| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Triangle (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Triangle (2009)Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 13:48 |
|
TRIANGLE (2009)
REŽIJA I SCENARIJ: Christopher Smith ŽANR: horror, SF, misterij, drama ZEMLJA: Ujedinjeno kraljevstvo, Australija JEZIK: engleski TRAJANJE: 99 minuta Talentirani mladi britanski redatelj Christopher Smith (Creep, Severance, Black Death) vodi nas na neobično putovanje. Jess je majka malog dječaka s mentalnim poteškoćama. Njeni dani su uvijek isti i kreću se oko centra njenig svijeta - njenog sina. Jedini dan koji će biti drugačiji od ostalih (ili možda neće?) je subota kad odlazi na kratko krstarenjem s Gregom, s kojim je na početku moguće ljubavne romanse, i njegovim prijateljima - mladim Jackom, koji pomaže Gregu oko jedrilice, bračnim parom Downeyem i Sally i njihovom prijateljicom Heather (koju Sally želi "uvaliti" Gregu). Njihov izlet protiče sasvim normalno, no, sve će se promijeniti... Triangle je primjer kako određeni filmovi stiču kultni status, dok od C. Smitha možemo, s pravom, očekivati da nastavi tradiciju velikana britanske režije. Film su preveli Lithium i Vitez Koja, a titlove možete preuzeti OVDJE. |
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
Lithium
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 16:17 |
|
Samo ne znam da li bih preporučio gledanje trejlera, s obzirom da je u njemu dosta veliki spoiler
A što se filma tiče, svaka preporuka ![]() ![]() ![]() Inače, ovde ne treba očekivati klasični hack and slash horor, jer to film definitivno nije. Ovo je više za fanove "mindfu*k" filmova Ažurirao Lithium - 27.Srpanj/Jul.2011 u 16:18 |
|
![]() |
|
Nastasja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 30.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Venera Status: Offline Points: 4687 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 16:35 |
|
Ma Triangle je filmčina, ako ima neko da ovo nije gledao imaće obračun sa mnom
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2016 u 01:43 |
|
Slažem se sa prethodnim komentarima. Film je zaista dobar.
Očekivao sam malo drugačiji kraj, ali i ovako je dobro, s obzirom da čovek ne može pobeći od sudbine. Preporuka i od mene! Ažurirao NaEdenCovekBratMu - 16.Srpanj/Jul.2016 u 01:44 |
|
![]() |
|
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2024 u 00:14 |
|
Ludilo film, može da prodje
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2024 u 00:34 |
|
Ma šta, može...
Nema puno timeloop filmova, ali ako bi se od njih 50tak izdvajalo 10 koji su mastwoč, ovo je jedan od tih. Spada u podgrupu timeloopa koji krše zakon o očuvanju energije (slijedom i materije), ali baš taj element je filmu dao dodatnu crtu jezivosti. To su oni u kojima lik može sresti samog sebe, za razliku od druge vrste gdje u jednom trenutku ne može postojati istodobno lik iz sadašnjosti i isti taj iz prošlosti, odnosno budućnosti. Od većine ostalih timeloop filmova se izdvaja i receptom za izlazak iz petlje:
U ovom filmu ga nema! Za kućnu kolekciju.Ažurirao JoxerTM - 27.Rujan/Sep.2024 u 01:14 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2024 u 13:36 |
|
Ma da, super je film, eto Joxer je istakao neke stvari hajde to je komplikovanije , i za izlazak petlje i to mi se svidelo, ostavlja neki specifičan utisak, bar meni. Eto ostaje stvarno da se napravi lista filmova, to bi bilo zanimljivo , ali prava sa ponavljanjem, jer nisu dobre, kontantovali smo da se ažuriraju ali opet nije dobro. I space loop bi bio interesantan.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2024 u 14:38 |
|
Listu sam ja htio napraviti sa kratkim komentarom svakog naslova, međutim ubio me je nedostatak vremena, potraga za određenim filmovima koje ne možeš nigdje naći, a bogami i titlova (bilo naših, bilo eng).
Na internetu ne postoji potpuna lista, ona na wikiju je nepotpuna i svojedobno je sadržavala naslove koji su samo nazivno timeloop, ne i stilski, recimo uvršten je bio Primer, film o nepresušnom baljezganju o ničemu gdje je timeloop samo "mehanika" jednog uređaja. EDIT: Vidim da su je poprilično sredili, neke filmove koje nisu imali sad su tamo, a likvidirali su neke koje su tamo bezrazložno bili. I dalje na listi na primjer nije 24. Nisam siguran za kriterije, trebali su napomenuti da Run Lola Run nije timeloop nego butterfly effect, ali dobro, rade polako na listi, to mi se sviđa. Ažurirao JoxerTM - 27.Rujan/Sep.2024 u 16:32 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2024 u 15:23 |
|
Znam, pratio sam isto kao i ti, i ja vidim da se popravljaju, tačno Primer nije, Run Lola Run mi isto nije.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |