Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - AVS Video Converter
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

AVS Video Converter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: AVS Video Converter
    Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 06:31

Video obrada je jedna od tema koju sam godinama "uspešno" izbegavao. Međutim, želeo bih da obradim neki film od 4,3 gb i da ga prilagodima za neke svoje, da kažem "uobičajene" potrebe. 

Program koji sam izabrao zbog meni lakšeg rada je:

AVS Video Converter

Program je lak za upotrebu, a ima i tutorijal: 

http://www.avs4you.com/Guides/convert-video-formats.aspx 

Pitanje koje me interesuje je sledeće:

Šta bi ste izabrali iz ovog padajućeg menija da dobijete avi fajl solidnog kvaliteta i veličine fajla od 700 mb - 1,5 gigabajta najviše?

Ili, možda ima predloga za neku "custom" varijantu?

Unapred zahvalan. Snajp

Ažurirao snajp - 09.Ožujak/Mar.2012 u 07:06
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 09:04
Kao prvo, uhvatio si se veoma pogrešnog programa kakvih ima na gomile i obično su sr... Dead

Kao drugo, nisi naveo koju vrstu audio/video fajla želiš da konvertuješ/smanjiš.

Uglavnom, od gotovo svih uobičajenih AV fajlova (osim flv) možeš u VirtualDub-u veoma
brzo (minut-dva) dobiti .avi fajl koji nadalje možeš obrađivati u AVIReComp 1.5, koji, gle čuda,
koristi VirtualDubMod i AviSynth. Obrada se vrši XviD kodekom, obavezno u dva prolaza,
što na kraju rezultuje kvalitetnim .avi fajlom željene veličine. Treba samo za trajanje do 2h
koristiti najmanje 700Mb a za preko 2h - 1.4GB, i uz to proveriti bitrejt originalnog audia i
po mogućnosti ga smanjiti/konvertovati na razumnu meru pre ubacivanja i AVIReComp,
da bi što više mesta ostalo za video kompresiju i kvalitetniju sliku. Audio AC3 5.1 ne treba dirati
ali u tom slučaju veličina izlaznog fajla ne sme biti manja od 1.4GB.

Ako te zanima, napraviću uputstvo kompletne procedure od VD-a do AviReComp-a.
Deluje komplikovano a ustvari je krajnje jednostavno i brzo. Kad jednom to uradiš,
radićeš isključivo tako.

Drugi program koji svima preporučujem je Prism Video Converter, ovde imaš uputstvo
sedmi i deveti post na prvoj strani. U istoj temi imaš i uputstvo za AVIReComp, znači treba
samo objašnjenje za prebacivanje mkv ili mp4 (najčešće koriščeni formati za HD materijal)
pomoću VirtualDub-a (1.10.0) u avi za par minuta.

Svi programi su naravno besplatni.

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 09:34

Hvala puno na odgovoru, i izvinjavam se što sam zaboravio da napišem koji ulazni fajl želim da smanjim.

Postoje 2 fajla koja želim da smanjim - jedan je ekstenzije mkv, a drugi je DVD koji želim da  smanjim (konvertujem) u DIVIX (avi), ali taj DVD koji želim da konvertujem još nije kod mene, pa ću njega da ostavim za kasnije.

Inače, drugi program koji si naveo imam instaliran (AVI recompiler) i znam da ga koristim, ali uvek zastanem pre nego što njega koristim, tj. kod toga kad treba mkv da konvertujem u avi. 

Moj osnovni zahtev je AVI fajl (veličine od 700 mb do 1,5 gigabajta), ali me interesuje koji kodek da koristim pri konverziji i tu uvek stanem, to jest ne znam koji bih izabrao od ovih dole ponuđenih, a ne bih da testiram svaki po 2 sata konverzije, da bih dobio neki stabilan avi fajl sa nekom normalnom slikom i zvukom.

Ako sam te dobro razumeo, iz ovog menija bi trebalo da koristim (DIVix, XVid) kodeke, ali koja od ova dva ponuđena? Hoće li onaj sa 768 kbps završiti posao? Jer, bilo koji program da koristim, to me i dalje zbunjuje. 

Shvatio sam i ono sa 2-pass prolazom dok sam ovih dana malo surfovao po net-u, jedino me zbunjuje iz ovog menija H.264 i XVid. Znam da su 720p i 1080p HD filmovi, MPEG mi je jasan, ali ove dve stavke ...Confused

Izvinjavam se ako pišem malo konfuzno, ali sam bežao od ove tematike, a sad me malo zainteresovala. Smile

Pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 09.Ožujak/Mar.2012 u 09:35

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 09:59

Rekoh ja da ću na kraju sam sebe da zbunim wallbashAko npr koristim ove XVid codece, da li su vrednosti na njima u redu, i da li nešto da povećam, ili da smanjim, ili da promenim?

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 10:44

Probao sam sad i Prism Convertor, i on je lagan za upotrebu, samo neće da mi konvertuje mkv. fajl - izbaci mi obaveštenje:

Shocked

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:04
Koristi slobodno XviD jer je u globalu bolji od DivX kodeka.

Na poslednjoj slici imaš prozor za podešavanje XviD kodeka. Prilično je komplikovano
objašnjenje rada u dva prolaza i za VD, dok za ovaj program mislim da nema šanse,
jer program na kraju određuje broj prolaza a ne kodek. To znači da sa ovim programom
radiš samo u jednom prolazu i na kraju dobijaš lošiji kvalitet slike, međutim, koliko vidim
odlučan si da radiš u njemu, pa nek ti bude.

Na poslednjoj slici imaš polje "Encoding type" gde treba da stoji "single pass".

Ispod je polje "Target size" sa čije desne strane imaš dugme za kalkulator kodeka.

Kao što možeš da vidiš, u prvom polju određuješ željenu veličinu avi fajla.
Ispod njega je nevažno polje Subtitles, pa zatim polje Format u kome obično
stoji AVI-Open DML. Zatim sledi sekcija Video u kojoj je prvi deo sastavljen
od tri polja u koje unosiš trajanje filma i jedno u koje unosiš broj frejmova u sek.
U donja dva polja ništa ne možeš uneti, samo pokazuju šta dobijaš određenjima
koja si postavio. (moguće je i ručno uneti proizvoljno željenu veličinu avi fajla)
Sledeća sekcija je za unos karakteristika audio dela avi fajla, što takođe utiče
na konačno određenje bitrejta XviD kodeka i na kraju klikneš na OK.

Dobio si nešto kao na prvoj slici. Za smanjivanje veličine AV fajla, veoma je bitna
rezolucija slike i bitrejt tonskog dela. Prevelika slika i bitrejt tona će kod avi fajla
od 700Mb sigurno dovesti do lošijeg kvaliteta slike, znači: veća rezolucija traži veći
avi fajl, što je moguće donekle kompenzovati smanjenjem audio bitrejta i tako
ostaviti više prostora za video kvalitet.

Sve ovde navedeno, AVIReComp sam radi, jedino bi morao da možda odsečeš (crop)
neželjena crna polja i anomalije oko slike, što sasvim sigurno smeta da dobiješ željenu
veličinu avi fajla, ili smanjiš rezoluciju/izmeniš format slike (16:9, 4:3...) i izmeniš bitrejt
tona (uvek preporučujem konstantni bitrejt za mp3).

I da, on uvek radi u dva prolaza, što verujem da ti smeta.Wink
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:09
Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

Probao sam sad i Prism Convertor, i on je lagan za upotrebu, samo neće da mi konvertuje mkv. fajl - izbaci mi obaveštenje:

Shocked

Zato što ti je XviD namešten na dva prolaza, što se vidi na slici koju si postavio.
Statsfile je potreban samo posle prvog prolaza (koji ga pravi), da bi drugi prolaz bio
adekvatno odrađen. Rekoh da je malo komplikovano objašnjenje kako pešaka raditi
u dva prolaza, zato postavi XviD na Single pass i biće sve u redu. Ne eksperimentiši
sa opcijama Prism-a za promenu veličine slike/kropovanja, samo ćeš badava gubiti
vreme. Prism je za brzo i efikasno konvertovanje iz drugih AV formata u avi i ostale
fomate koje podržava.

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:10

Izgleda da imam neki problem sa XVid codecima. Probao i dodatni softwer od NCH-a   

VideoPad Video Editor Profesonal

Testirao dva manja flv. fajla (isekao sam ih i spojio u jedan), ali renderovanje nije htelo da radi sa Xvid codecima, ali radi sa PAL-NTFC...

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:13

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Zato što ti je XviD namešten na dva prolaza, što se vidi na slici koju si postavio.
Statsfile je potreban samo posle prvog prolaza (koji ga pravi), da bi drugi prolaz bio
adekvatno odrađen. Rekoh da je malo komplikovano objašnjenje kako pešaka raditi
u dva prolaza, zato postavi XviD na Single pass i biće sve u redu. Ne eksperimentiši
sa opcijama Prism-a za promenu veličine slike/kropovanja, samo ćeš badava gubiti
vreme. Prism je za brzo i efikasno konvertovanje iz drugih AV formata u avi i ostale
fomate koje podržava.

Izvini, ja u međuvremenu još testirao, pa smo istovremeno postovali. Namestiću na 1-pass i sva ostala podešavanja, pa se javljam kad konvertujem. Big smile

p.s. istestiraću ja sve programe za obradu video-materijala, nije to meni neki problem. Samo treba da me nešto zainteresuje, a ovo jeste. Smile

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:16
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:13
Kao što napisah, XviD ti je postavljen na dva prolaza.... Big smile

Obrati pažnju da se ne bi opet nervirao i gubio vreme.
Ne na 1-pass, već na Single pass.

Ažurirao Movie Master - 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:15
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2012 u 11:34

Ne nosiš ti uzalud forumski nadimak "Movie Master". LOL

Kao što vidiš, ja sam zapamtio taj profil kao "Movie Master profil", i to će mi biti osnova za podešavanje svih ostalih programa. 

Još jednom punooo zahvaljujem!

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,164 sekundi.