Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem s kompjuterom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem s kompjuterom

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem s kompjuterom
    Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 00:48
Ako ima neki stručnjak za hardver, možda će moći da mi pomogne.
Naime, već neko vreme imam problem sa mašinom, ali je poslednja dva dana baš kulminiralo.
Simptom je sledeći - za vreme rada kompjuter se blokira i počne da se vrti onaj plavi krug kao kada se čeka na izvršenje nekog procesa. E sada, nekada se potpuno zamrzne i slika se zabeli i ne reaguje na bilo koju komandu, a nekada mi dozvoli da se slobodno krećem mišem po radnoj površini i  čak da izvršim poneku radnju u nekim aplikacijama, iako ne mogu da uradim ništa u aplikaciji u kojoj sam radio u momentu kada se zablokirao. Nekada se zamrzne na dvadesetak sekundi, a nekada tako da mi ne preostaje ništa sem da ga resetujem. U ekstremnim slučajevima moram da ga resetujem po par puta dok se koliko-toliko ne normalizuje.
Teško mi je da blokadu povežem sa nekim određenim procesom jer ne postoji nikakva zakonitost u vezi toga kada će da se zablokira. Nekada je to prilikom pokretanja više zahtevnih aplikacija istovremeno (Firefox, Photoshop, Dreamweaver), a nekada pri običnom surfovanju netom. Juče mi se pojavio i BSOD, ali nisam stigao na vreme da zapišem one cifre koje se pojave.
Nisam u skorije vreme ubacivao neki hardver niti instalirao (koliko znam) neki novi softver.
To mi se prvi put desilo još pre nekih mesec dana kada sam radio nešto u Firefoxu i tada se baš "zaglupeo", pa sam pomislio da je do Windowsa, jer je prošlo više od godinu dana od poslednje instalacije. Uradio sam reinstalaciju, ali mi je odmah nakon toga (isti taj dan) nastavio da koči, pa je prestao tek nakon još jedne reinstalacije. Onda nije bilo problema sve do pre par dana kada su se problemi intenzivirali.
Pokušao sam više stvari - isključivao eksterni hard disk, skenirao antivirus softverom, deinstalirao firefox (pošto mi se to češće dešavalo tokom rada u njemu nego u Chrome-u)...
Da li neko ima neku ideju šta bi moglo da bude pre nego što pribegnem odlasku u servis?
Meni sve nešto vuče da je hard disk u pitanju, ali nisam baš neki stručnjak Smile
Konfiguracija:
OS - Windows 7 SP1 Ultimate x86
CPU - Intel Dual CPU E2220 @ 2.40 ghz, Socket 775 LGA
Ploča - Biostar Group G31-M7 TE
3 GB RAM
Hard Disk - HD Samsung HD502HI 5400pm 500gb
Grafika - AMD Radeon HD 6670 DDR5 512 mb
Napajanje - LPE2-23 420w

Hvala unapred svima koji uopšte pročitaju ovaj poduži tekst Dead
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
AnGeL_17 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
aka DeMon_17

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AnGeL_17 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 01:42
Imao sam takav problem i ja ali moj problem je bio sa RAM memoriju moj predlog proveri RAM memoriju.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 01:55
Takodje predlazem ram memoriju da pregledas, ako imas vise plocica, vadi jednu po jednu i probaj, pa sa kojom pravi problem, bacaj u kantuBig smile Meni se zbog ostecene ram memorije stalno pokazivao blue screen of death, pisalo je nesto kao bad value, kernel fault.... ne pamtim bas, odavno to bese na starom pc. Mislim da mozes  kad ti se pojavi sledeci put BSOD da pritisnes na tastaturi pause i da zapises/slikas problem, pa mozda neko vise zna o tome.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 02:01
Domacice, pa daj ne zezaj mrzo nevidjena. Ocisti kulere bar jednom godisnje.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Ožujak/Mar.2012 u 02:09
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 03:34

To može da bude zbog mnogo razloga, ali:

1. Otvori kućište, očisti kulere na grafičkoj i procesoru (lagano i bez skidanja istih) :) - ostavi otvoreno kućište i probaj da li se problem ponavlja (da ustanoviš da li se problem javlja zbog pregrevanja neke komponente).

2. Za proveru RAM memorije iskoristi memtest, goldtest ili neki drugi program za testiranje memorije

3. Proveri napone u biosu i vidi da li ima nekih odstupanja od normalnih vrednosti

4. Iskoristi neki od programa za testiranje HDD-a

5. Iskoristi SIW, Aidu32, Everest ...

Kao što rekoh, u tvom slučaju problem može da predstavlja dosta toga (od procesora, preko grafičke, napajanja, hard diska...). Možda ti komp zablokira zbog pregrevanja, a možda i zbog npr. napajanja, a možda i zbog neispravne komponente tj. komponente "pred crkavanje", itd...

p.s. rano je jutro i ja još uvek spavam, nego sam pročitao ovo - pa da ti odgovorim. Detaljnije ću ti obrazložiti i dopisati sve kasnije.

