| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Red Tails (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Red Tails (2012)Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2012 u 20:47 |
Red Tails (2012)Žanr: Akcija / Drama Scenario: John Ridley, Aaron McGruder, John B. Holway (knjiga) Režija: Anthony Hemingway Glavne uloge: Terrence Howard, Cuba Gooding Jr., Bryan Cranston, Nate Parker, David Oyelowo, Tristan Wilds Godina proizvodnje: 2012 Zemlja porekla: SAD Trajanje: 125 min Courage has no color Sinopsis: Godina je 1944. Da bi
pomogao u ratu, Pentagon nema izbora osim da razmotri netestirane
afroameričke pilote eksperimentalnog trening programa Tuskegee. Baš kada
su mladi piloti bili sremni da se vrate kući, ukazana im je šansa da
pokažu svoju hrabrost. Ovi neustrašivi mladi piloti uzleteće u nebo da
bi se borili za svoju zemlju, ali i sudbinu slobodnog sveta. Rezime: Uprkos vrednoj priči zasnovanoj na činjenicama i očigledno dobrim namerama, Red Tails pati od jednodimenzionalnih likova, površnog dijaloga i sijaseta klišea. IMDB ocena: 5.8/10 Rotten Tomatoes rating: 38% Datum svetske premijere: 20. januar 2012. (Kanada, SAD) Trivija: - Cuba Gooding Jr. je već bio blizak ovoj temi, s obzirom da je glumio u filmu The Tuskegee Airmen. - Terrence Howard i Nate Parker su glumili zajedno u filmu Pride. - Prvi dugometražni film reditelja Anthonyja Hemingwayja. - Ovo je druga uloga Terrencea Howarda kao pilota Tuskegee, s obzirom da je prethodno glumio u Hart's War. -
George Lucas (producent filma) je režirao scene koje su ponovo
snimljene, pošto je Anthony Hemingway već počeo sa radom na prvoj sezoni
serije "Treme". -
George Lucas je radio na ovom projektu još od 1988. godine, ali nije
mogao da obezbedi finansijska sredstva od bilo kog velikog studija, jer
su verovali da bi snimanje filma sa samo crnom glumačkom ekipom bilo
potpuno neprofitabilno. Lucas je na kraju sam finansirao projekat,
uloživši 58 miliona dolara u produkciju filma, i još 35 miliona dolara
za marketing. - U cilju pripreme za film, George Lucas i
njegov tim su intervjuisali preživele pilote Tuskegee i omogućen im je
pristup njihovim originalnim dnevnicima misija. - Osim ovog, planirani su nastavak i predstavak filma. George Lucas želi Leeja Danielsa i Spikea Leeja da režiraju ove filmove. -
U intervjuu za The New York Times, George Lucas je izjavio da su
ličnosti Easy-ja i Lightning-a zasnovane na Martinu Lutheru Kingu i
Malcolmu X. - Anthony Hemingway je dugogodišnji fan Star
Wars-a. Prema njegovim rečima, kada se prvi put sastao sa Georgeom
Lucasom, bio je toliko uzbuđen da je izgovorio "Neka sila bude s tobom",
zbog čega je kasnije zažalio. Kada ga je Lucas kasnije angažovao, bio
je toliko uzbuđen da je počeo da plače. |
|
|
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2012 u 04:48 |
|
Red Tails (2012) ![]() http://www.imdb.com/title/tt0485985/ Režija: Anthony Hemingway Scenarij: John Ridley prema vlastitoj priči Žanr: Akcija, Avantura, Drama, Istorijski, Ratni Država: USA Jezik: Engleski, Talijanski, Njemački Trajanje: 125 min Terrence Howard ... Colonel A.J. Bullard Nate Parker ... Marty 'Easy' Julian Tristan Wilds ... Ray 'Junior' Gannon Elijah Kelley ... Samuel 'Joker' George Leslie Odom Jr. ... Declan 'Winky' Hall Kevin Phillips ... Leon 'Neon' Edwards Method Man ... Sticks (as Cliff Smith) Lee Tergesen ... Colonel Jack Tomilson Daniela Ruah ... Sofia Matthew Marsh ... Brigadier General Hauser Barnaby Kay ... Commanding General Westlake Josh Dallas ... Ryan (as Joshua Dallas) Michael Lindley ... Kellison Okezie Morro ... Jammer Aml Ameen ... Bag 'O Bones Za vrijeme Drugog Svjetskog rata, američka vojska je segregirala afro-američke pilote i veći dio rata su proveli na zemlji, sve dok ih nisu pozvali da se pod vodstvom pukovnika A.J. Bullarda bore za svoju zemlju. NAGRADE: 2012: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA; Nominacija za najbolji akciono avanturistički film. prevod uradio skorpion72 TITL Ažurirao Kneginja - 25.Ožujak/Mar.2012 u 04:49 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Svibanj/May.2018 u 19:42 |
|
OK film. Takodje i ekipa - Terrence Howard,Cuba Gooding Jr.,David Oyelowo i Nate Parker. Samo mala zamerka za ovaj ratni film, a to je da su likovi u filmu poprilicno bili opusteni i u zez fazonu, jer ipak... rat i ostalo.. trebali su likovi biti ozbiljniji jer je tema ozbiljna i situacije u filmu takodje.
|
|
![]() |
|
Lazarus74
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2018 u 08:38 |
|
Super film,volim filmove iz 2 S.R. a ovaj su napravili stvarno dobro.Primetio sam da filmovi sa manje poznatim glumcima kao i ovaj imaju veci uspeh.
|
|
|
Lazarus74
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Svibanj/May.2018 u 19:40 |
|
Lazarus74, naravno. Oduvek je tako i bilo. Neko ''pati'' od tih nekih precenjenih imena a ja sam uvek nekako alternativa sto se toga tice. Neko ovaj film nije hteo ni da gleda ako nije prepoznao nijedno zvucno ime. U ovom slucaju neko kao npr Denzel Washington ili Morgan Freeman. A i Wesley Snipes(dok je bio ''poznat''). Ali meni su ona 4 pomenuta glumca iz filma podjednako dobri glumci kao i ''clanovi elite''. U prevodu, svuda mozemo naici na precenjenost a i kontra tome.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |