Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dersu Uzala (1961)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dersu Uzala (1961)

Dersu Uzala

Dersu Uzala (1961)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Dersu Uzala

Godina:

1961

Žanr:

avantura

Trajanje:

86 min

Režija:

Agasi Babayan

Scenarij:

Vladimir Arsenev
, Igor Bolgarin

Glavne uloge:

Lev Lobov
  >  (as L. Lobov)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
linux View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj linux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dersu Uzala (1961)
    Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:13
Malo poznata verzija "Dersu Uzala" iz 1961.

http://www.imdb.com/title/tt0411281/

Istinita priča - predivan avanturistički film koji toplo preporučujem za sve uzraste, jer nosi duboko humane poruke o odnosu prema ljudima i prirodi.

Uz prijevod ovog filma vezana je zanimljiva priča. Naime, zatražio sam pomoć za prijevod filma od kolegice prevoditeljice iz Rusije, koja mi je tada pribavila i poslala kopiju originalne knjige snimanja na ruskom, prema kojoj sam rekonstruirao dijalog, uradio tajming, preveo film najprije na engleski (za Karagargu), a zatim i na hrvatski. Možete samo zamisliti koliko je vremena i napora trebalo za ovakav jedan prevodilački projekt.  Smile

Prijevod na engleski: http://titlovi.com/titlovi/dersu-uzala-140794/
Prijevod na hrvatski: http://titlovi.com/titlovi/dersu-uzala-143042/

16 godina poslije, Akira Kurosawa snima remake za koji dobiva Oscara.

DVD cover:

SCREENSHOTS:

Radnja:
Dersu Uzala iz 1961. god. je ruski film, snimljen na temelju romana Vladimira Arsenjeva, o istraživačkoj ekspediciji na dalekom istoku Rusije, kojoj je kao vodič služio Dersu Uzala, lovac iz tajge, pripadnik plemena Nanai (Gold).

Film je osvojio nagradu "Zlatni lav" 1961 na festivalu u Bukureštu.

Fotografija Dersu Uzale, Koju je snimio sam Arsenjev:

Arsenjev i Dersu za vrijeme ekspedicije:

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2012 u 16:03
svaka čast na trudu, malo ko je spreman na takvu žrtvu.

Inače meni je prijatelj donio nedavno veerziju iz 1975, kad ono sinkroniziran na talijanski
wallbash
Na vrh
dobro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dobro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 17:54
Imam oba filma odavno već...Kurosavin sa prevodom a ovaj iz 1961 bez ...i nisam se ni nadao da će nekoga zainteresovati da to prevede ... Veliko Hvala linux
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2025 u 10:47
za razliku od poznatijeg i novijeg uratka, ovaj je puno kraći i priče su ispričane na ponešto drukčiji način. no ne znači i puno lošiji. čak ne bih niti upotrijebio riječ lošiji nego da je kurosawina verzija nešto bolja. jer film je jako jako dobar. većinom se za neke filmove kaže da su predugi, za ovaj bih reko da je prekratak. i to mu smatram jedinom ozbiljnom manom. mislim da se moglo još tu ispričat da se dobije bolji dojam.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,148 sekundi.