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 03:38
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 09:36
Otvori kućište i obriši prašinu sa svega, a posebno sa coolera i provjeri da li ti on uopće radi, a možda ti je i pasta dotrajala na njemu ili na procesoru, onda defragmentiraj sve particije, instaliraj neki drugi noviji antivirus, a možeš si i instalirati CCleaner, ako ga još nemaš. Može biti da ti je RAM oštećen, a može biti i da ti je hard pun. Ako imaš slučajnop instalirano par igrica, pogasi ih, jer ti one usporavaju rad, pogotovo ako je hard pun.Moguće je da ti je i do svega ovog pa i do napajanja i grafičke koja je dotrajala.

Ažurirao Salvador - 12.Ožujak/Mar.2012 u 09:43
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 11:46
Novice ja sam pročitala,nema na čemu LOL

Nadam se da ćeš da riješiš problem Wink

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 11:57

Pročitao sam ono sto sam jutros napisao onako "bunovan",Smile i za sad ne bih nista vise dodavao dok se nas kolega ne javi, da vidim šta je do sada uradio. 

p.s. To što kaže da ima razlike kad koristi firefox i google hrom me asocira na to da mu se računar gasi pri malo većem opterećenju, tj. da dolazi ili do pregrevanja, ili do trenutnog prestanka ili nepravilnog rada neke komponente obzirom da firefox troši više resursa od google hroma, pa stvara neko malo veće opterećenje... ali, kao što sam rekao - da sačekamo da se naš kolega javi, pa ćemo da rešavamo dalje. 

p.s. Rea - ja sam pročitao dvaput (jednom bunovan i sad još jednom, znači dvaput nema na čemu) LOL LOL

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 11:57
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:14
Hvala ljudi za odgovore Smile Hvala Rea za čitanje LOL
Prašina nije problem jer sam čistio unutrašnjost kompa više puta. Ventilator sa kulera mi je malo popustio tj. taj magnet koji ga fiksira (čini mi se da radi na principu magneta), pa ume malo da češe povremeno jer nije dovoljno fiksiran, ali to je problem već 6 meseci (nikako da zamenim kuler Embarrassed) i ne verujem da je do toga. On se normalno vrti i čini mi se da vrši svoju funkciju.
Pokušaću sa vađenjem memorije (jedna po jedna) i sa testiranjem pomoću predloženih programa. Ne znam samo da li će komp moćii da ih pokrene, jer mi se sinoć zaglupeo prilikom pokušaja instaliranja jednog od njih.
Kontam i ja da može biti više stvari u pitanju (hard disk, memorija, napajanje, procesor...) i da ako ne uspem ništa pomoću testova, moram da ga nosim na servis. Jedino bih isključio grafičku, jer je ona stara svega par meseci i simptomi mi ne ukazuju na nju.
Pokušaću nešto pa se javljam sa rezultatima  Smile
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:35

Originalno postovano od strane novy78 novy78 piše:

Ventilator sa kulera mi je malo popustio tj. taj magnet koji ga fiksira (čini mi se da radi na principu magneta), pa ume malo da češe povremeno jer nije dovoljno fiksiran, ali to je problem već 6 meseci (nikako da zamenim kuler Embarrassed) i ne verujem da je do toga. On se normalno vrti i čini mi se da vrši svoju funkciju.

Kako to misliš "ventilator sa kulera"? Ako je ventilator kućišta, pa i nekako... ali, ako ti je cooler (ventilator) na procesoru "popustio" - onda veoma lako može to da bude uzrok tvojih problema, tj. da se pri povećanom opterećenju računara procesor pregreje i dovede do kočenja, blokade i na kraju do prekida rada računara...

S tim što i ventilator kućišta, ako, kako kažeš ponekad zakoči, može da zablokira rad računara (prostim rečima, da se ne izražavam u tehničkom smislu, može npr. da u momentu kad zablokira "povuče" npr. jaču struju od napajanja i prekine rad računara...). Nisam pobornik neispravnih komponenti od 200-300 dinara u računaru koji je malo skuplji od toga...

Pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:42
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 14:04
Mislim na ventilator koji se nalazi na kuleru procesora.
Kada ga povučem, mogu da ga izvadim iz ležišta, što znam da ne bi trebalo da je je slučaj. Kontao sam da je fiksiran za statični deo kulera nekim šrafom ili čime već, ali vidim da ga za njega veže neki magnet koji je izgleda popustio. Kao što rekoh, to je slučaj već pola godine i nije mi pravio nikakve probleme do sada.
Ne kažem da nije počeo Smile
A ne koči on, tj. ne zastaje sa radom, samo ponekad zbog nedovoljno snažnog fiksiranja malo češe, ali normalno se vrti. Danima mi je već tih i normalno radi (bar naizgled).

Ažurirao novy78 - 12.Ožujak/Mar.2012 u 14:06
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 14:22

Šerlok Holms bi na ovo rekao:

"Elementarne postavke": Kuler na procesoru mora da bude fiksiran i ispravan, i između kulera i procesora mora da bude pasta za kuler.  

Šta god da radiš, imaj na umu te dve stvari. Ako menjaš ili skidaš kuler na procesoru - stavlja se i nova pasta - o b a v e z n o.

Da sam na tvom mestu ja bih to uradio "od odmah", i ne bih ni razmišljao o tome, jer neispravan kuler na procesoru može da povuče kupovinu novog procesora od 100-njak evra i više.

Mogu samo da kažem da imaš veliku sreću što ne kupuješ novi procesor, ništa manje, i ništa više od toga...

Pozdrav. Snajp

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:08
Razumeme ja tebe Snajp šta želiš da kažeš Smile
Kuler je fiksiran, ali ventilator nije baš 100%. Ne verujem da je u tome problem, jer su temperature normalne.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:18
Originalno postovano od strane novy78 novy78 piše:

Mislim na ventilator koji se nalazi na kuleru procesora.
Kada ga povučem, mogu da ga izvadim iz ležišta, što znam da ne bi trebalo da je je slučaj. Kontao sam da je fiksiran za statični deo kulera nekim šrafom ili čime već, ali vidim da ga za njega veže neki magnet koji je izgleda popustio. Kao što rekoh, to je slučaj već pola godine i nije mi pravio nikakve probleme do sada.
Ne kažem da nije počeo Smile
A ne koči on, tj. ne zastaje sa radom, samo ponekad zbog nedovoljno snažnog fiksiranja malo češe, ali normalno se vrti. Danima mi je već tih i normalno radi (bar naizgled).

Au, brate, sad mi sinulo. Pa ti imaš problem sa nožicama kulera. Govno Intelovo je napravljeno
od "hostaform" plastike, koja zbog duge izloženosti temperaturi postane krta i lomi samo ako je
pogledaš. Dva puta mi se desilo na dva različita kompjutera sa ležištem 775. Smislili ga u p.m!
  Samo sam čistio prašinu sa ventilatora, mekom četkicom za slikanje, i odoše dve nogice da
nisam ništa primetio!
Vidim ja greje mi se procesor, aplikacije baguju, nikako da ukapiram šta je jer se kuler odvoji
samo delić milimetra od procesora, nema šanse da primetiš ako ne povučeš rukom ceo kuler.
Odem da obilazim prodavnice u potrazi za novim kulerom i nađem nekoliko. Jevtiniji su reda
500-1000 din. a skuplji idu od 2000 pa naviše (za prvi komp. sam kupio Cooler Master čudo
od 35 E, i njemu crkle nožice). Gledam ja one njihove nožice pa mislim, i ovo će brzo da rikne.
  Vratim se lepo kući, nađem odgovarajuće šrafove sa maticama, lepo sve izolujem i postavim
stare kulere sa novom pastom (i onaj Cooler Masterov), pričvrstim ih šrafovima i od tada rade
besprekorno. Potrebno je samo paziti kod šrafljenja da se ne pretegnu matice i iskrivi matična ploča.
I da, nažalost, mora matična da se izvadi napolje zbog postavljanja. Treba biti pažljiv kod
vađenja svih konektora da se još nešto ne ošteti.

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:31
Znači Master, moguće je da ove indikacije pašu neispravnom kuleru? Smile
Nisam nikakav stručnjak za hardver, ali mi baš nešto ličilo kao da kuler radi normalno LOL
Kontam da ne bi trebalo da bude dileme oko kupovine novog kulera čim mi je ventilator postao nestabilan, ali samo se nadam da će to rešiti stvar. Najmanje bih voleo da je do procesora ili HD-a, jer vidim da su HD poskupeli do neba zbog ove tajvanske krize Confused
Idem još malo da pratim temperature procesora.
Hvala svakako za savet.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:47
Kod ležišta 775, ventilator na kuleru ne može da se odvoji od kulera kao na ranijim ležištima.
Skidaju se isključivo zajedno, a pričvršćeni su direktno na matičnu ploču pomoću 4 nožice
koje u delu koji ide kroz matičnu izgledaju kao dve "jedinice" okrenute jedna od druge i tanke
su jedva pola milimetra. Dok je sve to novo, nožice su elastične i lako uđu u rupe na matičnoj,
gde se zakače kao udice. Tokom rada i starenja postaju krute tako da i najmanji dodir tokom
čišćenja ventilatora može da dovede do pucanja jedne od "jedinica", što neminovno otkačinje
kuler od matične, tako da se nakrivi na jednu stranu i više ne naleže lepo na procesor.
Kuler i dalje radi, tj. ventilator, ali više ne hladi procesor kako treba.

Ažurirao Movie Master - 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:47
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:48
OK, ako imaš vremena provjeri napone koje ti daje napajanje. Ili u BIOS-u ili sa Aidom64, bivši Everest. Odstupanja za 12V i 5V su do 5% a za 3,3V do 4%. RAM bi se preko matične trebao napajati sa 3,3V i ako ti to nije u redu (npr. da ti se očitava 2,6 ili 3,8V, što izlazi van toleriranih plus/minus 4%) dolazi ti do zamrzavanja RAM-a. Ono je ispravno ali napajanje nije a meni tvoj problem i vuče na problem sa memorijom. Ovo sve što kaže MM u vezi procesora i hladnjaka je točno ali užasno mnogo problema na računalima je vezano uz napajanje. Sretno!
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 16:05

Originalno postovano od strane Fokan Fokan piše:

OK, ako imaš vremena provjeri napone koje ti daje napajanje. Ili u BIOS-u ili sa Aidom64, bivši Everest. Odstupanja za 12V i 5V su do 5% a za 3,3V do 4%. RAM bi se preko matične trebao napajati sa 3,3V i ako ti to nije u redu (npr. da ti se očitava 2,6 ili 3,8V, što izlazi van toleriranih plus/minus 4%) dolazi ti do zamrzavanja RAM-a. Ono je ispravno ali napajanje nije a meni tvoj problem i vuče na problem sa memorijom. Ovo sve što kaže MM u vezi procesora i hladnjaka je točno ali užasno mnogo problema na računalima je vezano uz napajanje. Sretno!

correct

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Kod ležišta 775, ventilator na kuleru ne može da se odvoji od kulera kao na ranijim ležištima.
Skidaju se isključivo zajedno, a pričvršćeni su direktno na matičnu ploču pomoću 4 nožice
koje u delu koji ide kroz matičnu izgledaju kao dve "jedinice" okrenute jedna od druge i tanke
su jedva pola milimetra. Dok je sve to novo, nožice su elastične i lako uđu u rupe na matičnoj,
gde se zakače kao udice. Tokom rada i starenja postaju krute tako da i najmanji dodir tokom
čišćenja ventilatora može da dovede do pucanja jedne od "jedinica", što neminovno otkačinje
kuler od matične, tako da se nakrivi na jednu stranu i više ne naleže lepo na procesor.
Kuler i dalje radi, tj. ventilator, ali više ne hladi procesor kako treba.

+ ako se sve ovo dogodi, javlja se problem paste za procesor koja se "presuši" i ne radi više ono za šta je namenjena. 

p.s. Bez obzira šta je u pitanju, mišljenja sam da trebaš da rešiš da ti kuler na procesoru bude ispravan. Dugo sam se bavio poslom intalacija, reinstalacija i servisiranja kompjutera u ovlašćenim servisima kao dodatnom aktivnošću i video sam dosta slučajeva kada je dolazilo do lošeg rada kompjutera i crkavanja procesora zbog neispravnog kulera. Žao mi je što se ponavljam po tom pitanju, ali se jednostavno "ježim" od toga da ti ventilator na kuleru slobodno šeta... Uvek mi padne na pamet jedan od slučaja jednog klijenta koji je sa teškom mukom odvojio nešto novca da kupi neki polovan kompjuter i imao je isti problem kao ti, ali je kod njega na žalost sve pošlo "po zlu"... Confused

Veliki pozdrav. Snajp 

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 18:48
Evo, ako nešto znače screenshotovi iz HD Tune-a i AIDE. 

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 19:09
Umesto svih tih testiranja, već si mogao da skineš i očistiš kuler i ventilator na njemu i da naravno, zameniš pastu. Imaš po netu slikovna uputstva, ako ne znaš tačno kako i koliko se nanosi pasta. Mada, sumnjam da je problem koji imaš, izazvan slabim kontaktom između kulera i procesora, jer su tada simptomi drugačiji, ali svako pravilo ima izuzetak. Svakako ti je to prva i najjeftinija i najjednostavnija proba, možda i upali. I savet...procesor se dosta opterećuje kada si u biosu, tu odmah vidiš da li skače temperatura. To je najjednostavniji način. Ako ne ode preko 40 stepeni za 15-20 minuta, pasta, kuler i procesor su ok, pa traži drugi razlog.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.