Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kompresija
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kompresija

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
xandra View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xandra Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kompresija
    Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2005 u 15:41

E stvarno mi ne ide audio i video kompresija, da li neko može da mi pomogne ili savetom ili gde da nađem tutorial gde je to malo opširnije objašnjeno?

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2005 u 19:56
X reci mi sta te zanima da kompresujes. Sve je jako jednostavno kada jednom udjes u stos.
Vladika
Na vrh
Lenja_Kravitza View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2005 u 20:31
hehe ...samo opusteno...bitno je naci pravi software ....
audio ----> bilo koji ako prebacujes u mp3,svi su odlicni
a za video kompresiju uzmi:

EASY VIDEO CONVERTER --->konvertuje u savrsene avi fileove sa minimalnim zauzimanjem prostora
iz avi u wmw
iz mpg u wmw
iz avi u VCDili VOB

OSS VIDEO CONVERTER ---> mozda i najbolji konverter trenutno ,radi sve ono sto i ovaj gore+wmw u avi ili mpg
cak radi i sa asf ....

DR.DIVX ili DVD to AVI za kompresiju iz DVD za DIVX

ako imas pitanja konkretna ti se javi ...pozzz
Na vrh
xandra View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xandra Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2005 u 13:52

Pokušavam da pomoću V.D. nalepim titl i da smanjim film ali kad to uradim ne otvara ga nikako kao ne može da ga očita pa mislim da grešim negde oko kompresije audio i video. Koje codece da instaliram da bi to bilo najbolje? E onda imam jedan film i nikako da potrefim nakon kompresije kasni mi zvuk za slikom. Ja mislim da nešto nisam dobro skontala ali ne znam kako to da odradim

Na vrh
Lenja_Kravitza View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2005 u 16:17
xandra wrote
Citiraj Pokušavam da pomoću V.D. nalepim titl i da smanjim film ali kad to uradim ne otvara ga nikako kao ne može da ga očita pa mislim da grešim negde oko kompresije audio i video

Prvo pokusaj da kompresujes film (kako ti kazes da ga smanjis)pa onda pokusaj da nalepis titl , da vidis da li je problem u kompresiji ili u lepljenju titla ...
Za filmove ti je potrebno da imas Divx 5.1, Xvid ,Indeo Codec ... i to ti je sasvim dovoljno...
ali pokusaj da pri kompresiji odaberes codec , recimo ako
uzmes DivX 5.1(predjasnji standard) da kompresujes video sa njim , pronadji settings za audio zvuk i reci da zelis da se i on kopresuje zajedno sa video fileom....
Ukolio koristis Xvid , onda ti preporucujem da koristis AC3 kompresor za zvuk , koji dirrektno prilikom projekcije kopmresuju zvuk sa dvda ...

ako zelis pravu pomoc moras biti malo jasnija i opsirnija , sto znaci malo vise detalja ...btw nadam se da sam ti bar malo pomogao...pozzz
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2005 u 20:59
Lenji ne zbunjuj devojku. Kao prvo preporuka je da instaliras neki paket codec-a. Ja koristim K-LITE i jaaaakooo sam zadovoljan. Mozes da probas i X-LITE ili ACE... ima ih jos dosta.To sto ti kasni slika za zvukom je zato sto dolazi do prebacivanja VBR audia u CBR. To virtual radi automatski. Zato ti je potreban VIRTUAL DUB MOD 1-5-10-1 koji u sebi ima dodatke za zvuk i kada film obradjujes sa njim nece dolaziti do desinhronizacije. Ako ne mozes da ga pronadjes na net-u javi se na moj mail poslacu ti sve sto ti je potrebno za lepljenje titla na sliku.
E-MAIL  savicuzice@ptt.yu
Vladika
Na vrh
xandra View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xandra Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2005 u 21:40

Hvala Vladika uspela sam.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.