Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hellraiser (1987)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hellraiser (1987)

Hellraiser

Hellraiser (1987)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1987

Žanr:

triler, horor

Trajanje:

94 min

Režija:

Clive Barker

Scenarij:

Clive Barker

Glavne uloge:

Anthony Allen
  >  1st Victim
Dave Atkins
  >  Moving Man 1
Frank Baker
  >  Derelict
Gay Baynes
  >  Evelyn
Niall Buggy
  >  Dinner Guest
Michael Cassidy
  >  3rd Victim
Sean Chapman
  >  Frank
Clare Higgins
  >  Julia
Robert Hines
  >  Steve
Ashley Laurence
  >  Kirsty Cotton
Kenneth Nelson
  >  Bill
Oliver Parker
  >  Moving Man 2
Andrew Robinson
  >  Larry
Oliver Smith
  >  Frank the Monster
Leon Davis
  >  2nd Victim

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Nastasja View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Nastasja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hellraiser (1987)
    Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 11:49

Hellraiser (1987)

http://www.imdb.com/title/tt0093177/

Horror | Thriller

Režija: Clive Barker

Scenario: Clive Barker

Država: UK

Jezik: Engleski

Trajanje: 94 min

Uloge: Andrew Robinson ... Larry
                                                       Clare Higgins ... Julia
                                                       Ashley Laurence ... Kirsty Cotton
                                                       Sean Chapman ... Frank

Čovek shvata da je dobio više nego što je platio kada reši zagonetku Lamentove konfiguracije – prolaz u pakao. Ali njegova bivša ljubavnica pronalazi način da ga vrati...

Frenk Koton poseduje misterioznu, zagonetnu kutiju. Legenda kaže da duhovi iznutra nude vrhunsku telesnu ekstazu. Frenk je otvara i biva rastrgnut. Posle izvesnog vremena, Frenkov brat Leri i njegova žena Džulija, bivša Frenkova ljubavnica, useljavaju se u Frenkovu staru kuću. Zastrašujuća verzija Frenka u obliku živog mrtvaca, pojavljuje se i primorava Džuliju da zavodi i ubija muškarce da bi se on hranio njihovom krvlju i povratio svoje telo. Oni zajedno ubijaju Lerija. Kada Lerijeva ćerka, Kristi, iz očaja sklopi dogovor sa demonima, oni zatvaraju Frenka u zamenu za njen život. Dok ona odlazi sa zagonetnom, zlokobnom kutijom iz pakla, Frenk još jednom biva rastrgnut.

Izvor: hbo.rs

PREVOD

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 16:47
ovo mi je na "to do list" ima 2-3 godine, nikako zaopčet. Možda zato jer ih imam svih 8.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 16:56
napravili su glupost, snimajući tolike delove...
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 17:01
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

napravili su glupost, snimajući tolike delove...
većina tih serijala se iskvari zbog te glupe pohlepe. Iako imam par filmova u kojima su mi bolji kasniji nastavce, recimo Blade mi ide ovako po kvaliteti: Blade 2, Blade 1, Blade 3.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 17:09
Prva dva su odlična, a ovi kasnije su loši, ali može još i treći proći.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 17:34
ja sam kao dijete gledao četvrti, i onda mi je to bilo fenomenalno. ne znam kakv bi mi bio danas, vidjet ću kad ih pogledam.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 17:50
Ja sam gledao treći u kinu pa mi je nekako ostao drag, ali inače je prosječan film.

P.S.
Nekad mi je bio odličanWink

Ažurirao Salvador - 17.Ožujak/Mar.2012 u 17:56
Na vrh
cipiflesh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cipiflesh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 00:54
Generalno sam ljubitelj dobrog horrora i moram reci da mi je prvi deo jedna od naj horrora ikad... najvise zbog atmosfere i originalnosti price jednog od najvecih majstora horrora, ludog Klajv Berkera.. za prvi deo 7,5/10.. Salvador je upravu za ostale, drugi je ok 7/10, treci moze da prodje 6/10, ostali ispod proseka i mogu se bez problema zaobici...

