Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Treba mi konverter
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Treba mi konverter

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Treba mi konverter
    Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 16:34
Kao što i naslov kaže, treba mi dobar konverter. Trebao bih konvertirati neke filmove / serije iz nekih "egzotičnijih" formata tipa DX50 ili QuickTime u visokoj rezoluciji u divx ili .mkv. Koristio sam uglavnom besplatne konvertere kod kojih je problem to što mi DX50 fajl od 2GB sasijeku na divx fajl od 250-300MB. Sasvim logično je da je takva snimka živa koma.

Sjetio sam se starog dobrog Auto GK koji nudi određivanje veličine izlaznog fajla u postocima ili megabajtima, ali on ne može otvoriti gore navedene formate.

Da čujem prijedloge. Onaj koji ponudi najbolji konverter dobiva pravo sasvim besplatno maltretirati Nebojšu i Bagzija svaki put kada ne dođu na vrijeme na posao slijedećih mjesec dana. LOL
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 17:14
AVS Video ReMaker - podržava . mov format, a mislim da i sve ostale.
Možeš konvertirati u AVI, MPG, MKV i dr. + odabrati kakav audio output želiš. Nisam već dugo koristio, ali mislim da ima sve što tražiš.

Ažurirao silent_passenger - 27.Srpanj/Jul.2011 u 17:17
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 20:10

http://www.boilsoft.com/videoconverter/

Mozda boilsoft ima resenje?

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
intoxic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj intoxic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 20:51
Pored svih ostalih, najbolje mi se pokazao Aimersoft Video Converter Ultimate. Podržava konverziju skoro svih formata, iz jedne u druge, sa osnovnim podešavanjima i video mi je odličnog kvaliteta( bar meni), mnogo bolji nego kod ostalih, da ne nabrajam.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 21:49
ja koristim ovaj: WinAVI All-In-One Converter,  za 10tak min konvertira wmv ili bilo kakve fajlove u mp4, avi, mpg i sl.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 22:20
Svi ste još uvijek u konkurenciji za glavnu nagradu. LOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 22:40
Nagrada nije baš najsretniji oko toga!  LOL

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 23:02
Mogu li ja reći program i uzeti Nebojšinu platu?
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 23:16
Nisam neki stručnjak, ali sve što nije uspeo VirtualDub, uspeo je Prism, pa ti vidi šta ćeš.
Za svaki kodek koji nedostaje, odmah se konektuje i skida, instalira i kreće u napad.
Za konverziju u avi koristi kodeke koje imaš na kompu kako god ih TI podesiš.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 23:39
Originalno postovano od strane bagzi94 bagzi94 piše:

Mogu li ja reći program i uzeti Nebojšinu platu?

Možeš jedino batina dobiti! poguzi

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 00:26
Na kraju ćemo dobiti oboje. LOL
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 06:22
http://www.dvdfab.com/
Probaj, možda se ugodno iznenadiš. Koristim ga već godinama i riješio mi je bezprijekorno hrpetinu stvari. Radi i sa .mov fileovima i ima konverziju u .mkv Pitanje je koliko je konfigurabilan u odnosu na nekakve druge programe ali ga iskušaj. 30 dana je probni period, ima i lokalizaciju na hrvatski.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 08:34
Nebojša i Bagzi, nema vam druge nego ponuditi najbolji konverter. Čudi me da se već Bojana nije javila. LOL
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 10:35
Originalno postovano od strane intoxic intoxic piše:

Pored svih ostalih, najbolje mi se pokazao Aimersoft Video Converter Ultimate. Podržava konverziju skoro svih formata, iz jedne u druge, sa osnovnim podešavanjima i video mi je odličnog kvaliteta( bar meni), mnogo bolji nego kod ostalih, da ne nabrajam.

Ja sam probao ovaj portable. v4.0.3 i za mene je odličan. Wink
Važi li se ovo? LOL
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 10:51
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Čudi me da se već Bojana nije javila. LOL

A mene čudi da ti pretpostavljaš da ja znam šta je konverter LOLLOLLOLLOLLOL

Šalim se, ja sam jedino konvertovala crtaće deci i to klasične .avi  u DVD sa nekim DVDconverterom...ali ni to nisam radila duže od godinu dana, iz čega sledi da programi i ja i dalje zadržavamo distancu sa dubokim međusobnim poštovanjemLOL

Ali, ne brini, uzimam i Nešicinu i Bagzijevu platu, kao i uvek LOLLOLLOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 12:17
Bagzi je porastao i sad ne da! LOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 12:43
Zahvaljujem svima. Imam dovoljno kandidata. Večeras bih mogao proglasiti pobjednika. LOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 20:55
Eto nas kod vas.
Dojmovi su se slegli, glasovi su zbrojani, ne preostaje ništa drugo no proglasiti pobjednika.

Za početak: "ulazni" fajl je bio ".mov", 650 MB rezolucije 1280x800, a video materijal traje 30 minuta.
Laptop na kojem sam radio ima procesor Intel Pentium Dual CPU T2370 @ 1.73 GHz sa 2 GB memorije (ovo je zbog "prolaznih vremena").
Očekivani "izlazni" fajl je trebao biti ".avi", otprilike iste veličine i iste rezolucije.
Od convertera sam očekivao opcije u kojima mogu podesiti izlaznu veličinu fajla, zvuk i da je "idiot friendly" tj. da ne moram previše kopati po opcijama i postavkama.

1. AVS Video Converter

Svidio mi se na prvi pogled. Sve pregledno, dodatnih opcija skoro da i nema. Ubaci fajl, izaberi u što ćeš ga konvertitati, pritisni "convert now"... Po pitanju "idiot friendly" postavka moglo bi se reći "idiot's best friend".

Vrijema konverzije: 1 sat.
Izlazni fajl: 415 MB
Kvaliteta slike: 4/5
Ukupna ocjena: 4+

2. Boilsoft Video Converter

Također "idiot's best friend". Pritiskom na tipku "opcije" možete samo birati mjesto za izlazni fajl. Ubaci, reci želju, pritisni gumb.

Vrijema konverzije: 1 sat.
Izlazni fajl: 415 MB
Kvaliteta slike: 4/5
Ukupna ocjena: 4

3. Any Video Converter

Malo više opcija, malo više podešavanja, puno više problema. Dao sam mu nekoliko šansi. U ovisnosti o tome kako sam postavio neke stvari dobio sam izlazne fajlove veličine od 250MB do čak 1,5 GB. Ne moram ni govoriti da je ova snimka od 1,5 GB imala najbolju sliku, ali doći do nje nije bilo nimalo lako. Osim toga, takvu kvalitetu slike očekivao sam od fajla veličine 700MB. 1,5 GB je ipak malo previše.

Vrijema konverzije: 45 min.
Izlazni fajl: 250 MB - 1,5 GB
Kvaliteta slike: 3/5 (osim za verziju od 1,5 GB)
Ukupna ocjena: 3+

4. Aimersoft Video Converter Ultimate

S njim se nisam našao "na prvu". Izgleda lagano, ali prva stvar koja me izludila je ta što sam nakon učitavanja videa otvorio napredne opcije. U njima, između ostalog, piše da je izlazni frame rate jednak ulaznom (u ovom slučaju 29,97), ali nakon što sam pritisnuo "OK", jer nisam ništa mijenjao, iskočio je ekran "niste izabrali izlazni fps koja mora biti između 12fps i 30 fps". Nema problema. Umjesto "29,97" izabrao sam "zadrži originalnu", pritisnuo OK i... Već pogađate. "Niste izabrali izlazni fps koji mora biti..." Možeš pritiskati "OK" do imendana, točan odgovor se krije pod "cancel" da bi se vratio u glavni ekran. Definitivno "idiot's worst nightmare" jer kad te uvuče u krug klikanja po "OK" gumbu...

Vrijema konverzije: 90 min.
Izlazni fajl: 2,5 GB
Kvaliteta slike: 5/5 (što drugo očekivati od tolikog fajla?)
Ukupna ocjena: 3 (zbog veličine izlaznog fajla i vremena konverzije)

5. WinAvi All in One Converter

Na prvi pogled, ništa posebno. Nit' smrdi, nit' miriši. Možda sam takvog dojma jer je zadnji došao na red. Pravo blago otkriva se kad pritisnete gumb "Advanced". Metar opcija, među kojima je i ona za "lijepljenje" titla u sliku. Odabir fonta, veličine, boje, sa ili bez pozadine... Mrak!
Jedini problem je taj da vjerojatno ima neki mali "bug" pa mi je prvi puta stao nakon  tri minute konvertiranja, a u drugom pokušaju je završio s konvertiranjem, ali je i dalje glumio da radi. Kada sam se uvjerio da je gotov, pokušao sam ga ugasiti, ali je izbacio poruku "converting in progres". Ipak sam ga nagovorio da prekine s mlaćenjem prazne slame.

Vrijema konverzije: 20-30 min.
Izlazni fajl: 770 MB
Kvaliteta slike: 5/5
Ukupna ocjena: 5

DVDFab nisam koristio ovaj put, ali ga poznam od ranije. Solidan program.

cestitamo

Večerašnji pobjednik je icemaher i WinAvi All in One Converter zbog brzine konvertiranja, dodatnih opcija i veličine izlaznog fajla. Sretni dobitnik može svoju nagradu podići u kavani. Hvala svima na predloženim programima.

Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2011 u 21:22
Barem ne moram guglati kad mi zatreba najbolji konverter. LOL
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2011 u 00:25
hahaha, super, mislim na program naravno. Meni koristi za neke fajlove kojih ne mogu pustiti na ps3.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.