| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Razno ruter-modem problemi/rešenja |
Odgovori
|
| Korisnik | |
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Razno ruter-modem problemi/rešenjaObjavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 17:30 |
|
Ovako, moj brat je prikljucio kablovski internet kojeg smo proverili na speedtest da je oko 25mbit dl/up, to je kad povezes utp kabel direktno sa mreznom karticom na laptop.
Ali kad ukljucim to u ovaj ruter, brzina postane jedva 12mbit, ma gde god postavis laptop i ispred rutera brizna je ista, kao da je ruter ogranicio brzinu na 12mbit i nista vise. Ima li nacin da se poveca mogucnost rutera da daje vecu konekciju ili ne? Probacu kasnije citao sam na nekim forumima da mozes iglom da ga resetujes na fabricka podesavanja i tako prihvati novu brzu konekciju jer je kod mene ranije koriscen na 12mbit pa valjda pamti to.
Ažurirao icemaher - 18.Prosinac/Dec.2011 u 17:32 |
|
![]() |
|
jobenty
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 20:10 |
|
Možda ti nešto od ovoga može pomoći
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=WL-530g%20V2&p=11&s=2&os=17&hashedid=sDeBWBZQD8Fqc6U9 |
|
![]() |
|
bobiska
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 31.Svibanj/May.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 785 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 22:59 |
|
Da li je na laptopu Windows 7? Probaj starije/novije drivere za wireless, ako je odgovor "da". Edit: Sada vidim da router ima i lan portove, pa mi tek onda nije jasno da li pričaš o wifi lošem protoku ili i kada laptop povežeš sa routerom utp kablom? Ažurirao bobiska - 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:01 |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:41 |
|
Mislim da je stvar samo u mogućnostima bežičnog rutera i njegovom podešavanju.
Pogledaj koje su mu mogućnosti protoka signala, možda je tu ograničen. Ažurirao Movie Master - 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:46 |
|
![]() |
|
bobiska
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 31.Svibanj/May.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 785 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:46 |
|
I kad hoćeš da uživaš u blagodetima wifi-ja?
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:47 |
Jbg, kasno sam ukapirao da je bežični ![]() A kad već je'm g... možda ovde nešto bude od pomoći: http://www.ehow.com/how_6466055_connect-wifi-asus-wl_530g-router.html Ažurirao Movie Master - 18.Prosinac/Dec.2011 u 23:54 |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2011 u 17:43 |
|
Jbg zaboravio sam sinoc da resetujem ruter
, a probacu ova uputstva, hvala. Problem je kad utp kabel ukljucim u dsl port na asus ruter i koristim internet preko wireless, zato sam i rekao koliko god da priblizim ruter brzina je oko 12mbit, a direktno kad prikljucim utp kabel u mreznu na laptop brzina je 25mbit up/dl. Veza je po glavne ulice opticki kabel a od ulice do kuće utp kabel.
|
|
![]() |
|
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2011 u 22:13 |
|
Prosto...ti koristis 12 mbita, a komsije 13..... Salim se, ali posto sam citao nesto ovih dana o tome, vidi koja su mu ogranicenja. A i sam kazes da si ga ranije koristio za internet od 12 mbita. Ako ti radi na 802.11b neces izvuci vise nego sto si izvukao. Ako ti radi na 802.11g moze ladno do 54 mbita. Kako....mislim da ce ti ipak MM bolje objasniti. |
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 22:15 |
|
Pošto nemam sad ruter(dao sam ga bratu), a mrzi me nakon svakog paljenja pc-a da radim dial up, rešio sam problem ovako:
Polje gde je Prompt for name and password neka ostane prazno, ne selektujte ga. Onda, idite u Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center odaberite: Change adapter settings Nadjite konekciju koju koristite za konektovanje sa internetom, desnim klikom je vucite dole u start - all programs - startup i odaberite Create shortcut here. Ili otvorite ovaj folder: C:\Users\Vaše ime koje ste stavili pri instalaciju windows-a\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup pa u njega stavite shortcut od ove konekcije. Tako će prilikom svakog paljenja pc-a automatski da vas konektira sa internetom bez da mrdate prstom aka kao da imate ruter(bar za konektiranje) ![]() Nadam se da će koristiti nekome ovo. Ažurirao icemaher - 17.Ožujak/Mar.2012 u 23:00 |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 22:34 |
|
Ček, imaš dial-up? To je onda broadband konekcija valjda...
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 22:40 |
|
Pa to, broadband
, zbunio sam se, tako sam pisajuci negde procitao Dial up pa sam to napisao.Inace pise Wan Miniport PPPOE. Direktno ide utp kabel u mrežnoj i praviš konekciju. |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 22:50 |
|
Ma ok, samo mi čudno, brate otkud ti na dial upu onu brzinu imaš!
![]() Znači, nemaš uopće router više... To kablovska ovo-ono, ha? |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 22:57 |
), na 12mbit-12mbit za 7eura mesečno.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2012 u 23:09 |
|
Sad je na modem, nije na ruter.
To mu bilo samo test mjesec kaliko da se napravi manga i da se hvali. ![]()
btw. Zar nisu te opcije na win.7 po defaultu ovako oznacene? Ovo je potrebno rucno ovako stimati na XP. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2012 u 00:03 |
|
Ja sam od-selektirao samo to, po default je selektovano na win7.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |