Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > DVD software: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dvd Shrink uputstva
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dvd Shrink uputstva

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
pparadiso View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pparadiso Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dvd Shrink uputstva
    Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2011 u 17:41
KAKO OD DVD DISKA OD 8,5GB NAPRAVITI STANDARDAN DVD OD 4,7
PRATITI TEKST I SLIKU:

Ubacite DVD medij u Vas DVD-citac i sacekajte nekoliko sekundi da se medij ucita.
Onda otvorite DVD Shrink

1. Cekirati FULL DISC
2. Otvoriti mesto gde se nalazi DVD ( Open Disc )
3. Odabrati uredjaj na kome se nalazi DVD ( ako imate vise uredjaja )
4. Pritisnete OK

Trebalo bi da dobijete ovakav prozor gde DVD Shrink analizira Vas DVD da bi ustanovio
eventualne greske na mediju ( ako nadje neku gresku DVD Shrink nece zavrsiti analizu )
Trajanje anlaliziranja je kratko i ne dirate nista dok se ne zavrsi.

Kada se analiza zavrsi i tada ce te dobiti ovakav prozor
5. Ostavite na Automatic
6. Pritisnete dugme Backup

7. Odaberite Hard Disc za mesto na koje ce ici backup
8. Odaberite folder i naziv fajla
9. Pritisnite OK

Dobicete ovakav prozor
Sacekajte dok backup ne zavrsi ( nista ne radite za to vreme )

buffer. ce se povremeno menjati , u zavisnosti od opterecenja procesora.

Kada sve bude gotovo DVD Shrink ce vam napisati da je zavrsio sa backup-om
i dobicete ovakav prozor. Pritisnite OK i sve je spremno da narezete Vas DVD.

Ovom metodom smo odabrali Hard Disc za backup jer je tako sigurnije, pa necete u slucaju neke greske upropastiti prazan medij.
Nekada se desava da backup bude ipak malo veci od 4.7 GB pa postupak mozete ponoviti, samo sada umesto sa DVD uredjaja ( opcije 2. i 3. )
orvorite folder na kome se nalazi Vas backup i sve ponovite istom metodom. Backup ce se smnajiti za onoliko koliko je potrebno da stane da DVD od 4.7 GB.

Naravno da ovom metodom mozete prebacivati i DVD diskove koji imaju 4.7 GB i praviti rezervne kopije.

Dok se film obradjuje bilo bi pozeljno da na racunaru nista ne radite kako ne bi ste opterecivali vas procesor,koji tada radi sa oko 95%
Program podjednako brzo radi i na 32 i 64 bita tako da je to u ovom slucaju potpuno zanemarljivo.
Na vrh
pparadiso View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pparadiso Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2011 u 17:41
KAKO OD 8,5GB PODELITI NA DVA DVDa OD 4,7
PRATITE TEKST I SLIKU:

Ubacite DVD medij u Vas DVD-citac i sacekajte nekoliko sekundi da se medij ucita.
Onda otvorite DVD Shrink

1. Selektujte DVD Browser
2. Pritisnite RE -aythor
3. Otvoriti mesto gde se nalazi DVD

Videceta da ima vise naziva "Title"

4. dvoklik na onaj koji je najveci ( u ovom slucaju Title 7 )
5. i videcete u levom delu prozora trajanje i velicinu titla 7
6. klik na Start set/End frames

Dobicete prozor u kome mozete odrediti trajenje prvog DVD-a

7. Odredite pocetak Dvd-a
8. Odredite kraj Dvd-a ( ZAPAMTITE GDE STE ZAVRSILI PRVI DVD DA BI SA TOG MESTA NASTAVILI DRUGI DVD )
9. Pritisnite OK

10. Odaberite backup
11. Odaberite Hard Disc za mesto na koje ce ici backup
12. Upisite folder i naziv fajla
13. Pritisnite OK

Dobicete ovakav prozor
Sacekajte dok backup ne zavrsi ( nista ne radite za to vreme )

Kada sve bude gotovo DVD Shrink ce vam napisati da je zavrsio sa backup-om
i dobicete ovakav prozor. Pritisnite OK i spremite se da napravite Drugi DVD.

Da bi napravili drugi DVD postupak ponovite od STAVKE 9 pa do kraja na isti nacin
Samo sada morate poceti od mesta gde ste zavrsili prvi DVD.

To je sve UZIVAJTE!
Na vrh
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2012 u 16:47
dali so dvd srinkot moze film so golemina od 6.80 bg da se namali na 4.73 standardniot a pritoa da se zadrzi osnovnoto meni,dodeka drugite dodatoci  kako dodatni materijali da se ostranat,i dvd da padne na standardna golemina od 4,7.blagodaram
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2012 u 18:21
Trebalo bi da moze.

U prvu poruku gore je slika.3

Levo se bira title set (film, dodatne stvari, etc.) a desno ima opcije oznaciti sta da ostane a sta da se obrise (na slici ima 2 audio strimova, gde se moze oznaciti samo jedan da ostane).

Isto to se moze i u DVDFab, u slucaju da nece Shrinkom.

Ažurirao prijatel-MKD - 15.Ožujak/Mar.2012 u 18:24
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2012 u 09:29
Ne može. Postoje opcije Full Disc i Reautor.
Opcijom Full Disc se može smanjiti čak i sa 9GB na 4.7 sa menijem ali ostaje sav materijal.
Opsijom Re-autor se može odstraniti sve što vam ne treba ali se gubi originalni meni.
Na vrh
kanda View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2012 u 10:56
Može. Kad si na Ful Disc lijevo označiš extra dodatke a desno pod video u padajućem meniju označiš still image.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2012 u 12:26
Uh...  DVD Shrink... Sa ovakvim razvojem "situacije", DVD-ovima, internetom, BD diskovima, kao da sam se vratio 6-7 godina u prošlost. Bez uvrede ikome, "odrastao" sam na DVD Shrinku, DVD Decrypteru. Posljednjih godina uglavnom radim na DVD Fabu jer su vrlo ažurni u "skidanju" najnovijih zaštita iako je Sony već odavno odustao od ARccOS-a, posljednjeg značajnijeg pokušaja zaštite protiv ripanja DVD-ova. Ali, uvijek postoji netko tko može izvući koristi od ovakvih vrlo korisnih i detaljnih uputstava. Sve se to tako brzo razvija...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2012 u 20:52
Originalno postovano od strane kanda kanda piše:

Može. Kad si na Ful Disc lijevo označiš extra dodatke a desno pod video u padajućem meniju označiš still image.

Tako je, samo ima mali problem: ono što se želi izbaciti mora da se zameni slikom
(ne može videom) koja stoji na ekranu vremenski isto koliko i ono što se izbaci,
što u pojedinim slučajevima (kod domaćih DVD izdanja) iznosi i više od 3-5 minuta.Dead

Na vrh
kanda View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2012 u 23:33
Da, ali tko te tjera da to gledaš. Poanta je da zadržiš meni a da ne komprimiraš previše video.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 00:35
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

... ima mali problem: ono što se želi izbaciti mora da se zameni slikom(ne može videom) koja stoji na ekranu vremenski isto koliko i ono što se izbaci,što u pojedinim slučajevima (kod domaćih DVD izdanja) iznosi i više od 3-5 minuta.Dead

Nije dobro ako ostaje tako, ja nisam probao i mislio sam da slika je pretvorena 1 sek. video (crna slika koja za jedan sekund se i ne vidi kao promjena). Onda, preporucujem DVDFab kao najednostavniji za koriscenje kad se izbaciju pojedini elementi dvd kompilacije.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 01:45

Originalno postovano od strane kanda kanda piše:

Da, ali tko te tjera da to gledaš. Poanta je da zadržiš meni a da ne komprimiraš previše video.

Ma, niko me ništa ne tera, daleko od toga Smile. Tačno je da se smanjuje količina materijala

za komprimovanje, jedino što dodaci tog tipa ne mogu da se izbace sa DVD-a, a na samom

su početku i dok ne odsviraju svoje nema šanse da priđeš meniju za film Dead, što se prenosi

na novokoprimovani DVD, ide tako slika i ide i ide... Međutim, ako su dodaci u originalu stavljeni

na kraj DVD-a, ko ih šiša, neka idu, važno je samo da se lako pristupi meniju.

Ažurirao Movie Master - 17.Ožujak/Mar.2012 u 01:47
Na vrh
kanda View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 09:34
Tako je. Na počeku su uglavnom najave filmova koje ne zauzimaju puno prostora. Oni veći su uglavnom kasnije. Nisam se već dugo gnjavio dvd-ima, ali nekad sam za izbacivanje tih stvari koristio programčić dvdremake koji sve što izbaciš preskoči u sekundi. Možeš izrezati i slova odjavne špice itd.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 12:06
gospodo,jel moze ovaj program da se koristi za pretvaranje film u hdd rezolucii velicionom nad 8,7gb u standardni format golemine 4,7gb dvd formata.hvala puno,i ako nemoze koji program je najbolju za pretvaranje hdd u standardni dvd format.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 13:26

Originalno postovano od strane zagor-te-nej zagor-te-nej piše:

gospodo,jel moze ovaj program da se koristi za pretvaranje film u hdd rezolucii velicionom nad 8,7gb u standardni format golemine 4,7gb dvd formata.hvala puno,i ako nemoze koji program je najbolju za pretvaranje hdd u standardni dvd format.

Imaš gomilu programa za tu namenu, ali po meni ti je najbolji i najlakši program za ono što ti želiš da uradiš:

DVD Shrink

http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/CD-DVD-Rip-Other-Tools/DVD-Shrink.shtml

Izabereš u opcijama na koliko želiš da ti se smanji DVD, i to je to. Wink

Pozdrav. Snajp

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 17:56
da,to znam, ali zelela bih da sacuvam i menija ako moze
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 18:12

da,to znam, ali zelela bih da sacuvam i menija ako moze

Ali, pa možeš to da uradiš sa DVD Shrinkom - zbunjuješ me Shocked

Ako sam te dobro razumeo ti hoćeš da smanjiš DVD- disk sa sve menijem.

To prosto postižeš tako što odrediš veličinu novog DVD-a:

a onda klikneš na "Full Disc":

Ne razumem u čemu je problem?

Pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 23.Ožujak/Mar.2012 u 18:27
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 19:22
ako sam nesto pogresila.izvinite
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 20:05

ako sam nesto pogresila.izvinite

Nema nikakvog razloga da se izvinjavaš, a mogu i ja tebi da se izvinim ako sam nešto pogrešio u objašnjavanju.

Voleo bih da znam da li si uspela da smanjiš taj DVD?

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 20:33
Prebaceni postovi, nije bilo blage veze sa temom za mkvtoolnixWink
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 20:46

E, sad još i da obavestiš Zagora Te Neja o tome Smile 

Mislim da ona još uvek ima problem, jer nije odgovorila da li je uspela da reši taj DVD. Wink

Veliki pozdrav druže. Snajp

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.