| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ubrzajte rad Windows 7 |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ubrzajte rad Windows 7Objavljeno: 12.Svibanj/May.2010 u 18:05 |
Ubrzajte rad Windowsa 7Windows 7 već nudi poprilično ubrzanje u odnosu na Vistu, a mi vam nudimo još nekoliko savjeta da taj OS učinite još bržim. Ovi savjeti će biti posebno korisni vlasnicima malo starijih računala za koje je novi operativni sustav malo prevelik zalogaj. Isključite indeksirano pretraživanje Desnim klikom na ikonu Computer izaberite Manage, zatim kliknite na Service and Applications. Nakon toga kliknite na Services. Pronađite stavku Windows Search, desno kliknite na nju i odaberite Properties. Na ekranu koji se pojavio morate onesposobiti (disable) stavku Startup type. Klinite Apply i zatvorite sve prozore. Indeksirano pretraživanje stalno prati određene datoteke i tako u vrlo kratkom vremenu daje rezultate. Ne koristite li često funkciju pretraživanja, nećete ni osjetiti da ste isključili indeksiranje. Isključite Aero Desnim klikom na ikonu Computer izaberite Properties, a zatim Advanced System Settings da se otvori prozor System Properties. Na tabu Advanced izaberite Performance pa Settings, a potom Custom i isključite sve ponuđene opcije osim zadnjih četiri. Ako želite, možete isključiti i treću odozdo. Aero uljepšava Windowse, ali nakon nekoliko dana ili tjedana zasitit ćete se novosti i bit će vam svejedno kako Windowsi izgledaju, a brži rad će vam u većini slučajeva značiti puno više od izgleda. Isključite UAC Konstantno paljenje UAC-a, koji štiti vaše računalo od neovlaštenog pristupa, troši određeno vrijeme i usporava rad na računalu pa možete isključiti opciju User Access Control. Imajte na umu da ćete tako sniziti sigurnosni nivo vašeg računala. Na Control Panelu otvorite User Accounts pa kliknite na Change User Account Control Settings, a zatim nađite Never Notify. Kliknite OK i ponovo pokrenite računalo. Isključite Sidebar i Gadgete Desnim klikom na Sidebar izaberite Properties. Na prozoru koji se otvori maknite kvačicu sa stavke Start sidebar when Windows Starts. Na taj način ćete uštedjeti neko vrijeme pri pokretanju Windowsa. Isključite Thumbnail Preview Opcija Thumbnail Preview pokazuje sadržaj direktorija prije nego što korisnik uđe u njega. To znači da operativni sustav stalno motri sadržaj svih direktorija, a to doista troši resurse. Dvostruko kliknite na Computer, zatim na meni Organize i izaberite Folder and Search Options. Pod sekcijom Folders Options kliknite na tab View i stavite kvačicu na opciju Always show icons, never thumbnails. index.hr |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Packy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 19.Svibanj/May.2005 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 115 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 01:44 |
|
Eh, sve ono što volim na sedmici. Ipak ću istrpeti to malo usporenje :D
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 02:08 |
|
Isklucite te stvari i imate XP na dlanu.
|
|
![]() |
|
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 23:28 |
|
Sta je XP nego ulepsan WIN 2000 + novi drajveri? :-) |
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2010 u 23:37 |
|
ma meni leti kao ferrari f50 hard top, sve šljaka kao do Doxa
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
realpetko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2011 u 09:52 |
|
Najzad sam bio prinuđen da pređem na win 7, i ovaj post mi je stvarno olakšao život. Thanks P.S. U postupcima opisanim pod "Isključite Aero" nikako ne bih odštiklirao stavku "Show Windows contents while dragging", dosta kvari izgled a nema praktično nikakvog uticaja na performanse. Osim, možda na nekoj baš-baš kršini od grafičke. |
|
|
|
![]() |
|
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 12:10 |
|
sve radi na sedmicu, osim programa alcohol, trebas pronaci verziju
koja radi pod win7. I nod radi iako te predupredjuje da trebas traziti
drugu verziju.
Za drajvere idi u device manager, update nekom drajveru i sam ce ti pronaci preko neta. |
|
![]() |
|
fiko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Ferrari Fan Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Bački Petrovac Status: Offline Points: 390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 13:00 |
|
Da vam pri podizanju sistema ne bi pokretao suvišne programe to bi trebalo ovako da izgleda
Zavisi koji antivirus imate, tako štiklirate ali više od ovog vam ne treba, mnogo ubrzava samo podizanje sistema. Ažurirao fiko - 16.Srpanj/Jul.2011 u 13:02 |
|
|
|
|
![]() |
|
taxidell
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Ban. Karlovac Status: Offline Points: 1635 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 14:19 |
|
|
|
live long and prosper
|
|
![]() |
|
fiko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Ferrari Fan Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Bački Petrovac Status: Offline Points: 390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:00 |
|
Znam da je on težak za svaki sistem ali meni odgovara, to sam stavio samo da ne bude kao na jednom kompu što sam video, podizanje sistema je trajalo par minuta.
|
|
|
|
|
![]() |
|
francuz1111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 16.Listopad/Oct.2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:36 |
|
obično ti dosta pomaže da poisključujes samo one stvari koje imaju veze sa update-om nekih programa... nemaš potrebe isključivati sve ostalo , osim ukoliko to nije neki program poput kasperskog koji oduzima mnogo resursa... pošto ti je to osnovna AV zaštita,suludo bi bilo isključivati ga... odavde vidim samo "nero home" askov updater i programe poput tih slobodno ubij... trebalo bi da ti je efekat brzine podizanja sličan kao i sada,za nijansu sporiji, ali zato OŠ pokreće većinu programa koji su ti potrebni... |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 20:05 |
|
Ovako, imam graficku na koju imam prikljuceno LCD 22" i plazmu. SVE radi
odlicno jedino jedna stara igrica Dynomite. Rezolucija je 1680x1050,
duplicate displays. Problem je sto igricu ne mogu igrati na full screen,
javlja da moram ili sami windows mora promeniti color scheme na basic,
ne moze aero bla bla. Promenio sam na basic, opet nece, idem u opcije
igri, stavim full screen, opet se prebaci u windowed. Smesno je ali
bitna mi je igrica na full screen, ne zbog mene
Novi su drajveri na
graficku, win7 u pitanju.
Ažurirao icemaher - 13.Listopad/Oct.2011 u 20:09 |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 20:45 |
|
Zaboravi. Imao sam takvih problema. Previše zaj
ancije i kopanja po raznim temama na netu. Jednostavno ju je vrijeme pregazilo.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:01 |
|
Kako da kazem nekome da je zaboravi, nije to resenje, ubice me
![]() Ok ![]() |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:04 |
|
Reci mu preko telefona.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:30 |
|
tu je u sobi
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2011 u 21:33 |
|
Onda ti izađi pa nazovi.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 16:25 |
|
kako da ugasim action center u win7, ona zastava dole desno sa porukama, obnovi update, skeniraj pc, novi drajver imas za ovo... :(
[spoiler][/spoiler] |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 16:45 |
|
Start - Control Panel - Action Center - Change User Account Control Settings i odaberi "Never Notify".
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2011 u 18:00 |
|
znam, to je za UAC, ja trazim da ugasim komplet onaj action center, da nemam vise zastavu dole desno sa crvenim X gde mi kaze da moram ono srediti, ovaj program moram podesiti, novi drajver izasao:
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |