Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ripanje DVB titlova - drugi način
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ripanje DVB titlova - drugi način

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ExtraJa View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ExtraJa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ripanje DVB titlova - drugi način
    Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 14:33
Drugari juče sam pitao gdje da postavim ovo uputstvo pošto sam ga završio ali kako mi nitko nije odgovorio odlučio sam da otvorim novu temu a ne da stavim u onu sličnu ovoj a evo i zašto:
vidio sam da je kolega Fahro (kojemu je moja priča oko ovoga pomogla) uspio da dobije titlove te je i napravio uputstvo u vezi toga, moje je još veće i zauzima više prostora. Tako da ako bi i ja dodao svoje u istu temu bilo bi i nepregledno a i teško za pronalaženje pa stoga mislim da je ovako lakše za pronaći.
Druga stvar je da se njegov metod odnosi na snimanje preko sky kartice a moj preko sat. resivera (što je u suštini ista stvar ali kad pogledate oba uputstva vidjećete da su nam samo početci isti - što je jasno jer sam ja napisao šta i kako sam koristio pa je on razvio svoj metod), osim toga u pitanju je i upotreba različitih alata.

Nadam se da će ovi postupci ostati odvojeni ali ako osoblje sajta smatra drugačije onda neka tako i radi!

Link za download:

http://www.mediafire.com/view/?h6paw0slmlqcugs

Ažurirao ExtraJa - 25.Lipanj/Jun.2012 u 00:15
Na vrh
Fahro View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fahro Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 21:28
Pozdrav,svaka cast,kolega,uistinu odlican jos jedan nacin ripanja. Bas cu probati da isprobam kako ovaj nacin funkcionise. Jos jednom bravo i svaka cast za tutorijal.Clap
Dragon Lee
Na vrh
mirko46 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirko46 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 10:06
Dobar nacin, ali mislim da je puno jednostavnije koristiti projectx, tako da ti umjesto hrpe BMP slicica izbaci tri datoteke: sup, idx i IFO. Nakon ekstrahiranja, IFO ili idx se otvori u programu SubRip 1.40 (1.50 ne radi dobro).

Da bi se dobile ove tri gore navedene datoteke, potrebno je u projectx-u PreSettings pod "output", za demux (stream types to process) odabrati samo Subpicture, a zatim pod opcijom "subtitle", postaviti sljedece parametre.

subtitle export formats :SUP

draw text with black outline: moze, ali ja ga ne koristim

Font i Val mozete ostaviti kako jesu.

simulate DVB Subpictures IRD model....tu se trebate malo igrati i eksperimentirati da vidite koji vam model najbolje odgovara. Ja dosta cesto koristim UKFreeview(mc)

jos trebate oznaciti kvacicom posljednju opciju additional export as VobSub.

Nakon toga pokrenete ekstrahiranje i dobijete sup, idx i IFO za onoliko streamova podnapisa, koliko ih ima u ts datoteci.

Ekstrahiranu idx ili IFO datoteku otvorite u SubRip 1.40 i dalje je proces isti kao i kod ripanja podnapisa sa DVD-a. Ukoliko vam slova za OCR nisu dobra i SubRip ih ne moze prepoznati, pokusajte u projectx-u s nekom drugom opcijom pod "simulate DVB Subpictures IRD model". Jedna sigurno funkcionira.

Ovom metodom smanjuje se broj programa sa 5 na 3, a u subtitle (srt) datoteci vec postoji upisano vrijeme, tako da u Subtitle Workshopu, podnapis treba samo sinkronizirati s video materijalom za koji je namjenjen.

Ispricavam se unaprijed ukoliko na ovom forumu vec postoji objasnjenje za ovu proceduru. Ukoliko ga nema, a kod nekih od vas postoji interes da se sve ovo malo detaljnjije objasni, rado cu sloziti neki opsirniji tutorijal, mada smatram da je i ovo sasvim dovoljno.

Na vrh
ExtraJa View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ExtraJa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 13:13
Pozdrav drugar, drago mi je da ima onih koje ova tematika zanima iz bilo kojih razloga. Iskreno rečeno, nešto od ovoga što si ti naveo sam ja i pokušavao (ali nisam se puno igrao sa opcijama u projectx-u jer teško je nabaviti neko uputstvo na netu a da je detaljno, a da idem i ispitujem nemam baš ni toliko volje a ni vremena) ali nikad nisam iz takvog sup-a u subrip programu dobio ono što sam htio tj. cijeli titl. Za ovo pretpostavljam je razlog to podešavanje opcija o kojima govoriš ali vidjeću da i to pokušam a do tada ja se držim gore postavljenog svog metoda.
Da ne bi bilo sad da ja to nešto okolišam reći ću odmah, ako ti nije problem napravi ti to uputstvo ako imaš vremena i volje jer ne bi vjerovao kakve sve stvari ljudi pitaju na netu (oni koje ovo zanima). Što detaljnije i slikovitije bude to će manje ljudi da postavlja pitanja i nadam se porasti broj onih koji će da rade sa titlovima a osim toga i meni (i drugima) će biti jednostavnije nekoga uputiti na to uputsvo a ne objašanjavati mu šta i kako.
Nadam se da ćeš ga uskoro postaviti ovdje na zadovoljstvo svih nas   Thumbs Up
Na vrh
jobenty View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jobenty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 19:25
Ako sam dobro shvatio radi se o alatu za ripanje titlova sa DVB satelitskih programa. Zanima me mogu li istim alatima ripati titlove i sa DVB-T signala ???
Na vrh
ExtraJa View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ExtraJa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2011 u 21:25
Originalno postovano od strane jobenty jobenty piše:

Ako sam dobro shvatio radi se o alatu za ripanje titlova sa DVB satelitskih programa. Zanima me mogu li istim alatima ripati titlove i sa DVB-T signala ???

Napisao sam ovo u onoj drugoj temi a to je, nažalost ne možeš jer su kod dvb-t titlovi zalijepljeni (sastavni dio) u slici. Tako da ostaje ti ili da se okaniš toga ili da to snimiš i onda prekucavaš!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.