Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Novi članovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pozdrav svima
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pozdrav svima

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
TheMrHeaven View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TheMrHeaven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pozdrav svima
    Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 11:16
Pozdrav!

Planiram da prevodim razne serije i filmove, ali me zanima jedno.
Zasto je srpski odvoje od cirilice? Ja konkretno prevodim sve na cirilicu i zasto je odvojen od srpskog, nema nikakve logike.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 11:25
Pa ima. Mnogi standalone playeri ne mogu da čitaju ćirilicu, pa je potrebno da se naglasi  koje je pismo. A naš je problem ili bogatstvo što imamo takvu situaciju s dva pisma.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 12:46
dobrodosli
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 12:55
i sad` ti smatraš da sam sve rekao i da nema šta da se doda, ili me namerno &%&//%/ kao u svakom ovakvom topicu, gde ja dam odgovor, objašnjenje, ispadam Baba Roga kod novih, a vi svi ostali Veliko M, Veliko M...LOL
Na vrh
TheMrHeaven View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TheMrHeaven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 13:13
Pa nemam sta vise da dodam. Ima neke logike. Mozda bi bolje da bude samo srpski
i kada to neko izabere onda da ispadne kao pop up ... cirilica ili latinica ....

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 14:07
Ma ne, ok si ti, nego je ovo bila pošalica sa mafijašemSmile
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 14:58
Učili su me da šutim ako nemam ništa pametno za reći (iako se toga ne držim u spam dijelu) ili ako je prije mene netko drugi već sve rekao. LOL
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 15:06
Originalno postovano od strane TheMrHeaven TheMrHeaven piše:

Pozdrav!

Planiram da prevodim razne serije i filmove, ali me zanima jedno.
Zasto je srpski odvoje od cirilice? Ja konkretno prevodim sve na cirilicu i zasto je odvojen od srpskog, nema nikakve logike.

Mnogo još ne umeju (da ne kažem "numeju") da raspakuju fajl iz winrar-a, a kamoli da podese plejer da prikazuje ćirilična slova. Nažalost, moramo podešavati sajt za svakojake, pa otuda ova "podela".
Dobrodošao na forum i srećno u poslu prevođenja. Wink
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2012 u 08:04
Originalno postovano od strane TheMrHeaven TheMrHeaven piše:

Pa nemam sta vise da dodam. Ima neke logike. Mozda bi bolje da bude samo srpski
i kada to neko izabere onda da ispadne kao pop up ... cirilica ili latinica ....

Oko 90% korisnika kompjutera, a pogotovo interneta želi što manje "kliktanja" za bilo šta Wink
Verovatno si već primetio - izabereš ćirilica, prevod je označen srpskom zastavicom, a u polju "release" dodatno upišeš ćirilica i znaće se na kom je pismu Smile

dobrodoslidobrodosli
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.