Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Znakovi ispred titlova????
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Znakovi ispred titlova????

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Jasminko 43 View Drop Down
Uploader
Uploader

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jasminko 43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Znakovi ispred titlova????
    Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 14:11

ConfusedMože li mi , bilo tko, tko ima volje - objasniti zašto se u srt fileovima stavljaju i čemu oni služe, osim što izrazito smetaju, znaci <i> ispred početka rečenica u titlovima???? Kad god gledam na dvd playeru, ili blu ray playeru, ako ih ne obrišem, oni se pojavljuju ispred rečenica? Jedino Confusedkad pregledavam na kompu, preko recimo BS Playera, tih znakova ispred nema? Ne mogu shvatiti, da pored danas ogromnih tv-a i playera, netko gleda preko kompa filmove??? Uglavnom , ako itko ima objašnjenje za ove znakove (<i>) ispred rečenica u srt file, neka me "prosvijetli".

Hvala unaprijed!
Pozzzzzz! Jasminko.

Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 14:22
Znak <i> ili <b> znači da je titl italiziran ili boldovan. 

Recimo ja sam koristio u poslednjem titlu za solilokvije italizovane linije titla.

I da, vrlo je moguće da se koristi računar za gledanje filmova. Eto ti najlakše prosvetljenje.
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 14:22
to su znakovi koji imaju funkciju promjene boje slova, fonta ili nakrivljenosti. Koriste svakome tko preko kompjuterskih programa gleda filmove na velikom TV ekranu kojeg je, u današnje vrijeme napretka tehnologije, spojio sa stolnim računalom, HTPCom ili laptopom jer je 100000 puta praktičnije, jeftinije i funkcionalnije... 
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 14:40
^baš to. Ja sam pre neki dan svoj DVD player poklonio sestri i zetu jer ne pamtim kad sam to čudo upalio. HDMI je zakon.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 15:16
Osim toga, stvarno je posao od 10 sekundi da se u notepadu ili wordpadu uklone.
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 15:59
  Ipak, ne bi trebalo da se vide. Ovi znakovi i vremena titlova vide se samo u slucaju da nesto u samom titlu ne valja. Npr. suvisna tacka u vremenu titla i tako to. Jesi li siguran da nista nisi pokusavao da menjas u samom titlu? Kada je sve kako treba ovo samo sluzi za prikazivanje podebljanih, zakosenih ili drugom bojom oznacenih linija u titlu.  

Ažurirao taxidell - 22.Svibanj/May.2011 u 16:03
live long and prosper
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 16:40
u nekim plejerima na pc se vide, ne znam da li to bese mv2 i bsplayer, a znam da gom to odlicno prikazuje i boje i italic i bold.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 19:36
Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

Ipak, ne bi trebalo da se vide. Ovi znakovi i vremena titlova vide se samo u slucaju da nesto u samom titlu ne valja. Npr. suvisna tacka u vremenu titla i tako to. Jesi li siguran da nista nisi pokusavao da menjas u samom titlu? Kada je sve kako treba ovo samo sluzi za prikazivanje podebljanih, zakosenih ili drugom bojom oznacenih linija u titlu.  

Ja sam imao noviji model Samsungovog DVD playere i videlo se sve to. Probao i update firmware-a (jednom doduše) i ništa... tako da verujem da kolega ima sličan problem...
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2011 u 21:42
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

Ja sam imao noviji model Samsungovog DVD playere i videlo se sve to. Probao i update firmware-a (jednom doduše) i ništa... tako da verujem da kolega ima sličan problem...
Ma, sve je moguce...pokazalo se to nebrojeno puta...svakakve glupostiConfused
live long and prosper
Na vrh
Jasminko 43 View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jasminko 43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2011 u 15:19

Možda nekome i jeste tako, ali, ja gledam filmove preko Blu ray playera koji ima upscalling na 1080p, na velikom Lcd-u, tako da je meni ovako 100000 puta praktičnije, jeftinije i funkcionalnije...  bez omalovažavanja ikoga... koji gleda filmove na tv preko kompa, ali , za mene , to nije to, bez upscallinga...

Ništa, morat ću i dalje uklanjati te znakove kad naiđem u titlu....

Pozdrav svima, koji su mi odgovorili...Clap 

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2011 u 19:59
Istina je da vec takvih plejera ima koji rade sve sto radi i pc, ali neko kad kupi pc, poveze pc sa hdmi sa plazmom/lcd-om i saraund zvucke preko zvucnu karticu i uzivas, ni rezes diskove, ne trebaju ti ni hard diskovi ni stick pa tako i ne moras da kupujes plejer. 4 godina vec gledam filmove/serije/dokumentarce sd i hd materijal na pc povezan 42'' plazmom i ne vidim potrebu da menjam nista. Pohvalio bih samo ps3 jer odlicno izgleda hdtv epizoda od 350mb(kao da gledas original DVD film), dok svi plejeri na pc daju puno losiju sliku.

Ažurirao icemaher - 24.Svibanj/May.2011 u 20:03
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.