Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ubrzajte rad Windows 7
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ubrzajte rad Windows 7

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ubrzajte rad Windows 7
    Objavljeno: 12.Svibanj/May.2010 u 18:05

Ubrzajte rad Windowsa 7

Windows 7 već nudi poprilično ubrzanje u odnosu na Vistu, a mi vam nudimo još nekoliko savjeta da taj OS učinite još bržim. Ovi savjeti će biti posebno korisni vlasnicima malo starijih računala za koje je novi operativni sustav malo prevelik zalogaj.

Isključite indeksirano pretraživanje

Desnim klikom na ikonu Computer izaberite Manage, zatim kliknite na Service and Applications. Nakon toga kliknite na Services. Pronađite stavku Windows Search, desno kliknite na nju i odaberite Properties. Na ekranu koji se pojavio morate onesposobiti (disable) stavku Startup type. Klinite Apply i zatvorite sve prozore. Indeksirano pretraživanje stalno prati određene datoteke i tako u vrlo kratkom vremenu daje rezultate. Ne koristite li često funkciju pretraživanja, nećete ni osjetiti da ste isključili indeksiranje.

Isključite Aero

Desnim klikom na ikonu Computer izaberite Properties, a zatim Advanced System Settings da se otvori prozor System Properties. Na tabu Advanced izaberite Performance pa Settings, a potom  Custom i isključite sve ponuđene opcije osim zadnjih četiri. Ako želite, možete isključiti i treću odozdo. Aero uljepšava Windowse, ali nakon nekoliko dana ili tjedana zasitit ćete se novosti i bit će vam svejedno kako Windowsi izgledaju, a brži rad će vam u većini slučajeva značiti puno više od izgleda.

Isključite UAC

Konstantno paljenje UAC-a, koji štiti vaše računalo od neovlaštenog pristupa, troši određeno vrijeme i usporava rad na računalu pa možete isključiti opciju User Access Control. Imajte na umu da ćete tako sniziti sigurnosni nivo vašeg računala.

Na Control Panelu otvorite User Accounts pa kliknite na Change User Account Control Settings, a zatim nađite Never Notify. Kliknite OK i ponovo pokrenite računalo.

Isključite Sidebar i Gadgete

Desnim klikom na Sidebar izaberite Properties. Na prozoru koji se otvori maknite kvačicu sa stavke Start sidebar when Windows Starts. Na taj način ćete uštedjeti neko vrijeme pri pokretanju Windowsa.

Isključite Thumbnail Preview

Opcija Thumbnail Preview pokazuje sadržaj direktorija prije nego što korisnik uđe u njega. To znači da operativni sustav stalno motri sadržaj svih direktorija, a to doista troši resurse.

Dvostruko kliknite na Computer, zatim na meni Organize i izaberite Folder and Search Options. Pod sekcijom Folders Options kliknite na tab View i stavite kvačicu na opciju Always show icons, never thumbnails.

index.hr

Na vrh
Packy View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Packy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 01:44
Eh, sve ono što volim na sedmici. Ipak ću istrpeti to malo usporenje :D
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 02:08
Isklucite te stvari i imate XP na dlanu.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 23:28

Sta je XP nego ulepsan WIN 2000 + novi drajveri?

:-)

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 23:37
ma meni leti kao ferrari f50 hard top, sve šljaka kao do Doxa LOL
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2011 u 09:52

Najzad sam bio prinuđen da pređem na win 7, i ovaj post mi je stvarno olakšao život.

Thanks Smile

P.S. U postupcima opisanim pod "Isključite Aero" nikako ne bih odštiklirao stavku "Show Windows contents while dragging", dosta kvari izgled a nema praktično nikakvog uticaja na performanse. Osim, možda na nekoj baš-baš kršini od grafičke.

Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 12:10
sve radi na sedmicu, osim programa alcohol, trebas pronaci verziju koja radi pod win7. I nod radi iako te predupredjuje da trebas traziti drugu verziju.
Za drajvere idi u device manager, update nekom drajveru i sam ce ti pronaci preko neta.
Na vrh
fiko View Drop Down
Translator
Translator

Ferrari Fan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fiko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 13:00
Da vam pri podizanju sistema ne bi pokretao suvišne programe to bi trebalo ovako da izgleda

Zavisi koji antivirus imate, tako štiklirate ali više od ovog vam ne treba, mnogo ubrzava samo podizanje sistema.

Ažurirao fiko - 16.Srpanj/Jul.2011 u 13:02
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 14:19
Originalno postovano od strane fiko fiko piše:

Da vam pri podizanju sistema ne bi pokretao suvišne programe to bi trebalo ovako da izgleda

Zavisi koji antivirus imate, tako štiklirate ali više od ovog vam ne treba, mnogo ubrzava samo podizanje sistema.

Meni je i osnovna verzija win 7 os-a radila super. Presao sam na win 7 sp 1 i sada radi jos bolje. Da budem iskren nisam do sada primetio bilo kakve zadrske ili neko predugo podizanje sistema na startu. Sve je podeseno po difoltu i sve radi bez problema. Mozda kolega da se ti resis tog Kasperskog(starog davitelja) racunara...LOL
live long and prosper
Na vrh
fiko View Drop Down
Translator
Translator

Ferrari Fan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fiko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:00
Znam da je on težak za svaki sistem ali meni odgovara, to sam stavio samo da ne bude kao na jednom kompu što sam video, podizanje sistema je trajalo par minuta.
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
Na vrh
francuz1111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj francuz1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:36

Originalno postovano od strane fiko fiko piše:

Znam da je on težak za svaki sistem ali meni odgovara, to sam stavio samo da ne bude kao na jednom kompu što sam video, podizanje sistema je trajalo par minuta.

obično ti dosta pomaže da poisključujes samo one stvari koje imaju veze sa update-om nekih programa... nemaš potrebe isključivati sve ostalo , osim ukoliko to nije neki program poput kasperskog koji oduzima mnogo resursa... pošto ti je to osnovna AV zaštita,suludo bi bilo isključivati ga... odavde vidim samo "nero home" askov updater i programe poput tih slobodno ubij... trebalo bi da ti je efekat brzine podizanja sličan kao i sada,za nijansu sporiji, ali zato OŠ pokreće većinu programa koji su ti potrebni...

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 20:05
Ovako, imam graficku na koju imam prikljuceno LCD 22" i plazmu. SVE radi odlicno jedino jedna stara igrica Dynomite. Rezolucija je 1680x1050, duplicate displays. Problem je sto igricu ne mogu igrati na full screen, javlja da moram ili sami windows mora promeniti color scheme na basic, ne moze aero bla bla. Promenio sam na basic, opet nece, idem u opcije igri, stavim full screen, opet se prebaci u windowed. Smesno je ali bitna mi je igrica na full screen, ne zbog mene  Big smile Novi su drajveri na graficku, win7 u pitanju.

Ažurirao icemaher - 13.Listopad/Oct.2011 u 20:09
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 20:45
Zaboravi. Imao sam takvih problema. Previše zajCensoredancije i kopanja po raznim temama na netu. Jednostavno ju je vrijeme pregazilo.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:01
Kako da kazem nekome da je zaboravi, nije to resenje, ubice meLOL
OkWink
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:04
Reci mu preko telefona. LOL
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:30
tu je u sobiLOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:33
Onda ti izađi pa nazovi. LOL
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 16:25
kako da ugasim action center u win7, ona zastava dole desno sa porukama, obnovi update, skeniraj pc, novi drajver imas za ovo... :(
[spoiler][/spoiler]
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 16:45
Start - Control Panel - Action Center - Change User Account Control Settings i odaberi "Never Notify".
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 18:00
znam, to je za UAC, ja trazim da ugasim komplet onaj action center, da nemam vise zastavu dole desno sa crvenim X gde mi kaze da moram ono srediti, ovaj program moram podesiti, novi drajver izasao:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,154 sekundi.