| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nominacije za Oskara 2012. |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nominacije za Oskara 2012.Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:05 |
|
|
Film:
Režija:
Glavna ženska uloga:
Glavna muška uloga:
Sporedna ženska uloga:
Sporedna muška uloga:
Adaptirani scenario:
Originalni scenario:
Animirani film:
Strani film:
Dokumentarni dugometražni film:
Dokumentarni kratki film:
Scenografija:
Fotografija:
Kostim:
Šminka:
Muzika:
Pesma:
Montaža:
Montaža zvuka:
Miks zvuka:
Vizuelni efekti:
Kratki animirani film:
Kratki akcioni film:
|
||
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:06 |
|
|
Ono što mi je prvo palo u oči da su debelo iskulirali Goslinga i "Drive, pa Lars von Trier...
|
||
|
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:42 |
|
|
Meni je, naravno, upalo u oči da su iskulirali Fasbender.
EDIT: I Tildu Svinton. Ažurirao VBojana - 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:49 |
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:58 |
|
Verujem da misliš na Shame? Da, tačno, to sam zaboravio. |
||
|
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 17:47 |
|
|
Da, Shame su zapravo potpuno ignorisali.
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 18:46 |
|
|
Bitno da je Bred Pit nominovan... Ovde jedino ženske nominacije imaju smisla... |
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 20:36 |
|
|
Iz iskustva znam da su najbolji filmovi u kategoriji "na stranom jeziku". Tu ima najmanje jedno remek delo, znamo i koje. Takođe, ni Rundskop aka. Bullhead http://www.imdb.com/title/tt1821593/ sigurno nije za baciti. Ostalima se nadam uskoro.
Ažurirao srkis - 24.Sijecanj/Jan.2012 u 20:40 |
||
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
||
![]() |
||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2012 u 20:56 |
|
|
Koji su li im samo kriterijumi za najbolji film što se tiče minimalne dužine prikazivanja u bioskopim pre izbora?
Extremely Loud & Incredibly Close tek pre nekoliko dana imao zvaničnu premijeru. The Artist takođe, Hugo pre 2 meseca, Descendas i War Horse u decembru... Ažurirao novy78 - 25.Sijecanj/Jan.2012 u 22:00 |
||
|
|
||
![]() |
||
igniss
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 202 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2012 u 23:29 |
|
Ne znamo baš svi koje je to remek delo. Ako misliš na "Razvod", molio bih i da mi neko objasni zašto je ovaj film remek delo i po čemu se razlikuje od mora drugih filmova koji igraju na istu kartu. Film drži pažnju, ali nijednog trenutka nisam imao utisak da gledam nešto zaista dobro što zavređuje toliku pažnju i nagrade. |
||
|
|
||
![]() |
||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 01:48 |
|
|
@ igniss
U pravu si, mislio sam na "Razvod". A pošto si pitao "zašto je ovaj film remek delo", da ne bih ja izmišljao toplu vodu, evo ga komentar jednog posetioca IMDB, iz Londona (jul 2011.)
"If mainstream cinema leaves you soulless, see this film.
If you have a modicum of intelligence, see this film. If you like great acting and directing, see this film. If you like great writing and editing, see this film. If you have an interest in law, see this film. If you are a parent, see this film. A Separation is not harrowing or depressing. Fear not as I did before. If you don't like subtitles, you will forget they are there. Do not read any more detailed reviews. Go without preconception. A Separation deserves all the plaudits it is getting and deserves a much wider audience. Minimalistic and economic, a Separation is one of the finest, most chiselled pieces of cinema of this millennium." Trideset jedna i kusur hiljada ljudi širom sveta ocenila ovaj film sa (kvalifikovanih) prosečnih 8.6! (btw, čista prosečna ocena je 9.1) Da mi je neko pričao da će toliko ljudi uopšte čuti za neki iranski film, a kamo li odgledati ga, pa još i oceniti na IMDB... Ažurirao srkis - 26.Sijecanj/Jan.2012 u 02:05 |
||
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
||
![]() |
||
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 11:29 |
|
|
Akademija je po svom predvidljivom kriterijumu prednost dala/daje biografskim filmovima i filmovima prema adaptacijama književnih djela.I naravno smeta mi koliko god bila dobra glumica, podilaženje Meryl Streep (šta god ona snimila). Dotični film nisam pogledao, ali što je previše, previše je...
Definitivno apsolutni gubitnik ili pobjednik ovih Oscara će biti "The Artist" za koji svesrdno navijam. Također se slažem sa Bojanom i Darijem u vezi Fassbendera i Goslinga, jer su oni svakako obilježili prethodnu godinu, kao i Brad Pitt kojega ipak nisu više mogli zaobilaziti. Nema Eastwooda i njegovog J.Edgara, što mi govori da je veteran (što i po komentarima na imdb.) nakon dužeg vremena podbacio. I naravno slažem se sa kolegom Srkisom, da nam najveće blago dolazi u kategoriji stranog filma, gdje se izdvaja "A Separation" kao ozbiljan favorit da uzme Oscara. Ažurirao A2D2 - 26.Sijecanj/Jan.2012 u 11:31 |
||
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 13:57 |
|
|
glupot, ma svake godine nas iznenade sa nekim glupostima. Ne mogu da razumem da je neki nemi film dobio toliko nominacija....... Mislim...... što je puno, puno je....
Znam da se mnogi neće ložiti, ali šta da se radi... |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 14:11 |
|
|
The Artist je puno više o njemog filma.To je jedan eksperimentalni film.
Govori o samom Holivudu i njegovom značaju za razvoj filma ,a ti nijemi gegovi i gluma su i sada zastupljeni.Recimo Jim Carrey je sigurno ukrao par gegova od Buster Keatona, kao što ih je krao njegov prethodnik Jerry Lewis itd... The Artist je jednostavno ljubav čovjeka prema pokretnim slikama i kao što se retro odjevne stvari vraćaju u modu, tako i modificirani nijemi film može opet nešto novo da ponudi sedmoj umjetnosti. Ažurirao A2D2 - 26.Sijecanj/Jan.2012 u 15:40 |
||
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
||
![]() |
||
akishka
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2012 u 00:22 |
|
|
A gde je "Carnage" Romana Polanskog tj Jasmine Reze ?
|
||
|
...as times go by...
|
||
![]() |
||
ilija666
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 10.Studeni/Nov.2005 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 27 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 01:27 |
|
|
Došao sam samo da opljunem po The Descendants, tunjavoj apologiji američkog sistema vrednosti. Nadam se da dobija The Artist i Bullhead, a od dokumentaraca Paradise Lost. War!
|
||
|
Holy Magic,Holy Life
Hail Crowley,Hail RAW http://www.duhovnirazvoj.com/Tekstovi/Robert%20Anton%20Vilson.htm |
||
![]() |
||
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 02:12 |
|
Film moze biti smece, ali je bitno da imaju "zvezdu" na crvenom tepihu. Breda Pita, na primer. |
||
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
||
![]() |
||
felicx
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 28.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 13:47 |
|
|
Poledao sam zasada The Artist, The Descendants, The Help, Moneyball i Midnight.
Artist je dva koplja iznad ostalih. Od stranih sam gledao Rindskop i remak-djelo. Oba su bolja od svih američkih. Konkurenciju im ionako spašava francuski film:) |
||
![]() |
||
saleranca
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 13:38 |
|
|
||
![]() |
||
saleranca
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 13:42 |
|
|
moji favoriti :
1.najbolji film : ,,The Descendants-potomci,, rezerva:the help 2.najbolji film van eng.gov.pod. :,,A Separation,, 3.glavna muška uloga:,,A Better Life,,rezerva:The Descendants 4.glavna ženska uloga:,,the help,, 5.sporedna ženskauloga:,,Albert Nobbs,,rezerva : the help 6.režija:,,The Descendants-potomci,, rezerva:the artist 7.scenografija:,,war horse, 8.fotografija,,the tree of life,,rezerva:War Horse 9.montaža:,,The Girl with the Dragon Tattoo,, 10.scenario-original:,,a separation,, 11.adapt.scenario:"The Descendants" hvala i čujemo se - saleranca
|
||
![]() |
||
Esteta1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 21:24 |
|
|
Što se mene tiče, stvari stoje ovako.
Najbolji film: Gledao sam ih skoro sve i mislim da primetno odskaču ''Midnight in Paris'' i ''Artist'', što znači da bi trebao da pobedi ''Artist''. Režija: Ako je već tako, podrazumeva se da pobeđuje Hazanavicius. Muška uloga: Jean Dujardin je bio jako dobar, lako može da dobije, ako mu ne zasmeta dosadašnja anonimnost. Pitt i Clooney nisu bili loši, ali nisu to toliko teške uloge koje bi trebale da vrede Oskara. Još nisam gledao Demiána Bichira u "A Better Life", ali sumnjam da može da prođe. Ženska uloga: Meryl Streep, skoro sam siguran. Odlično je odigrala, nema neku konkurenciju, ako već ovoliko šije Katharine Hepburn po broju nominacija, vreme je da je sustigne i po broju Oskara, sve u svemu ovo je prava prilika. Originalni scenario: Moguće da Vudi Alen ima šanse da ovde osvoji utešnu nagradu, inače će opet dobiti Hazanavicius, mada mu možda dva Oskara odjednom budu previše. Ažurirao Esteta1 - 15.Veljaca/Feb.2012 u 21:32 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |