| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Attack the Block (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Attack the Block (2011)Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2011 u 23:24 |
|
Attack the Block (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1478964/ 2011 | Velika Britanija Žanr: Sci-Fi, Akcija Režija: Joe Cornish Scenarij: Joe Cornish Uloge: Nick Frost, Jodie Whittaker, Luke Treadaway Sadrzaj: Kada na London počnu padati meteori, a iz njih izlaze spodobe kojima 'dug i berićetan' život Zemljana nije ni na kraj pameti, dečki iz kvarta odluče napraviti nešto po pitanju invazije na njihov teritorij. Opširnije: Gorile-vanzemaljci-vukodlaci napadaju Londonsku sirotinju. Treća u nizu kolaboracija sada već čuvene ekipe poznate po zombi-komediji, superhitu 'Shaun of the Dead' te policijskom hommageu osamdesetima 'Hot Fuzz', uopće nije loša, ali ne baš tako izvanredna kako (britanski) mediji i recenzenti pišu. Čak je možda i najlošija u "trilogiji", ako je tako mogu nazvati. 'Attack the Block' dobro je režiran (pogotovo jer je riječ o debitantskom uratku), fino je snimljen, posebni efekti funkcioniraju (što zna biti problem kad pričamo o znanstvenoj fantastici debitantskog redatelja s ne prevelikim budžetom), a čak su i problematični tinejdžerski protagonisti na nivou. Pa zašto je onda "možda najlošija u trilogiji"? Vjerovatno je osjetljivost socijalnog područja takva da bi alegorija ozbiljnih vanzemaljskih napadača kao predstavnika vladajuće strukture bila preozbiljna i prevelik komad kolača za pretvoriti u zdravu zajebanciju pa su ih svjesno pretvorili u napaljene monstrume-čupavce svjetlećih ustiju koji dolaze na zemlju u potrazi za jedinom ženkom čija se kapsula, eto nekim slučajem srušila baš među britansku sirotinju. Klinci niškoristi, umjesto da halaju FIFU, sjede na klupici s kapuljačama preko glave i usput potkradaju prolaznike pa u neobičnoj vanzemaljskoj spodobi koja im se srušila u susjedstvo vide priliku za zaradu. U priču uvuku lokalnog dilera i medicinsku sestru. Napaljeni svemirski mužjaci traže svoju svemirsku ljepoticu i usput četvrt pretvaraju u ratnu zonu, a klinci željni slave i uspjeha, naoružuju se pirotehnikom, katanom i palicom za bejzbol i na skuterima kreću u fajt "za očuvanje kvarta". Basolika glazba i puno zaraznog slenga daju čar cijeloj ideji, ali upravo su takvi čupasti vanzemaljci promašaj čija nekonzistentnost, usporavanje i nabrijavanje po potrebi i ponekad prebedaste pauze i odmjeravanje, ono što su ovu ideju ipak samo ostavili na nivou filma za djecu. Nažalost, premalo je tu komedije, socijalne ironije i politički nekorektne zafrkancije ako su već "neprijatelji" tako bedasto neupotrebljivi, a moglo se više i bilo je prostora. Ako dodatno uzmemo u obzir nedavne nerede i kaos na ulicama, 'Attack the Block' je trebao pobuditi i dodatni interes, obzirom na osjetljivost recesije i sve očitiju socijalnu diskriminaciju.
No, da se razumijemo, ovo je i dalje bolji i konkretniji film od najveće
većine onog što se danas nudi, pogotovo za žanrovsku publiku, ali da su
mogli drugačije i bolje - mogli su. Teški krah na kino-blagajnama
sigurno neće pomoći u vraćanju oko 13 milijuna dolara budžeta, a kamoli u
zaradi iako producent Edgar Wright snažno lobira po Americi ne bi li mu
dali još malo više kina da barem spasi što se spasiti da. Treba vidjeti
je li ovo izoliran slučaj ili je Apatow sindrom kreativne krize ulovio i
naše najdraže Britance. Izvor:www.zuti-titl.com Prevod najavio : Bambula |
|
|
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2011 u 01:19 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2011 u 13:02 |
|
Nije loš film. Očekivao sam nešto više obzirom koja je ekipa radila na njemu, ali izgleda da im je ideja bila prevelik zalogaj pa su to nekako sklepali. Film je zabavan, ali je mogao biti mnogo više. Film, obzirom na budžet i nedostatak velikih imena u njemu (teško da se Nick Frost može svrstati u velika imena
) je vrlo dobro urađen, ali mu nešto fali. Da su samo malo dublje zakopali po priči i onome što je trebala predstavljati, dobili bismo novi District 9 ili Monsters, ali Bože moj. U svakom slučaju, kao što piše iznad, bolje od većine holivudskog smeća kojim nas zatrpavaju.
|
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 14:40 |
|
Vrlo dobar, tj prilično zabavan, bolji mi je sada nego što mi je to bio tada kada sam ga prvi put gledao, uživao sam pre svega u žargonu klinaca iz kraja, dok je i sam film pitak, dinamičan, bez kakvih suludih pa ni silno originalnih dosega, nije tu da bi jurišao ka vrhu naučne fantastike ako mene ko pita, to mu ne može biti mana.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |