da bude na mestu, ali nedostaju emocije... Ona priča sa dadiljom mi je najemotivnija (iako najprostija), dok je priča oko gluvoneme devojke iako najkompleksnija i sa sjajnim scenama (ona u diskoteci pogotovo) ipak zakazala, ali ne znam zašto... Ocena 7/10
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 02:19
Taman tako! Ne sećam se više detalja, ali se odlično sećam da me je ostavio, hmm... ravnodušnim. Ipak, i od mene jaka sedmica, nešto kao 7.7/10. Ipak je to Injaritu, ne može taj baš načisto da omane.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
PedjaK View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PedjaK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2017 u 10:16
Meni se film dopada! Doduše gledao sam ga tek nedavno, znači sa 11. godina zakašnjenja. Međutim, po meni vredi ga odgledati!
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2020 u 23:47
Tehnički odlično odrađeno. Radnja interesantna, drži pažnju, zaplet, rasplet... Ali na kraju filma osetiš prazninu. Bez duše. Spolja gladac, unutra jadac.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2024 u 15:33
Ponovo sam odgedao ovaj dobar film
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,145 sekundi.