Ko do sada nije gledao (a voli horrore) neka odgleda prvi, pa ako mu je ok, neka da sanse drugom i trecem..
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 01:09
To je bila ludnica od filma te godine kada je izašao, bio sam dete, jašta već horor fan, i bilo je to ludo iskustvo. Smile No i Barker je u ranoj fazi bio mnogo bolji lik od poznog sebe. Mladi, frustrirani gay (jasno, to mislim u pozitivnom smislu, nikome ne sudim, ponajmanje zbog tako čega) baš mu je štivo bilo divlje, originalno, besno, pakleno...posle je postajao sve blaži. Vidiš, ne znam kako bih danas reagovao na Hellraiser, posle toliko godina (a i tada sam imao 11 ili tu negde), mogao bi da se ponovi.  Čitajte njegove priče "Knjige krvi" Smile

Hajde i malo glupiranja...sećam se te godine, ovdašnje čudo od deteta Stefan Milenković, talentovani violinista je li, gostovao je u nekoj od udarnih emisija na tv-u, pričajući jasno o svojoj profesiji, no sjaj u očima je imao tek kada su ga pitali šta on voli/želi, te je odgovorio nešto tipa "Želim da naši distributeri što pre puste u bioskope Hellraiser, ne mogu ga dočekati" LOL Kakve violine i skejtbording (koji je takođe voleo), daj brate horora, Barker fali, lako ćemo za ostalo. LOL
Na vrh
cipiflesh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cipiflesh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 01:31
Pa da, secam se i ja interesantnih stvari vezanih za prvi deo... ja sam krajem 80ih krenuo u skolu i bile su neke price da je ovaj film uklet, tj. da su umrli neki clanovi ekipe za snimanje, te da je imao dosta misterioznih poteskoca da se uopste snimi, i sl.

E sad nisam te stvari proveravao kasnije na netu, i lako je to mogao da bude marketingski trik, ali je tih godina bez neta svakao bilo interesantno cuti takve price za neki film... kao sto se danas zna da su ljudi u bioskopima na originalnom Exorcistu padali u nesvest i povracali...

Slazem se za Berkera, mislim da je to sto je takav kakav je doprinelo da pise takve ludosti.. ja bih za ovaj vek pomenuo njegove dve video igre Undying i Jericho gde se jasno vidi njegov pecat..

Ažurirao cipiflesh - 21.Srpanj/Jul.2017 u 01:31
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 01:41
U to vreme, zapravo i ranije, počelo je možda i pedesetih sa drugarazrednim "monster" filmovima, preko divljih sedamdesetih, reklame su svako malo bile "umro na projekciji, srčani udari, ljudi masovno bežali iz sala, panika, istinska jeza" itd...Doduše, sigurno da je i bilo koječega naopakog, sto ljudi-sto ćudi. Meni pa pozli kada (pokušam da) gledam npr Šotrine filmove LOL, zašto neko ne bi bio u kakvoj zdrastvenoj krizi sa filmom poput Exorcist ili eto Hellraiser.  Pomerali su granice svakako, i dobar deo publike definitivno nije mogao imati naviku/precizna očekivanja za ono što ih zapravo čeka u bioskopu...možda Hellraiser ipak nešto manje od Exorcista, no svejedno... Smile

Ja sam jedino šokantnije bioskopsko iskustvo imao sa Demons, Lamberta Bave, kada su mi neke scene toliko bile divlje (jbg, ludi Italijani LOL) da sam sa tih možda 10ak godina, zbilja sklanjao pogled sa platna u užasu...no to se više ikada nije ponovilo...oguglao valjda LOL

Ažurirao puppet_master - 21.Srpanj/Jul.2017 u 01:44
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2020 u 20:49
Obavezna lektira za sve ljubitelje horora.
KULTNI Film.

What's your pleasure,sir?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.